Va aflati in:

Articole / Psihologie

Limbajul trupului in comunicare

Publicat: 10.12.2008

Limbajul trupului in comunicare, limbajul trupului, ce spun gesturile noastre, cum sa descifrezi limbajul corpului, articole psihologie femeiCum am putea sti la o intalnire daca celalalt ne agreeaza sau nu si, prin urmare, daca il putem aborda fara teama? Este suficient sa-i privim buzele, mainile sau picioarele pentru a ne da seama. Aceasta deoarece numeroase gesturi inconstiente traduc emotiile, atat ale dumneavoastra, cat si ale interlocutorului. In lucrarea „Gesturile predictive”, psihologul Joseph Messinger ne invata sa descifram limbajul trupului.

Limbajul trupului: Buzele
Muscatul buzelor ilustreaza o indispozitie evidenta. Daca interlocutorul isi musca buza superioara, este indurerat sau trist. Acest gest survine cand persoana este debusolata sau surmenata. Atunci cand interlocutorul isi musca buza inferioara, manifesta, in mod inconstient, dorinta de a placea. Oricum, gestul poate fi voluntar, ca instrument al seductiei, sau inconstient, atunci cand subiectul se teme ca nu place suficient. Daca o persoana pune unul sau mai multe degete la nivelul buzelor, trebuie sa interpretam acest gest ca o interdictie de a vorbi.

Limbajul trupului: Bratele
Pozitia cu bratele de-a lungul corpului este de fapt normala, fara a avea o simbolistica particulara. Dar daca bratele raman lipite de corp in timpul mersului, trebuie sa ne alarmam, pentru ca pozitia tradeaza o stare psihotica. Balansarea unui singur brat tradeaza o dorinta de “non-insertie” intr-o conversatie. Bratele incrucisate reflecta, normal, protectia. Aceasta manifestare apare deseori cand subiectul este banuitor, iar dialogul nu are nicio sansa sa se infiripe. Si ascunderea bratelor la spate are anumite semnificatii. Daca bratul drept este ascuns, persoana se teme ca-si va pierde controlul. Totodata, este o modalitate de a-si arata nemultumirea fata de situatie. Bratul stang ascuns caracterizeaza un subiect care incearca sa-si controleze emotiile si pe care situatia il copleseste.

Limbajul trupului: Mainile
Mainile deschise, cu palmele in sus, evidentiaza deschiderea si disponibilitatea subiectului. Mainile deschise, cu palmele in jos, revela un interlocutor prudent si moderat. Mainile fata in fata, adeseori lipite, evidentiaza retinerea interlocutorului, iar ambele maini ascunse tradeaza mai totdeauna o persoana care minte. Ascunderea mainii drepte traduce sentimentul de inferioritate fata de locutor, iar cea a mainii stangi – lipsa de inspiratie. Pumnii sunt un semn evident al violentei si agresivitatii, dar pot traduce si incapacitatea interlocutorului de a comunica.

Limbajul trupului: Picioarele
Pozitia picioarelor sub scaun, cu talpa atingand solul, evidentiaza o anume destindere. In cazul picioarelor incrucisate, daca piciorul care se sprijina este dreptul, subiectul nu manifesta niciun fel de interes pentru interlocutor, iar daca piciorul care se sprijina este stangul, pozitia indica teama unui esec.

Un articol de Mariana Dobrica
Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
Luminita - 16/05/2009

DA,ESTE FOARTE VERIDICA INFORMATIA DATA!!!!!!!!MI-A PLACUT ENORM!

gigi - 15/04/2012

Numai prostii,eu imi musc ambele buze asa fara un scop,ma gandeam ca gasesc si eu ceva inteligent despre muscarea buzelor.

Andrei - 05/05/2013

Foarte interesant.Aceste semne sunt orientative,iar asta inseamna ca daca observam, nu e 100% posibil sa fie asa,dar 60%-70% e adevarat.

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.