Va aflati in:

Articole / Bebelusi si Copii

Dezvoltarea motorie la copiii mici

Publicat: 08.07.2006

Dezvolatarea muschilor la copilul mic, dezvoltarea motorie la bebelusi, dezvoltarea armonioasa a bebelusilor, cum sa ai copii dezvoltati normal, bebelusi normali, sanatatea bebelusului, importanta jocului pentru copil, de ce este important jocul pentru copii, jocuri pentru copii mici, jucarii pentru bebelusiAproape fiecare parinte are intrebarile si nelamuririle sale in ceea ce priveste dezvoltarea normala a copilului. Dezvoltarea motrie este vitala in cresterea copilului. Sa privim abilitatile motorii: Care sunt activitatile care le contribuie la dezvoltarea lor? Ce rol joaca ele in dezvoltarea personalitatii copilului?

Dezvoltarea motorie la copiii mici
Activitatea motorie implica miscarea muschilor. De vreme ce abilitatile motorii generale se refera la miscarea intregului corp, cele fine se refera la actiunile mai delicate. Parintii privesc cu emotie dezvoltarea motorie a copiilor. Este esentiala implicarea lor in activitati care contribuie la dezvoltare si la senzatia de realizare, deoarece lucrul acesta este foarte important pentru sanatatea fizica si mentala. Dezvoltarea motorie este independenta de sexul, marimea sau forta copilului. Copiii se pot dezvolta diferit si nu exista un anumit moment in care incepe dezvoltarea motorie. Ca parinte, te poti asigura ca micutul tau incepe sa lucreze. Ofera-i jocuri care ii vor ocupa timpul liber!

Dezvoltarea motorie fina
Abilitatile motorii fine permit manipularea a obiectelor. Ele incep sa se contureze dupa stabilirea majoritatea abilitatilor motorii generale.
Abilitatile fine constau in miscari precise si se definitiveaza in timp. Dexteritatea este o latura a abilitatii motorie.
Dezvoltarea motorie fina include controlul asupra functiilor musculare, scheletice si neurologice. Un copil poate fi incurajat sa puna singur CD-ul favorit in CD-ROM. Il poti ajuta cu mouse-ul si tastatura – va mai dura ceva pana cand isi va imbunatati coordonarea ochi-mana. Ce zici despre pregatirea unor prajiturele cu copilul? In urma activitatii amuzante pentru copil vor rezulta si niste prajiturele delicioase. Modelarea cocii, pudrarea sau decorarea prajiturii poate fi placuta copilului – si in afara de asta isi dezvolta si abilitatile motorii fiine!

Activitati specifice dezvoltarii motorii fine
Cuburile sunt printre primele jucarii care lucreaza la dezvoltarea motorie fina. Ce ti se pare tie un joc poate fi pentru copil o adevarata provocare pentru ca el incearca sa le faca sa stea corect, drepte. Copiii mai mari pot fi incurajati sa picteze si sa coloreze carti. Lasa-i sa isi foloseasca degetele! Trasarea unei limite implica rabdare si practica.
Copiii mai mici pot lucra cu puzzle-uri care au piesele mari. Nu numai ca ajuta la dezvoltarea motorie fina, dar contribuie si la explorarea vizuala. O activitate minunata pentru copiii mici este jocul cu lut. Ei pot petrece ore intregi modeland. Ofera-le mulaje si forme! Revistele vechi si un foarfece pot antrena copilul intr-o activitate placuta. El trebuie sa isi exerseze muschii corect pentru a pozitiona foarfecele intre degete.

Dezvoltarea motorie generala
Abilitatille motorii generale implica muschii mai mari cum ar fi cei ai bratelor, picioarelor si trunchiului. Ele vor necesita echilibru si coordonare si vor permite copilului sa se indrepte spre dezvoltarea motorie fina.
Dezvoltarea motorie generala va incepe sa se dezvolte in copilarie de la sine. Abilitatile motorii generale sunt inceputul calatoriei copilului spre definitivarea miscarii. Prima abilitate motorie pe care o dezvolta un copil este, probabil, controlul capului. Acest lucru se intampla cand muschii sunt suficient de maturi. Trunchiul si coapsele si apoi picioarele vor fi mai echilibrate si coordonate. Vei observa ca bebelusul tau isi va intoarce capul dintr-o parte in alta cam pe la 2 saptamani. Capul il va putea ridica in jurul lunii a patra sau a cincea. Cam in acelasi timp copilul incearca sa apuce un obiect cu mana. Desi un copil poate sta singur in picioare pe la opt-noua luni, va fi nevoie de inca trei-patru pentru ca el sa poata merge si alerga.
Sarit, catarat, prins, agatat – copilul va fi stapan pe aceste activitati in timp. Alergarea implica o coordonare motorie generala considerabila. Cataratul incurajeaza si el dezvoltarea motorie generala. Jocurile cu mingea sunt ideale pentru copiii care trec de un an. Activitatea va favoriza si dezvoltarea unui control mai bun asupra corpului.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Moda

Tu stii care sunt piesele vestimentare in forta toamna aceasta?

Moda este un amalgam de concepte, culori, stilu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...