Aluat frantuzesc
Publicat: 18.09.2007
Vrei sa faci un strudel cu mere, de exemplu si ai dori sa aflu cum se face acasa un aluat frantuzesc? eLady.ro iti vine in ajutor.
Ingrediente pentru aluat frantuzesc:
- 500 g faina alba
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingura zahar
- 400 g unt rece
- 250 g apa rece
- 1 dusca otet bun
- faina pentru intins aluatul
Cum se face aluatul frantuzesc
Se cerne faina si se amesteca cu sarea si zaharul. Se face o gramajoara cu o gaura in mijloc. Untul se taie cuburele® si se pune pe marginea gaurii (sus). Apa si otetul se toarna in gaura. Se incepe framantatul, din exterior spre interior. Se tot ia la framantat si aluatul care s-a prins de fund. Din cand in cand, cand aluatul e foarte lipicios, se mai presara putina faina peste el.
Cand aluatul poate sta intr-o forma nu se mai framanta.
Se face un paralipiped care se intinde cu sucitorul. Acuma urmeaza partea dureroasa: bucata asta de aluat trebuie "turata", sa-i dam 5 ture simple, adica: se intinde aluatul cu sucitorul si se impatureste in 3. Iar se intinde cu sucitorul, iar se impatureste. Dupa ce-am impaturit si intins aluatul de 3 ori se da (impaturit) la frigider 30 minute (se poate economisi timp daca se pune aluatul la congelator 10 minute).
Se mai tureaza de doua ori si se da iar impaturit la frigider, cel mai bine peste noapte.
Unii spun ca-i mai bine de tourat dublu, altii ca o data simplu, dupa aceea dublu.
Se intinde cu sucitorul numai intr-un sens, dinspre noi.
Pentru a obtine o grosime anume se folosesc niste fasii de cartoane de grosimea dorita care se pun de-o parte si alta a aluatului (ca o rama, dar numai in stanga si dreapta).
Cum se pastreaza aluatul frantuzesc
Pastrare in frigider: 3 pana la 4 zile. Se imparte aluatul in 3 bucati intinse egale si se impacheteaza bine (fara aer) in folie de plastic sau de aluminiu.
Pastrare in congelator: se impacheteaza la fel ca pentru frigider, dar in punga pentru congelator. Se ia din congelator cu 24 de ore inainte de a fi folosit si se lasa in frigider la decongelat. Se tureaza de doua ori si se mai lasa in frigider o ora dupa aceea.
Copyright © Kalua
Reproducerea strict interzisa!
Sursa: Copyright © eLady.ro - Reteta de aluat frantuzesc

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun
Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...
Gastronomie

Cum servesti prajiturile cu cele mai potrivite vinuri?
Dupa o masa copioasa, se cuvine sa fie servite ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani
Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...
Personalitati

Cu scriitorul Serban Margineanu despre dragoste, femei, catei si romane politiste
Nu il cunosc pe Serban Margineanu ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails