Va aflati in:

Articole / Familie

Ce trebuie sa ofere o familie

Publicat: 12.02.2013

Ce trebuie sa ofere o familie,rolul parintilor in familie, coezunea familiala, comunicarea in familie, credinta in familie, flexibilitatea in familie, cum sa fii un parinte bun


Ce mai exact alcatuieste o familie sanatoasa si valori de familie, lucrurile care sunt responsabile pentru orientarea in viata a copiilor mai tazriu? O familie sanatoasa este una care sustine si hraneste fiecare persoana in acea familie. O familie sanatoasa, cu valori de familie buna, este capabila de a-si utiliza resursele disponibile pentru a trai impreuna intr-un mod sanatos, pastreand legaturi solide si pline de dragoste intre membrii ei. O familie care este calauzita de un cuplu casatorit fericit permite altor persoane din familie sa fie capabil sa se exprime mai liber. Nimanui nu ii va fi frica sa vorbeasca, si ceea ce vor spune nu va fi filtrat prin plasa incertitudinilor. O casatorie fericita pare sa dea tonul in casa si este baza pentru o familie asa cum ar trebui sa fie toate. O familie sanatoasa, fericita, tinde sa nu se izoleze de restul lumii, ci sa se bucure de ea printr-o natura expresiva.

Parintii. Rolul parintilor intr-o familie
Intr-o familie puternica, parintii dau tonul si ei ar trebui sa fie modele pozitive si sa conduca prin puterea exemplului. Parintii trebuie sa fie activi in comunitate, in familia extinsa si cu prietenii si sa fie in stare sa isi invete copiii cat de important este sa faca acelasi lucru. Acest sentiment de comunitate va deveni o parte din ceea ce copiii lor sunt si vor deveni. Atunci cand parintii lucreaza impreuna pentru a-si rezolva problemele, urmatoarea generatie va pastra aceste abilitati pe masura ce creste.

Coeziunea
Coeziunea familiala este capacitatea unei familii de a sta si de ramane impreuna. Coeziunea in familie este un sentiment de apartenenta, un sentiment de a fi iubit, fiind alimentat de catre ceilalti membri. Un echilibru intre a fi impreuna si de a pastra totusi intimitatea si individualitatea fiecarui membru trebuie sa fie intotdeauna pastrat, indiferent de cat de apropiati sunt membrii acelei familii. Sentimentul de sprijin si incredere acordate de familie permit unei persoana sa isi dezvolte sanatos individualitatea. Petrecerea placuta a timpului impreuna, precum si obligatiile pe care le are fiecare membru aduc impreuna si tin unita o familie.


Flexibilitatea si credinta
Flexibilitatea in relatiile familiale este capacitatea de a se schimba in functie de fiecare situatie data, mentinand in acelasi timp valorile de baza ale familiei Daca nu exista nici o structura, o familie va deveni haotica si un mediu foarte nesanatos pentru toti membrii familiei respective. Insa impreuna cu structura trebuie sa existe o anumita flexibilitate in cadrul familiei. In cazul in care parintii sunt prea stricti si lipsiti de flexibilitate, resentimentele copiilor vor aparea inevitabil fata de ei. Desi parintii sunt de fapt responsabili, toti membrii familiei trebuie sa dezvolte capacitatea de a face fata stresului si de a lua decizii in chestiunile minore. Familia ar trebui sa depuna eforturi pentru evitarea situatiilor stresante pentru rezolvarea problemelor fara a blama, critica si de a cauta vinovati. Credinta este o baza spirituala puternica in familie, un lucru sanatos. Credinta este de mare folos in perioadele grele, de stres, fiecare membru devendind parte activa in rezolvarea problemelor.

Comunicarea
in familie
Esecurile de comunica pot literalmente sa distruga o familie. Un mariaj sanatos, parintii, apropierea intre membrii familiei, flexibilitatea, timpul petrecut impreuna si credinta sunt toate lucruri care netezesc drumul comunicarii in cadrul unei familii. Toti membrii trebuie sa se simta liberi in a se exprima in cadrul familiei.

Luarea de decizii bune este un lucru foarte important, care trebuie invatat din familie. Unul dintre cele mai simple moduri pentru a face acest lucru este prin exemplu. Dacavoi, ca parinti, ati luat decizii bune de-a lungul primilor ani de viata ai copiilor vostri si apoi ati continuat in adolescenta, copiii vostri vor vedea, vor intelege si vor face aceleasi lucruri in vietile lor.
Copiii tai vor creste si duce o viata sanatoasa, productiva, vor avea propriile familii si vor transmite mai departe ce au invatat cu totii din valorile familiale puternice pe care le-ati insuflat atunci cand i-ati crescut.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Familie

Cearta fair-play

Invata sa te certi “curat” – ...

Familie

6 semne ca ai o mama toxica

Chiar si relatiile cele mai bune dintre mame si...

Celebs & Style

Keanu Reeves, omul spiritual

Un actor de Hollywood care si-a donat cea mai ...

Fitness

Lectia de inot

Parerea tuturor despre acest sport este unanima...

Fitness

3 exercitii simple pentru un fund ferm si bombat

Vrei si tu un fund ferm, bombat? Dar cum sa-ti ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.