Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Fursecuri stelute cu mirodenii si miere

Publicat: 02.12.2008

Retete de dulciuri Bucatarie: romaneasca Timp preparare: o ora si jumatate Evenimente: Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion

De Craciun, alaturi de fripturi, caltabosi, toba, carnatis i fripturi pragatim prajituri, fursecuri,torturi, dulciuri de tot felul, inclusiv unele cu arome exotice. Atmosfera trebuie sa fi suficient de placuta, iar invitatii si familia sa se simta grozav, asa ca va duraceva pana sa prgatesti masa de Craciun... Noi, eLady,ro , te ajutam cu o reteta fantastica de fursecuri in forma de steluta, cu mirodenii si miere, care redau atat de bine pe cerul gurii atmosfera sarbatoreasca.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion

Ingrediente pentru aproximatov 60 de fursecuri-steluta
- 250 g. faina
- 125 g. unt
- 125 g. zahar
- 100 g. nuci macinate
- 1 ou
- 2 lingurite praf de copt
- 100 ml. miere
- 1 praf sare
- 1 lingurita scortisoara
- cuisoare, coriandru, anason, ienibahar

Cum se prepara stelutele pentru Craciun

Toate ingredientele se aseaza intr-un castron si cu mixerul se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie. Se lasa sa stea la frigider cca. 2 ore.
In final, aluatul se mai framanta o data si se intinde intre 2 folii transparente o foaie de 2-3 mm grosime.
Se incinge apoi cuptorul la 170 grade C. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei forme speciale, de plastic sau metal, se decupeaza stelute din aluat.
Se aseaza pe tavi si se coc la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Le puteti acoperi cu o glazura alba si orna cu bilute dulci argintii, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.

Sfat: Intr-un cuptor cu flux de aer cald puteti coace concomitent cele doua tavi.
Ele se aseaza pe doua niveluri distantate.
Stelutele vor deveni minunat de crocante daca presarati pe hartia de copt migdale tocate si apoi asezati stelutele de aluat.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Dieta Montignac

Cum se mananca corect fructele in dieta Montignac

Am vazut in articolul precedent, Fructele in D...

Dieta Montignac

Fructele in dieta Montignac

Fructele sunt surse sanatoase de vitamine si fi...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...