Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura glazurata cu gem de zmeura

Publicat: 09.02.2015

Prajitura glazurata cu gem de zmeura,prajitura simpla cu gem, prajitura cu gem de zmeura, prajitura cu zmeura, prajitura pentru cafea, retete prajituri, reteta prajitura usoara, retete usoare, retete dulciuri, retete prajituri, prajitura cu glazura si gem, prajituri pentru cafea, prajitura cu gem, reteta prajitura cu dulceata, prajituri de casa


Iti plac prajiturile glazurate si zmeura? eLady.ro iti prezinta o reteta de prajitura pufoasa, cu aspect retro si dragut pentru zilele de sarbatoare si, de ce nu, potrivita si pentru Sfantul Valentin. Din cauza aspectului marmorat roz, prajitura va fi adorata si de catre copii!

Reteta de Prajitura glazurata cu gem de zmeura: Ingrediente
300 gr unt la temperatura camerei
120 gr zahar pudra
un praf de sare
2 lingurite de esenta de vanilie
1 galbenus de la un ou mare
500 gr faina alba 000
400 gr gem de zmeura
500 gr zahar pudra
colorant roz

Prajitura glazurata cu gem de zmeura: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 180 C (foc mediu spre vioi) si tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20 cm x 30cm.
Bate untul cu zaharul, vanilia, praful de copt si galbenusul impreuna intr-un bol mare cu ajutorul unui mixer sau cu telul pana se albeste Adauga faina cerunta praful de copt si un praf bun de sare si amesteca totul cu o lingura de lemn sau o paleta de silicon. Apoi framanta aluatul cu mana, incercand sa il omogenizezi cat mai bine- va rezulta un aluat sfaramicios Imparte aluatul in doua parti. Pune jumatate din aluat in tava si preseaza-l cat mai bine, ca sa nu aibe denivelari.
Pune gemul de zmeura si imprastie-l in tava, dar nu pana la marginile aluatului – lasa marginea (cam 1-1,5 cm) neaciperita de gem.
Presara restul de aluat uniform si preseaza, incercand sa nu imprastii prea mult gemul de zmeura. Va arata neingrijit, dar nu iti fa grij, glazura va acoperi totul frumos. Coace prajitura cu gem de zmeura pentru 35 minute, pana devine auriu deschis. Lasa sa se raceasca de tot in tava.
Cand prajitura s-a racit, puneti zaharul pudra pentru glauzura ingtr-un bol si amestecati-l cu proximatic 100ml apa . Adaugato putin colorant alimentar. Trebuie sa obtineti o glazura densa, dar care sa curga. Turnati glazura peste prajitura racita si miscati rapid tava ca gazura sa acopere toata prajitura cu gen de zmeura. Mai pneti cateva picaturi de colorant si cu o scobitoare amestecati usor, pentru a obtine un efect marmorat.
Lasa prajitura glazurata cu gem sa se aseze peste noapte. Cand glazura este intarita, prajitura cu gem de zmeura poate fi taiata si mancata.
Prajitura cu gem de zmeura poate fi pastrata in frigider pana la 6 zile.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr...

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Celebs & Style

Ricky Martin nu se insoara, insa ar vrea o fetita

Sa innebunim, nu alta! Dupa ce in urma cu catev...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...