Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Macrou la cuptor

Publicat: 25.03.2016

Macrou la cuptor,retete cu peste, retete usoare cu peste, retete simple cu peste, retete de peste la cuptor, retete cu macrou, retete cu scrumbie, scrumbie la cuptor, macrou la cuptor, beneficiile consumului de macrou,Retete montignac, retete monti, retete pentru diabet, retete low-carb, retete pentru diabetici, retete dukan croaziera, retete pentru dieta montignac


Scrumbia albastra (sau macrou cum mai este numit aceste peste) este un peste gras care se manaca peste tot in lume. Macroul (scrumbia albastra) este un peste bogat in acizi grasi si Omega 3, substante care au un puternic efect antioxidant, fiind un aliat de nadejde in lupta contra imbatranirii si a diferitelor forme de cancer.

Beneficiile consumului de macrou (scrumbie albastra)
Macroul (scrumbia albastra) este un peste rapitor al carui consum aduce nenumarate beneficii pentru sanatate: consumul de macrou ajuta la scaderea triglicerdelor, proces aflat in legatura directa cu toate bolile cardio-vasculare. Consumul regulat de macrou (scrumbie albastra) ajuta la scaderea aparitiei de a dezvolta bolil de inima, scade semnificativ colesterolul (exsita voci care spun ca macroul este mult mai eficient decat unele medicamente prescrise in mod curent pentru asemenea afectiuni) si ajuta chiar la scaderea tensiunii arteriale. Consumul de scrumbie albastra imbunatateste elasticitatea vaselor de sange si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine.
Scrumbia albastra este un foarte bun aliment, cu efect adjuvant in tratarea cazurilor de artrita, pentru ca ajuta la reducerea durerilor si scade din rigiditatea arterelor. Consumul regulat de macrou previne aparitia diferitelor forme de cancer, antioxidantii luptand cu celulele canceroase din neoplasm chiar daca boala este deja instalata; de aceea este recomandat mai ales in cazurile de cancer mamar, cancer de colon si cancer de prostata.
Macroul este foarte bun si in curele de slabire pentru ca ajuta efectiv la eliminarea tesutului adipos din tot corpul, nu doar de pe organele interne. Consumul de scrumbie albastra ajuta la intensificarea proceselor metabolice, ajutand la scaderea glicemiei (adica a nivelul de zaharuri din sange) pe timpul noptii, motiv pentru care este recomandat cu tarie pentru a fi inclus in meniul persoanelor care sufera de diabet.
Studiile au aratat ca nu poate fi contestata legtura clara care exista intre consumul de ulei de peste si scaderea riscului de a face o forma de depresie, suicid si schizofrenie, reducerea riscului de a face boala Alzheimer si de aceea consumul de macrou/scrumbie albastra este indicat in preventia acestor boli si pentru o buna sanatate mintala. Tot grasimile din macrou ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce scade riscul de imbolnaviri si ajuta la buna functionare a organismului datorita vitaminelor si nutrientilor pe care le contine.
In afara acizilor grasi omega 3, macroul este o importanta sursa de proteina animala. O portie de 85 de grame are 21 de grame de proteine, care sunt necesare functionarii sanatoase a muschilor.
Printre nutrientii pe care ii contine scrumbia albastra mai aducem in discutie calciul, potasiul, seleniul si magneziul, elemente care ajuta la functionarea optima a organismului si care sunt foarte importante pentru sanatatea cordului, sistemului osos, danturii, sistemului nervos si  sistemului muscular.
In ceea ce priveste vitaminele, scrumbia albastra este o importanta sursa de niacina (Vitamina B3), colina, folati, Vitamina E, Vitamina D, Vitamina A, Vitamina K, C si B12.

Cea mai simpla si mai dietetica reteta cu peste, macroul la cuptor, poate fi facuta de catre oricine, chiar daca nu are experienta in ale gatitului.

Cum se face macroul la cuptor: Ingrediente
- macrou (scrumbie albastra)
- foarte putina sare
- ulei de masline

Macrou la cuptor: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 200 C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unge hartia de copt cu putin ulei de masline. Curata pestele si spala-l rapid cu apa rece. Atentie, nu il tine mult in apa, altfel isi pierde tot gustul - spalatul se face sub jet puternic de apa, cateva secunde. Scurge macroul de apa si ungel-l cu ulei de masline si sareaza-l foarte putin. Aseaza scrumbia albastra in tava si da-o la cuptor pentru cca 40 de minute la 200 C.
Dupa 20 de minute, intoarce pestele pe cealalta parte.
Este gata cand s-a rumenit putin si are un usor aspect de zbarcit.
Macroul la cuptor este bun de mancat imediat ca atare cu salata verde acrita cu lamaie sau cu mujdei de usturoi. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Mihaela - 18/05/2016

Am făcut aseară, exact dupa rețetă asta. Fff bun, a ieșit ca la grătar. Nu am cuptor electric, dar am lăsat la foc mic, pe grătarul din mijloc, respectând timpii dați de tine. Delicios!

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Gastronomie

Rulada cu ciocolata neagra si cognac

Rulada cu ciocolata este un desert delicios pe ...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Frumusete

Cum sa ai o piele perfecta folosind remedii naturale

Sa ai o piele neteda, fara cusur este un vis pe...

Frumusete

Cele mai trendy culori de par in 2017

Tendințele in culoari de păr la moda ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?