Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Fursecuri stelute cu mirodenii si miere

Publicat: 02.12.2008

Retete de dulciuri Bucatarie: romaneasca Timp preparare: o ora si jumatate Evenimente: Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion

De Craciun, alaturi de fripturi, caltabosi, toba, carnatis i fripturi pragatim prajituri, fursecuri,torturi, dulciuri de tot felul, inclusiv unele cu arome exotice. Atmosfera trebuie sa fi suficient de placuta, iar invitatii si familia sa se simta grozav, asa ca va duraceva pana sa prgatesti masa de Craciun... Noi, eLady,ro , te ajutam cu o reteta fantastica de fursecuri in forma de steluta, cu mirodenii si miere, care redau atat de bine pe cerul gurii atmosfera sarbatoreasca.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion

Ingrediente pentru aproximatov 60 de fursecuri-steluta
- 250 g. faina
- 125 g. unt
- 125 g. zahar
- 100 g. nuci macinate
- 1 ou
- 2 lingurite praf de copt
- 100 ml. miere
- 1 praf sare
- 1 lingurita scortisoara
- cuisoare, coriandru, anason, ienibahar

Cum se prepara stelutele pentru Craciun

Toate ingredientele se aseaza intr-un castron si cu mixerul se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie. Se lasa sa stea la frigider cca. 2 ore.
In final, aluatul se mai framanta o data si se intinde intre 2 folii transparente o foaie de 2-3 mm grosime.
Se incinge apoi cuptorul la 170 grade C. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei forme speciale, de plastic sau metal, se decupeaza stelute din aluat.
Se aseaza pe tavi si se coc la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Le puteti acoperi cu o glazura alba si orna cu bilute dulci argintii, pentru a reda mai bine atmosfera de Craciun.

Sfat: Intr-un cuptor cu flux de aer cald puteti coace concomitent cele doua tavi.
Ele se aseaza pe doua niveluri distantate.
Stelutele vor deveni minunat de crocante daca presarati pe hartia de copt migdale tocate si apoi asezati stelutele de aluat.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Dieta Montignac

Cum se mananca corect fructele in dieta Montignac

Am vazut in articolul precedent, Fructele in D...

Dieta Montignac

Principii in dieta Montignac

Dieta Montignac este o dieta de slabir...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.