Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Miel grecesc de Paste

Publicat: 20.02.2007

retete fripturi grecesti, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, friptura de miel


Pentru a gati aceasta reteta traditional greceasca de Paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2,5 kg de muschi de miel fara os
- 1 ceasca de ulei de masline
- o jumatate de ceasca de otet din vin rosu
- 2 linguri de usturoi maruntit
- o jumatate de ceasca de patrunjel tocat
- o jumatate de ceasca de marar tocat
- 4 linguri de oregano macinat
- piper negru

Miel grecesc de Paste: mod de preparare
Mai intai se amesteca bine uleiul, otetul, usturoiul, oregano, patrunjelul, mararul si piperul.
Apoi se presara piper pe ambele parti ale muschiului de miel si se cresteaza putin carnea.
Muschiul astfel pregatit se marineaza intre 2 si 24 de ore in compozitia obtinuta din amestecul mirodeniilor.
Dupa ce au trecut cele 2 ore, muschiul se pune intr-o tava in care se adauga o ceasca de apa si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.
Pentru ca friptura sa fie frageda, tava se inveleste intr-o folie de aluminiu. Friptura se coace la foc mediu timp de 45 de minute.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Gastronomie

Reteta de loukoumades

Loukoumades sunt un desert delicios, un dulce t...

Horoscop

Semnul zodiacal poate fi motivul pentru nefericirea ta

Ne nastem imperfecti. Dar asta nu inseamna ca n...

Horoscop

Horoscop 2015 zodia Berbec

Horoscop 2015 BerbecAnul 2015 pentru BerbecHoro...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.