Va aflati in:

Articole / Sanatate

Augmentarea sanilor: Descoperirea beneficiilor si a posibilelor riscuri

Publicat: 28.09.2023

Augmentarea sanilor Descoperirea beneficiilor si a posibilelor riscuri
Tu esti o femeie frumoasa si increzatoare, dar ai un mic secret. Desi nu iti place sa recunosti, exista o mica insatisfactie legata de aspectul sanilor tai. Poate nu te-ai simtit prea confortabil cu dimensiunea sau forma lor, sau poate ai pierdut volum din sanii tai dupa nastere sau in urma unui regim strict. Dar exista o solutie. Operatia de augmentare a sanilor te poate ajuta sa-ti cresti increderea in tine si sa reflectezi mai bine imaginea interioara pe care o ai despre tine insati.
Iata cateva plusuri si minusuri ale acestei interventii pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a lua o decizie.

Beneficii
Beneficiile augmentarii sanilor sunt numeroase. Poti obtine o figura mai proportionala si echilibrata prin adaugarea de volum la sanii tai mici sau prin corectarea diferentelor semnificative de dimensiune intre sani. De asemenea, poti obtine un aspect mai simetric al sanilor si o forma mai plina si mai rotunda. In plus, dupa o interventie de mastectomie partiala sau totala, poti restabili forma si volumul natural al sanilor. Aceasta interventie poate oferi un sentiment mai mare de incredere in sine si poate imbunatati starea emotionala a femeilor, oferindu-le o senzatie mai buna de feminitate.

Riscuri posibile
Cum cu orice procedura chirurgicala, exista si riscuri asociate cu augmentarea sanilor. Riscul de infectie este unul dintre cele mai importante riscuri, in special atunci cand implanturile sunt plasate sub muschiul pectoral. De-a lungul timpului, implanturile pot sa se rupa sau sa se scurga, ceea ce necesita interventii chirurgicale ulterioare. De asemenea, poate aparea o durere persistenta sau o modificare a sensibilitatii sanilor. O alta problema potentiala poate fi asociata cu plasarea incorecta a implanturilor, ceea ce poate duce la probleme cu aspectul si forma sanilor. Este important sa discuti cu medicul tau despre toate aceste riscuri and sa iei o decizie cu discernamant, pentru a diminua riscurile asociate cu procedura.

Tipuri de implanturi
Exista doua tipuri principale de implanturi mamare: implanturile cu silicon si implanturile umplute cu ser fiziologic. Implanturile cu silicon sunt cele mai comune si ofera un aspect mai natural si mai realist. In plus, acestea pot oferi rezultate mai bune de lunga durata. Pe de alta parte, implanturile umplute cu ser fiziologic sunt mai putin costisitoare si ofera avantaje in cazul in care se produce o ruptura a implantului. In general, alegerea tipului de implant depinde de preferintele personale si de recomandarile medicului chirurg.

Procedura chirurgicala
In timpul procedurii de augmentare a sanilor, un chirurg plastic va face o incizie sub san, in jurul sfarcului sau in axila si va plasa implantul in pozitia dorita. Implanturile pot fi plasate sub san sau sub muschiul pectoral, in functie de preferinte. Procedura dureaza aproximativ doua ore si se face in mod obisnuit sub anestezie generala. Poti fi putin dureroasa sau inconfortabila dupa interventie, dar durerea poate fi gestionata cu analgezice. De asemenea, pentru a te asigura ca procesul decurge fix asa cum trebuie, poti alege sa faci operatia de marirea a sanilor la Dr. Sorin Parasca, unul dintre medicii renumiti in acest domeniu.

Recuperarea
Perioada de recuperare poate varia in functie de tipul de implant si de dimensiunea implantului, dar, in general, primele cateva zile sunt cele mai inconfortabile. Este recomandat sa nu faci miscari bruste sau sa ridici obiecte grele in primele saptamani de recuperare. De asemenea, poti avea nevoie sa porti un sutien special pentru sustinerea sanilor in timpul procesului de vindecare. Este important sa urmezi instructiunile medicului si sa revii la controale regulate pentru a monitoriza procesul de vindecare si pentru a aborda orice intrebari sau preocupari.

In concluzie, decizia de a face o augmentare a sanilor este personala si trebuie luata in considerare cu atentie. Este esential sa consulti un medic specialist in chirurgie plastica pentru a discuta despre optiunile disponibile, riscuri, beneficii si asteptarile tale. Un medic experimentat iti poate oferi informatiile necesare si te poate ghida in decizia ta pentru a obtine rezultatele dorite.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Noul Coronavirus 2019 nCoV: natural sau creat de oameni?

Este virusul o forma de viata? Spunea odata cin...

Sanatate

15 motive pentru limitarea consumului de zahar

Zaharul este un ingredient omniprezent in alime...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Tu faci diferenta!

Nu stiu cum sa scap de purici!

Marcela ne intreaba:Catelul meu are purici si n...

Tu faci diferenta!

Iubitul meu este extrem de gelos, ce ma fac?

"Sunt cu iubitul meu de patru luni si el e...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.