Interviul pentru angajare: Discutia cu angajatorul
Publicat: 13.04.2014

Salutul si strangerea de mana
Strangerea de mana trebuie exersata: mana oponentului trebuie stransa scurt, usor si hotarat. Lasa-ti mama sau prietena sa-ti critice strangerea de mana, astfel incat sa poti invata sa o faci cum trebuie.
Asteapta intotdeauna sa ti se intinda mana. Strangerea de mana poate fi insotita de o mica introducere “Buna ziua, ma numesc…”. Arata-te deschisa si prietenoasa, dar ramai totusi putin retrasa. La fel va face si oponentul tau.
Adreseaza-te corect persoanei din fata ta, inclusiv cu titlu “Doamna/Domnule…”. Iar daca esti si tu in posesia unui titlu, il poti mentiona la inceput, cand te prezinti.
Nu tutui intervievatorul decat daca acesta ti-a propus sa aveti o discutie mai informala.
Mimica si gestica in timul interviului de angajare
Prin mimica si gesticulatie transmitem multe mesaje partenerului nostru de discutie. De aceea trebuie sa avem grija ce fel de mesaje transmitem, pentru a nu fi intelesi gresit.
Datorita emotiilor se intampla sa ne jucam cu suvitele de par, cu pixul sau hartiile din fata noastra. Trebuie sa incerci sa stai relaxata, sprijinita de spatarul scaunului si sa iti controlezi mainile. Daca nu stii ce sa faci cu ele, impreuneaza-le si sprijina-le pe masa. Astfel vei avea o tinuta mai serioasa si vei putea sta mai linistita.
Daca ai ticuri verbale si repeti unele cuvinte prea des sau folosesti vocala “a” intre cuvine pentru a-ti prelungi timpul de gandire, incearca sa vorbesti mai rar. Astfel nu vei pierde atat de usor ideea pe care voiai sa o exprimi, evitand multe greseli de exprimare.
Zambeste cat mai des, dar nu permanent pentru a nu crea impresia ca este un zambet fals.
Multe persoane gesticuleaza cu ajutorul mainilor pentru a sublinia ideile pe care le rostesc, insa exagerarea acestor miscari nu este in favoarea ta. Asa ca, pentru a te putea controla mai bine, incearca sa-ti mentii mainile in pozitia explicata mai sus.
Si privirea joaca un rol important. Trebuie sa-ti privesti partenerul de dialog in ochi, dar nu sa-l fixezi din priviri. Incearca sa pastrezi un echilibru. Iar daca te afli in fata mai multor reprezentanti ai companiei este indicat sa-i privesti pe toti in ochi pe parcursul interviului.
Interviul pentru angajare: Discutia cu angajatorul
“Competenta si modestie” este deviza pe care trebuie sa o ai in timpul discutiei pe care o ai cu persoana care te intervieveaza pentru angajare. Continutul mesajelor trebuie sa fie convingator si sa aduca ceva in plus fata de ceilalti candidati la post. Nu incerca sa folosesti un vocabular plin de neologisme, daca nu esti sigura de semnificatia lor.
Daca ai mai multi parteneri de conversatie incearca sa-i introduci pe toti pe rand in discutie.
Dovedeste ca te-ai informat in prealabil despre activitatea companiei si despre domeniul ei de activitate.
Poti mentiona valoarea salariului pe care ti-l doresti, insa incearca sa transmiti acest mesaj scurt si la obiect. Tema aceasta nu trebuie sa ocupe mult timp din durata interviului.
Lucruri despre care sa nu discuti la interviu: viata privata, dorinta de a avea copii, boli ereditare sau alte afectiuni pe care le-ai avut, convingeri religioase, apartenente politice, bunastare, hobby-uri si preferinte, apartenenta la diferite cluburi, cazier, salariul actual. Daca totusi in discutie apare la un moment dat una din temele enumerate mai sus, incearca sa fii diplomata si sa indrepti discutia catre altceva.
Daca te simti prea intimidata de prezenta intervievatorului, singura solutie este cea auzita si in filme: imagineaza-ti-l in lenjerie intima. Asa il vei putea vedea ca pe un om normal si nu te vei mai simti in inferioritate.
Sursa: Copyright©eLady.ro: Interviul pentru angajare: Discutia cu angajatorul

Comentarii postate (0)
Cariera

Angajari in videochat in Bucuresti: iata ce include cea mai buna oferta de pe piata!
Daca ti-ai dorit mereu o slujba bine platita, c...
Cariera

5 idei creative pentru a folosi tabla alba magnetica la birou
Tabla albă magnetică a devenit un ins...
Cele mai citite
Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani
Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...
Articole importante
In forum despre Cariera
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails