Va aflati in:

Articole / Societate

Poluarea electrica in lumea moderna

Publicat: 31.10.2018

poluarea_electrica_in_lumea_moderna
Poluarea electrica este o problema care incepe sa capete aspecte din ce in ce mai mari peste tot in lume. Poluarea electrica inseamna energia electrica ce este folosita gresit. In general acest lucru rezulta din aplicarea gresita a produselor de iluminat in afara casei, lucru care ar putea fi evitat daca am folosi surse de energie verde, cum este cea data de casele in care s-au montat panouri solare fotovoltaice care se amotizeaza in timp scurt si ne dau si independenta.
Poluarea electrica este de mai multe tipuri si fiecare tip are efectele sale negative. Aceste tipuri sunt...

Cerul stralucitor este lumina care este irosita pe cerul noptii si care este cauzata de iluminarea puternica a zonelor urbane si suburbane.

Stralucirea este lumina care poate fi periculoasa pentru ochii oamenilor in timp ce se plimba sau atunci cand conduc.

Lumina patrunzatoare este lumina care patrunde pe proprietata vecinului chiar daca acesta nu
doreste acest lucru.

De ce ar trebui sa ne intereseze?
Poluarea electrica ne afecteaza pe toti in diferite modalitati. Cateva dintre acestea sunt chiar foarte evidente. Poluarea electrica face ca Statele Unite ale Americii sa piarda bilioane de dolari (intre 5 si 10).

Datorita poluarii electrice se pierd cantitati enorme de resurse naturale foarte necesare societatii cum ar fi sute de milioane de barili de ulei si de carbune. Toate aceste pierderi se datoreaza incapatanarii oamenilor de a lumina norii.

Poluarea electrica afecteaza aerul pe care il respiram datorita energiei irosite degeaba. Poluarea aerului este o problema grava care afecteaza cea mai mare parte a populatiei lumii.

Poluarea electrica poate afecta si viata de noapte a animalelor salbatice. Cele mai multe specii nici macar nu se apropie de o zona luminata si vor inceta sa se mai inmulteasca daca mediul in care traiesc le este distrus de lumina prea puternica.

Poluarea electrica afecteaza oamenii. Bolile produse de acest tip de poluare includ si cancerul la san. Acest lucru este adevarat! Inca din 1980 cercetatorii au inceput sa caute explicatii la faptul ca persoana care fumeaza este mai putin afectata de fumul de tigare decat cea care nu fumeaza si sta in acest fum. Foarte multi oameni au ras cand au aflat acest lucru si nu le venea sa creada ca acest lucru este posibil. Azi stim ca asa stau lucrurile.

Poluarea electrica poate distruge vederea diferitelor galaxii, lucruri pe care oamenii le admira inca de la inceputul lumii. 90% dintre americani traiesc sub un cer poluat, iar o mare parte dintre ei nu poate vedea Calea Lactee. Este pacat deoarece oamenii, de-a lungul istoriei, s-au uitat le stele pentru a putea intelege evenimentele ce ii inconjoara.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Ai nevoie de servicii funerare? Iata ce ar trebui sa stii

Cu totii intampinam momente dificile in viata c...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Mirese si Nunti

Cum sa eviti stresul dinainte de nunta

Nunta ta ar trebui sa fie mai importanta zi di...

Mirese si Nunti

4 sfaturi pentru achizitionarea inelului de logodna

Luna Dragostei se apropie, asa ca nu este prea ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.