Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura simpla cu dulceata

Publicat: 30.01.2015

prajitura simpla cu dulceata, prajitura cu gem de visine, prajitura cu dulceata de caise, prajitura pentru cafea, retete prajituri, reteta prajitura usoara, retete usoare, retete dulciuri, retete prajituri, prajitura cu nuca si gem, prajituri pentru cafea, prejitura cu gem, reteta prajitura cu dulceata, prajituri de casa


Aceasta reteta de prajitura simpla cu dulceata, foarte potrivita pentru a fi servita alaturi de o ceasca de cafea, are nu doar parfumul visinelor, ci si un varjtej delicat de gust de caise coapte, gust care se combina perfect cu aroma si textura miezului de nuca prajit. Bine-nteles, poti experimenta si sa faci reteta de prajitura simpla cu dulceata cu orice fel de gem doresti sau ai la indemana. Este o prajitura perfecta pentru o zi de Duminica si crede-ne ca este uimitoare aroma de prajitura si fructe cu care iti vei umple casa in timp ce o coci -  miroase mai frumos decat orice deodorant de camera!
In plus ai toate sansele sa iti tii copiii cuminti daca le spui ca trebuie sa astepte si sa se joace frumos daca vor o bucatica (trucul acesta functioneaza intotdeauna!).
Mai jos ai ingredientele necesare pentru 4 portii.

Prajitura simpla cu dulceata: Ingrediente pentru blat
- 250 de grame de faina (cernuta)
- 100 de grame de zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 80 de grame de unt
- 1 ou (batut)
- 180 ml lapte
- 160 de grame dulceata de caise
- 160 de grame dulceata de cirese

Prajitura simpla cu dulceata: Ingrediente pentru glazura
- 50 g zahar brun
- 2 linguri de faina
- 2 linguri unt
- 62 de grame nuci sau migdale tocate

Prajitura simpla cu dulceata: Cum se prepara

Incalzeste cuptorul la 180° C (foc mediu spre vioi la aragazul obisnuit).
Amesteca bine intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se taie untul inmuiat la temperatura camerei in bucatele mici si se adauga peste ingredientele uscate dupa care se amesteca cu un mixer pentru a face un amestec sfaramicios.
Se adauga apoi in amestec oul batut si laptele; se amesteca doar pana ce ingredientele uscate se umezesc (nu e nevoie sa fie perfect omogenizat aluatul).
Se toarna apoi aluatul intr-o tava neaderenta patrata cu latura de 20-25 cm, unsa generos cu unt si tapetata cu putina faina.
Cu ajutorul unei linguri se imprastie ambele dulceturi peste aluat. Topeste apoi untul pentru glazura intr-un bol si amesteca-l cu zaharul si faina. Imprastie amestecul pe suprafata aluatului. Presara prajitura cu miezul de nuca (sau migdale).
Se coace prajitura cu dulceata la 180° C pentru 25 - 30 de minute, pana s-a facut. Se taie in patrate si serveste calduta.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta greceasca traditionala de mousakas

Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Divertisment

District 9

Flimul Districtul 9Titlu original: District 9Re...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...