Prajitura simpla cu dulceata
Publicat: 30.01.2015

Etichete:
Aceasta reteta de prajitura simpla cu dulceata, foarte potrivita pentru a fi servita alaturi de o ceasca de cafea, are nu doar parfumul visinelor, ci si un varjtej delicat de gust de caise coapte, gust care se combina perfect cu aroma si textura miezului de nuca prajit. Bine-nteles, poti experimenta si sa faci reteta de prajitura simpla cu dulceata cu orice fel de gem doresti sau ai la indemana. Este o prajitura perfecta pentru o zi de Duminica si crede-ne ca este uimitoare aroma de prajitura si fructe cu care iti vei umple casa in timp ce o coci - miroase mai frumos decat orice deodorant de camera!
In plus ai toate sansele sa iti tii copiii cuminti daca le spui ca trebuie sa astepte si sa se joace frumos daca vor o bucatica (trucul acesta functioneaza intotdeauna!).
Mai jos ai ingredientele necesare pentru 4 portii.
Prajitura simpla cu dulceata: Ingrediente pentru blat
- 250 de grame de faina (cernuta)
- 100 de grame de zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 80 de grame de unt
- 1 ou (batut)
- 180 ml lapte
- 160 de grame dulceata de caise
- 160 de grame dulceata de cirese
Prajitura simpla cu dulceata: Ingrediente pentru glazura
- 50 g zahar brun
- 2 linguri de faina
- 2 linguri unt
- 62 de grame nuci sau migdale tocate
Prajitura simpla cu dulceata: Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 180° C (foc mediu spre vioi la aragazul obisnuit).
Amesteca bine intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se taie untul inmuiat la temperatura camerei in bucatele mici si se adauga peste ingredientele uscate dupa care se amesteca cu un mixer pentru a face un amestec sfaramicios.
Se adauga apoi in amestec oul batut si laptele; se amesteca doar pana ce ingredientele uscate se umezesc (nu e nevoie sa fie perfect omogenizat aluatul).
Se toarna apoi aluatul intr-o tava neaderenta patrata cu latura de 20-25 cm, unsa generos cu unt si tapetata cu putina faina.
Cu ajutorul unei linguri se imprastie ambele dulceturi peste aluat. Topeste apoi untul pentru glazura intr-un bol si amesteca-l cu zaharul si faina. Imprastie amestecul pe suprafata aluatului. Presara prajitura cu miezul de nuca (sau migdale).
Se coace prajitura cu dulceata la 180° C pentru 25 - 30 de minute, pana s-a facut. Se taie in patrate si serveste calduta.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Prajitura simpla cu dulceata

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?
Untul este un ingredient cheie pentru multe des...
Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte
Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...
Cele mai citite
Bebelusi si Copii

Top 3 sfaturi pe care ar trebui sa le stii inainte de-a fi parinte
Viata de parinte este o aventura minunata, plin...
Bebelusi si Copii

Cele mai distractive jocuri pentru copii
Jocurile pentru copii reprezinta cea mai buna m...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails