Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Miel grecesc de Paste

Publicat: 20.02.2007

retete fripturi grecesti, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, friptura de miel


Pentru a gati aceasta reteta traditional greceasca de Paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2,5 kg de muschi de miel fara os
- 1 ceasca de ulei de masline
- o jumatate de ceasca de otet din vin rosu
- 2 linguri de usturoi maruntit
- o jumatate de ceasca de patrunjel tocat
- o jumatate de ceasca de marar tocat
- 4 linguri de oregano macinat
- piper negru

Miel grecesc de Paste: mod de preparare
Mai intai se amesteca bine uleiul, otetul, usturoiul, oregano, patrunjelul, mararul si piperul.
Apoi se presara piper pe ambele parti ale muschiului de miel si se cresteaza putin carnea.
Muschiul astfel pregatit se marineaza intre 2 si 24 de ore in compozitia obtinuta din amestecul mirodeniilor.
Dupa ce au trecut cele 2 ore, muschiul se pune intr-o tava in care se adauga o ceasca de apa si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.
Pentru ca friptura sa fie frageda, tava se inveleste intr-o folie de aluminiu. Friptura se coace la foc mediu timp de 45 de minute.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Psihologie

3 activitati de weekend pe cont propriu

Nici iubitul si nici chiar prietenii ori priete...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele