Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de negrese cu lichior si cafea

Publicat: 16.12.2011

negrese cu lichior si cafea, retete negrese, negrese lipicioase, desert pentru Craciun, retete de prajituri


Daca iti plac bomboanele de ciocolata cu umplutura de lichior sau cognac, vei adora pur si simplu aceste negrese „betive” pentru Craciun. Reteta de negrese cu lichior si cafea este usor de facut, destul de rapida iar gustul ciocolatei amestecate cu alcool si consistenta lor moale si lipicioasa le face pur si simplu o reteta de Craciun irezistibila!

Reteta de negrese cu lichior si cafea: Ingrediente

180 grame ciocolata neagra
120 grame plus 2 linguri unt nesarat
250 grame zahar zahar tos
50 grame zahar brun
3 oua mari
4 lingurite praf de espresso sau de cafea solubila
4 linguri de lichior de cafea, divizat
165 grame faina
1/2 lingurita de sare
1/2 pachetel praf de copt
1 cana de nuci pecan (sau miez de nuca, alune de padure ori migdale), prajite si tocate
8 linguri de frisca
2 linguri de vodca
250-280 grame zahar pudra
Ornament : boabe de cafea espresso sau fructe uscate invelite in ciocolata


Reteta de negrese cu lichior si cafea: Preparare
Incalzese cuptorul la 160° C (foc mic la cuptorul cu gaz).
Topeste 100 grame de ciocolata si untul intr-o cratita cu fundul gros la foc mic sau intr-un castron la microunde, amestecand ocazional. Cand ciocolata si untul s-au topit, transfera intr-un castron mare. Adauga zaharul tos alb si cel brun si amesteca bine. Amesteca ouale, 2 lingurite praf de espresso sau de cafea solubila si 2 lingurite de lichior. Adauga faina, praful de copt si sarea, amestecand cu mixerul pana la omogenizarea completa. Cand amestecul este bine omogenizat, pune si nucile pecan sau miezul de nuca, alunele de padure ori migdalele (ce ai la indemana dintre toate acestea).
Pune aluatul intr-un vas uns usor si captusit cu haritie de copt de 28 x 18 cm.
Negresele se coc la 160° C (foc mic la cuptorul cu gaz) pentru 20 - 25 minute sau pana cand negresele sunt bine inchegate in partea de sus. Ideea este ca aceste negrese pentru Craciun nu trebuie coapte excesiv, ci trebuie sa ramana foarte moi, „maloase”, lipicioase la interior.
Se racesc negresele complet in tava sau pe un gratar de sarma, cu tot cu hartia de copt.
Topeste restul de 60 grame de ciocolata cu 2 linguri de unt intr-o cratita cu fundul gros la foc mic sau intr-un castron la microunde si daca ai facut glazura in cratita, transfer-o intr-un castron mediu. Amesteca restul de 2 lingurite de praf espresso, frisca, vodca si restul de 2 linguri de lichior de cafea. Adauga suficient zahar pudra pentru a face o glazura cu o buna constistenta ca sa o poti intinde, bate la viteza medie, cu un mixer electric pana se omogenizeaza.
Imprastie glazura peste negresele racite si presara bobele de cafea.
Da la rece sa se odihneasca pana ce glazura este ferma.
Foloseste-te de hartia de copt pentru a ridica negresele netaiate din tava. Taie in patrate sau in forma de bastoane groase pentru a le servi la masa.

Nota:
Daca preferi sa nu adaugi nici un alcool la acest desert de Craciun, ai posibilitatea sa folosesti cafea indulcita in loc de lichior de cafea si sa omiti cu totul vodca.


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

TOP 3 prajituri racoritoare pentru sezonul de vara

Vara este, în general, sezonul cel mai pr...

Celebs & Style

Robert Pattinson s-a ras pe cap

Robert Pattinson are un nou look! Starul din T...

Fitness

Care este ora potrivita pentru fitness?

Stii care este cea mai potrivita perioada a zil...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...