Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Mere coapte in cuptor

Publicat: 30.01.2013

Deserturi usoare, retete simple de desert, retete ieftine pentru desert, retete cu mere, deserturi rapide, retete rapide, retete pentru incepatori, gatit pentru incepatoare


Mere coapte...Mmmm, numai cand te gandesti la mirosul merelor coapte in cuptor parca iti lasa gura apa, nu-i asa? Si daca ai sti si cat de simplu se fac! Daca ti se anunta musafiri si nu esti pregatita, poti face un desert sofisticat si gustos in doi-timpi si trei miscari! Copiii vor adora merele coapte servite cu inghetata de vanilie, iar adultii isi vor linge degetele ca si cand ar avea iar varsta gradinitei! Iata de simplu e si cum poti face si tu mere coapte la cuptor, absolut fenomenale!

Ingrediente pentru desertul cu mere coapte si inghetata de vanilie
- 4 mere mari
- 12 linguri de zahar brun
- 1 lingurița scortisoara
- 1 varf de cutit de nucsoara
- O jumatate de cana de miez de nuca, tocat
- 50 de grame de stafide
- 5 linguri de unt
- un praf de scorisoara pentru ornat (optional)
- 4 globuri de inghetata de vanilie
- cca 150-200 ml apa clocotita

Cum se fac merele coapte
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade (foc mare la cuptorul cu gaz).
- Scobesteti merele cu cutitul, in asa fel incat sa scoateti semintele si sa formati in ele un fel de bol natural, fara a le sparge la fund.
- Intr-un castron mic, amesteca zaharul brun, nucile zdrobite, stafidele, scortisoara, nucsoara si 4 linguri de unt inmuiat (la reteta de mere coapte trebuie sa folosesti unt cu 65% grasime lasat cateva ore la temperatura camerei).
- Pune o lingura de unt intr-o tava mica, in care veti pune merele la cuptor.
- Umple merele cu amestecul de nuca si mirodenii.
- Toarna apa fierbinte in vasul de copt, apoi aseaza incet merele umplute.
- Presara putin zahar peste fiecare mar in parte.
- Coace merele in cuptorul preincalzit, 40-50 minute la 180 de grade, pana cand se inmoaie si incep sa se zbarceasca usor si apa s-a evaporat de tot si sosul lasat incepe sa se caramelizeze.
- Sc
oate merele din tava, imparte-le pe farfurii, imparte sosul ramas in tava si serveste-le cu cate un glob de inghetata de vanilie. Delicios!

Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Animale de companie

Boli de ficat la catei: metode de diagnosticare

Cand mergi la doctor cu un catel "care nu ...

Animale de companie

Porcusorul de Guineea

Contrar numelui pe care il poarta, porcusorul d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.