Va aflati in:

Articole / Cariera

Cum sa intorci in favoarea ta partile negative din CV

Publicat: 25.08.2015

cum_sa_intorci_in_favoarea_ta_partile_negative_din_cv_400
Atunci cand un angajator primeste CV-ul cuiva, el are de ales intre doua lucruri: ori ii place ce vede si il cheama la un interviu, ori arunca CV-ul; direct la cosul de gunoi. Daca vrei ca CV-ul tau sa faca parte din cei care trec de aceasta selectie, atunci nu-ti ramane decat sa citesti urmatorul articol si sa iti modifici CV-ul, daca este cazul. La un moment dat sau altul poate ca te-ai aflat in postura celui care tare ar vrea sa stie cum sa-si redacteze CV-ul si o scrisoare de intentie, care sunt lucrurile la care sunt atenti cei responsabili din depatramentul de resurse umane al unei companii. Ce trebuie accentuat si ce nu? Cat de multe poti oare sa spui despre un viitor angajat doar din CV? Foarte multe!
Iata in continuare cinci dintre cele mai des intalnite situatii pe care le poate prezenta un CV si cum poti tu sa modifici partile negative in favoarea ta!

1. O avansare cat se poate de rapida pentru cel mai bun post!
Ai o scrisoare de intentie din care reiese ca esti foarte ambitioasa si doresti sa ajungi repede intr-un post de conducere, chiar si cu riscul de fi considerata o persoana care nu a ajuns in acel loc prin propriile calitati? Sau ai ajuns intr-o pozitie de conducere destul de rapid la fosta firma la care ai muncit ? Atunci viitorul angajator ar putea crede ca ai fost favorizata de cineva din companie sau nu ai avea nimic impotriva daca s-ar intampla asa... In acest caz prima reactie a angajatorilor va fi ca nu esti tocmai cel mai placut coechipier.
Ce poti face? Descrie in CV sau in scrisoarea de intentie, obiectivele pe care le-ai realizat atunci cand ai lucrat alaturi de fostii tai colegi sau ce obiective ti-ai propus alaturi de noii colegi.

2. Redundanta este echivalent cu incompetenta?
Ai fost angajata unei firme care avea prea multi angajati astfel incat la un moment dat au renuntat la serviciile tale? Ai putea fi vazuta ca o persoana care era a saptea roata la caruta sau, mai rau, incompetenta care a fost concediata. Si, nu, redundanta nu este acelasi lucru cu incompetenta!
Ce poti sa faci? Este preferabil sa nu amintesti acest lucru in CV sau daca totusi o faci poti sa spui ca firma a fuzionat cu alta companie si au fost adusi oameni noi in departamentul respectiv si tu a trebuit sa pleci. Dar explicatiile de acest gen cel mai bine ar fi sa le dai in cadrul interviului propriu-zis, nu in scris.

3. Prea multe joburi intr-un an?
In ultimul an ai avut patru locuri de munca plus cateva luni in care ai calatorit. Prima impresie va fi ca nu esti o persoana constanta si nu poti sa faci un lucru pana la capat. Oricat de grav ar parea, poti intoarce lucrurile in favoarea ta.
Ce poti sa faci? Foloseste-ti CV-ul pentru a accentua faptul ca ai vazut in "interiorul" a patru companii si ai dobandit noi calitati prin intermediul calatoriilor. Nu uita sa mentionezi ca iti cauti un loc de munca stabil care sa te ajute sa iti exploatezi cunostintele.

4. O „mica” mare schimbare de cariera
Ai in spate o cariera de aproape 10 ani ca profesoara dar acum ti-ai dat seama ca pasiunea ta e publicitatea si ai vrea sa lucrezi in domeniu? Prima impresie (ingrijorare de fapt) a viitorilor angajatori va fi ca nu ai calitatile necesare postului. Dar se poate intampla sa fie recrutati oameni pe baza atitudinilor si a caracterului, iar firma sa le ofera training-ul necesar.
Ce poti face? Intereseaza-te mai intai daca firma unde vrei sa te angajezi ofera angajatilor astfel de training-uri, iar atunci cand te duci la interviu sa stii deja ce o sa le spui, ce vrei si ce obiective ti-ai propus.

5. O angajata fara ambitie!
Daca ai avut un loc de munca foarte stabil timp ce mai multi ani fara nici o promovare, 7 ani spre exemplu, o prima impresie pe care o poti lasa este ca nu prea ai ambitie.
Ce poti face? Accentueaza realizarile pe care le-ai avut cat timp ai lucrat in fosta companie din domenii cat mai variate. Pe viitor, cat de mult poti, incearca sa variezi lucrurile pe care le faci in cadrul unei firme, caci e usor sa devii prea sprecializat intr-un domeniu. Iar acest lucru nu este intotdeauna benefic pentru tine.
Bafta la interviu!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Horoscop

Horoscop Capricorn 2013

Horoscop 2013 pentru Z...

Horoscop

Ce declansaza anxietatea si stresul pentru fiecare zodie in parte

Te-ai intrebat vreodata cum se transforma oamen...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...