Va aflati in:

Articole / Povesti

Ramadam, madam!

Publicat: 18.05.2019

Ramadam, madam!
Lucraţi într-o echipă multinaţională şi aveţi printre voi şi musulmani? Dacă da, atunci am o veste proastă pentru voi. Pregătiţi-vă luna care urmează să faceţi două joburi. Fiţi gata să lucraţi şi pentru ei. Bucuraţi-vă că veţi rezolva şi problemele care le sunt lor adresate.
Mai nou orice organizație care se respecta pune la dispoziţie angajaţilor săi o „cameră de meditaţie”. Pe cine găsim acolo? Da, aţi ghicit, pe ei, mai ales în aceste săptămâni în care se ţine Ramadam-ul. N-ai avea un loc să faci şi tu „siesta”.

Pe mine întotdeauna m-a fascinat la aceşti oameni cum îşi urmează obiceiurile egal unde se află pe lumea asta. Circula cu ani in urmă o descriere cum un român emigrat şi-a şocat prietenii americani cu tăierea porcului pe undeva prin SUA. Exact aşa sunt şi eu şocată acum, dar nu pentru că îmi pasă dacă o fătucă care a fost de curând angajată ţine Ramadam, ci pentru că trebui să-i fac şi jobul ei între timp, căci ea săraca „nu reuşeşte”. Biata de ea e palidă şi a intrat în cetoză, nu poate să bea nici măcar apă, vă daţi seama în ce stare îi e creierul cu care trebuie să gândească şi să judece, şi când i s-a spus că trebuie să termine nu ştiu ce lucrare până vineri a început să plângă.

Dar… obiceiurile au prioritate. Nu e voie să bea şi nici să mănânce de la răsărit şi până la apus. Iar aici la noi pe latitudinea asta ziua e luuuungă! In fine, să zică merci că nu au angajat-o în Finlanda dincolo de cercul polar, unde e ziua de 20 de ore!

Întrebarea e numai dacă ar bea şi ar mânca ar fi în stare să-şi scrie lucrarea? La întrebarea asta nu pot să răspund acum, din păcate. O să se vadă din iunie încolo. Ce să fac, m-am strofocat şi am scris lucrarea. Apoi am căzut aproape în comă de oboseală.
Deci organizaţia s-a ales cu două persoane în comă: fătuca care nu mănâncă şi nu bea, plus eu care mi s-a golit bateria.

Vă spun că la anul o să mă duc acolo cu mielul de Paşti, ba o să fac şi nişte urzici din pădure!
Să nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu religia nimănui. Dar nu înţeleg de ce trebuie eu să susţin prin energia mea religia altuia. Eu îmi văd de a mea şi alţii să-şi vadă de a lor. Dacă lucrăm în Papua trebuie să ne tatuăm cu toţii?
In final toţi fericiţi, lucrarea făcută, suntem invitaţi frumos cu organizaţia la Pizza. Zice fata: eu o sa vin, dar n-o să mănânc. I-am replicat: eu o să mănânc, dar n-o să vin!
Text: Carmela Boila-Göckel, Doctor in Stiintele Naturii (o puteti urmari pe si pe facebook)

 
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Povesti

Pastila Mizantropului: Despre cavalerism, in zilele post-Apocalipsa

Citeam recent intr-un ziar strain despre un st...

Povesti

Pastila Mizantropului: Da dimineata, la metrou

De cand frec metroul diminetile, la serviciul ...

Celebs & Style

Robert Pattinson s-a ras pe cap

Robert Pattinson are un nou look! Starul din T...

Sanatate

5 moduri prin care sa-ti protejezi genunchii la orice varsta

Genunchiul este una dintre cele mai solicitate ...

In forum despre Povesti
Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli

Ziua nuntii este extrem de importanta pentru cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cu entuziasm pentru restul vietii. Cu aceasta ocazie, cu siguranta isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii, astfel incat peste ani sa poata privi cu drag fotografiile. Pentru a-si alege un fotograf profesionist nunta, este bine ca tinerii sa tina cont de sfaturile de mai jos!