Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Publicat: 17.05.2016

Retete montignac, retete monti, retete pentru diabet, retete low-carb, retete pentru diabetici, retete dukan croaziera, retete pentru dieta montignac


Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il au cruciferele (legume ca varza, conopida, broccoli, samd) pentru sanatatatea noastra, insa nu toata lumea este incantata de gustul lor, mai ales copiii. Exista totusi o modalitate sa le introducem in alimentatia noastra folosindu-ne de metode de preparare care sa le transforme in feluri de mancare gustoase. Una dintre aceste metode este data de pregatirea lor ca supa-crema. Mai jos ai o astfel de reteta. Datorita ingredientelor cu indice glicemic mic si cantitatii de carbohidrati redusa, reteta poate fi lejer incadrata in categoria dietelor low-carb, potrivita persoanelor cu diabet si celor care urmeaza dieta Montignac.
Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel este o reteta rapida si usoara.

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel: Ingrediente pentru 8 portii
- 2 litri de apa sau baza de supa din pui
- 300 grame broccoli, desfacut in buchetele
- 300 grame conopida desfacuta in buchetele
- 1 ceapa potrivita, taiata cuburi
- 1 kg de dovlecei tineri, taiati cuburi
- 150 grame de smantana slaba
- sare dupa gust

Optional - Topping: pentru persoane sanatoase, care nu tin dieta: 100 grame de bacon taiat fisiute foarte subtiri si uscat in cuptor la 100 C (12,5 grame per portie)

Optional - Topping: pentru persoane care tin dieta si copii: 80 grame de parmezan ras fin sau alta branza tare, maturata (10 grame per portie)

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel: Cum se face
Se pune apa (sau baza de supa din pui) la fiert. Cand lichidul fierbe, se adauga legumele care se fierb pentru cca 25 de minute. Daca legumele folosite sunt congelate, de obicei sunt gata in 15 minute. Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza legumele. Se adauga apoi smanatana. Daca smantana este prea densa, ii putem modifica consisenta prin adaugarea de putin lapte  sau apa (2-3 linguri), pentru a o face mai lichida si mai usor de incorporat. Se amesteca bine si se mai da un clocot scurt de 1 minut.
Se mananca cu toppping in functie de starea noastra de sanatate.
Daca folosim parmezan, nu mai este nevoie sa adaugam sare deloc.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Cultura

Concert Aura Urziceanu si A.G.Weinberger

Aura Urziceanu si A.G.Weinberger va avea loc pe...

Cultura

Sfintii 40 de Mucenici

In fiecare an, pe data de 9 martie, credincios...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...