Va aflati in:

Articole / Sanatate

Astenia

Publicat: 10.11.2007

astentia_400
Astenia este caracterizata de starea de slabire generala a organismului uman.
Astenia ne afecteaza psihic, fizic, intelectual si chiar din punct de vedere sexual, la fiecare schimbare de anotimp, in special toamna si primavara.

Astenia este deseori confundata cu oboseala produsa datorita unui efort fizic sau intelectual prelungit sau este pusa pe seama unor perioade mai lungi de inconfort psihic datorat unor probleme aparute in viata suferindului.
Insa nu este asa pentru ca dupa asemenea episoade de suprasolicitare a organismului, dupa ce ne odihnim confortu fizic, intelectual si psihic se reinstaleaza fara probleme.
Astenia se manifesta prin diminuarea tuturor resurselor energetice ale organismului uman. Acesta va necesita o perioada mult mai indelungata pentru refacere decat in mod obisnuit si de aceea astenia nu poate fi pusa pe seama sustinerii unui efort intelectual sau fizic intens.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Ghid de viata: 5 sfaturi cheie pentru un mers corect

Mersul este o acțiune care este executat&#...

Sanatate

De ce sa incepi anul cu un implant dentar?

Implantul dentar iti ofera o noua incredere in ...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Personalitati

Ion Voicu

Dupa zece ani de la moartea legendarului viol...

Personalitati

Jensen Ackles

Jensen Ackles Ross (nascut la 1 martie 1978, i...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Modele de inele de logodna la moda

Inelul de logodna este purtat de femeie la mana stanga, pe degetul inelar si simbolizeaza faptul ca aceasta urmeaza sa se casatoreasca. In societatea moderna, barbatul daruieste inelul de logodna viitoarei sale sotii dupa ce aceasta i-a acceptat cererea in casatorie.