Va aflati in:

Articole / Sanatate

Cel mai bun masaj de relaxare. Cum, de ce si de cand?

Publicat: 19.11.2018

Cel mai bun masaj de relaxare. Cum, de ce si de cand?Cuvântul relaxare trezeşte interesul fiecărui om. Oricine îşi doreşte să îşi simtă toţi muşchii odihniţi, să aibă mintea liberă de stres şi să poată privi cu optimism spre viitor. Din păcate, relaxarea este din ce în ce mai greu de obţinut într-o societate în care totul este programat să se mişte cu o viteză mult prea mare.
Din fericire, este greu, nu imposibil. Un masaj de relaxare, spre exemplu, poate să aducă acea senzaţie plăcută pe care fiecare şi-o doreşte, îmbinând într-un mod corect atmosfera liniştitoare, mirosurile plăcute şi atingerea umană dusă până la nivel de artă.

Ce este masajul de relaxare, unde se poate beneficia de el şi care este cel mai bun masaj de relaxare?
Masajul este una dintre cele mai vechi forme de contact uman, cu ajutorul căreia s-au obţinut de-a lungul timpului rezultate incredibile în medicină, psihologie şi alte domenii mai mult sau mai puţin adiacente.
O mulţime de culturi au dezvoltat diverse tipuri de masaj, tehnicile evoluând extrem de mult de-a lungul miilor de ani.
Astăzi ne putem bucura zeci de tipuri de masaj, în orice parte a lumii. Cei care doresc masaj în Londra îl pot obţine fără prea mari probleme, la fel ca şi cei care îşi doresc un masaj de relaxare în România (vezi detalii aici). Este adevărat că romanii sunt ceva mai avantajaţi, costurile fiind mult mai mici şi serviciile cel puţin la fel de bune, însă ideea este că opţiunile sunt nelimitate.
Rămâne de văzut care este cel mai bun masaj relaxare, iar această întrebare deschide o adevărată cutie a Pandorei.
Există zeci de tipuri de masaj în lume, care mai de care mai interesante. Conform celor de la enjoybali.ro, cele mai populare şi eficiente sunt următoarele:
Masaj blând de relaxare. Este o tehnică iubită de cei care îşi doresc mişcări blânde şi plăcute. Rezultatele sale sunt deosebite, îmbunătăţind circulaţia, eliminând tensiunea articulara şi stimulând limfa. Este un masaj perfect inclusiv pentru femeile însărcinate şi bătrâni.
Masajul terapeutic. Este o variantă de tratament care vizează o serie de afecţiuni. De regulă se vizează doar zona cu probleme şi are rezultate foarte bune. Printre rezultate se numără şi cele oferite de masajul blând de relaxare. Masajul terapeutic reuşeşte să ofere rezultate în afecţiuni precum spondiloza cervicală, artroza, hernia de disc sau alte afecţiuni mai grave sau mai blânde.
Masajul sportiv. Unul dintre avantajele de a fi sportiv este acest masaj care însoţeşte orice antrenament fizic. Pe lângă faptul că este relaxant, are rolul de a îmbunătăţi performanţele sportive şi de a ajuta atunci când apar accidentări.
Masajul aromatic. Combinat cu aromoterapia, masajul de relaxare devine masaj aromatic. Este incredibil de eficient pentru obţinerea unei sănătăţi emoţionale şi fizice ale pacientului.
Lista poate continua cu reflexoterapie, drenaj limfatic, masaj capilar, masaj anticelulitic şi multe altele, destinate rezolvării unor probleme sau pur şi simplu relaxării.

Pregătirea pentru masajul de relaxare. Cum se face?
Cei care nu au mai fost niciodată la masaj trebuie să ştie câteva lucruri. În primul rând, jena trebuie să fie lăsată deoparte, la fel şi hainele. Zonele intime vor fi acoperite cu un prosop iar restul corpului se va bucura de relaxare totală.
Inainte de o şedinţă de masaj trebuie să se facă duş şi este indicat să se facă o oră de sport. Senzaţia după sport este mult mai plăcută.
Comunicarea cu maseurul este foarte importantă, la fel şi hidratarea. De asemenea, este bine de ştiut că masajul nu trebuie să doară, sau cel puţin nu trebuie să doară tare. Este posibilă o uşoară senzaţie de disconfort, însă doar la început. Ulterior, lucrurile stau mult mai bine.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Crinul alb: beneficii pentru sanatate si utilizari terapeutice

Medicina naturista foloseste crinul alb drept ...

Sanatate

7 obiceiuri proaste de dormit care duc la probleme grave cu memoria

Daca ai avut vreodata probleme cu memoria cand ...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Gastronomie

Salata de boeuf - salata Olivier: Povestea

Nu e sarbatoare lasata de la Dumnezeu pentru ca...

Gastronomie

Cea mai simpla reteta de prajitura cu dovleac

Iti plac prajiturile cu dovleac? Daca da, avem ...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli

Ziua nuntii este extrem de importanta pentru cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cu entuziasm pentru restul vietii. Cu aceasta ocazie, cu siguranta isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii, astfel incat peste ani sa poata privi cu drag fotografiile. Pentru a-si alege un fotograf profesionist nunta, este bine ca tinerii sa tina cont de sfaturile de mai jos!