Va aflati in:

Articole / Povesti

Ramadam, madam!

Publicat: 18.05.2019

Ramadam, madam!
Lucraţi într-o echipă multinaţională şi aveţi printre voi şi musulmani? Dacă da, atunci am o veste proastă pentru voi. Pregătiţi-vă luna care urmează să faceţi două joburi. Fiţi gata să lucraţi şi pentru ei. Bucuraţi-vă că veţi rezolva şi problemele care le sunt lor adresate.
Mai nou orice organizație care se respecta pune la dispoziţie angajaţilor săi o „cameră de meditaţie”. Pe cine găsim acolo? Da, aţi ghicit, pe ei, mai ales în aceste săptămâni în care se ţine Ramadam-ul. N-ai avea un loc să faci şi tu „siesta”.

Pe mine întotdeauna m-a fascinat la aceşti oameni cum îşi urmează obiceiurile egal unde se află pe lumea asta. Circula cu ani in urmă o descriere cum un român emigrat şi-a şocat prietenii americani cu tăierea porcului pe undeva prin SUA. Exact aşa sunt şi eu şocată acum, dar nu pentru că îmi pasă dacă o fătucă care a fost de curând angajată ţine Ramadam, ci pentru că trebui să-i fac şi jobul ei între timp, căci ea săraca „nu reuşeşte”. Biata de ea e palidă şi a intrat în cetoză, nu poate să bea nici măcar apă, vă daţi seama în ce stare îi e creierul cu care trebuie să gândească şi să judece, şi când i s-a spus că trebuie să termine nu ştiu ce lucrare până vineri a început să plângă.

Dar… obiceiurile au prioritate. Nu e voie să bea şi nici să mănânce de la răsărit şi până la apus. Iar aici la noi pe latitudinea asta ziua e luuuungă! In fine, să zică merci că nu au angajat-o în Finlanda dincolo de cercul polar, unde e ziua de 20 de ore!

Întrebarea e numai dacă ar bea şi ar mânca ar fi în stare să-şi scrie lucrarea? La întrebarea asta nu pot să răspund acum, din păcate. O să se vadă din iunie încolo. Ce să fac, m-am strofocat şi am scris lucrarea. Apoi am căzut aproape în comă de oboseală.
Deci organizaţia s-a ales cu două persoane în comă: fătuca care nu mănâncă şi nu bea, plus eu care mi s-a golit bateria.

Vă spun că la anul o să mă duc acolo cu mielul de Paşti, ba o să fac şi nişte urzici din pădure!
Să nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu religia nimănui. Dar nu înţeleg de ce trebuie eu să susţin prin energia mea religia altuia. Eu îmi văd de a mea şi alţii să-şi vadă de a lor. Dacă lucrăm în Papua trebuie să ne tatuăm cu toţii?
In final toţi fericiţi, lucrarea făcută, suntem invitaţi frumos cu organizaţia la Pizza. Zice fata: eu o sa vin, dar n-o să mănânc. I-am replicat: eu o să mănânc, dar n-o să vin!
Text: Carmela Boila-Göckel, Doctor in Stiintele Naturii (o puteti urmari pe si pe facebook)

 
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Povesti

Timp pentru sarutat

Mai ieri, ieseam din casa, ca tot omul. Banal, ...

Povesti

Imi plac oamenii. Dar nu toti oamenii

Îmi plac oamenii cărora le plac 5...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Personalitati

William Levy

William Levy, pe numele sau complet William Lev...

Personalitati

Sydney Pollack

Sydney Pollack (nascut pe 1 Iulie 1934, decedat...

In forum despre Povesti
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.