Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Paste cu sardine

Publicat: 20.11.2014

paste cu sardine, Pasta con le sarde, retete cu peste, retete pentru dezlegare la peste, retete italiene, retete de paste, retete de paste cu peste, retete usoare


Cu parfum distinctiv si arome dulci-acrisoare, pastele cu sardine sunt un fel de mancare clasic in Sardinia. Reteta de paste cu sardine este potrivita pentru perioadele de post cu dezlegare la peste.

Paste cu sardine (Pasta con le sarde): Ingrediente pentru 6 portii
- 6 bulbi de fenicul mici, cu tot cu frunzele verzi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, curatata si taiata in felii subtiri
- 1 lingurita de fire de sofran
- 40 g struguri sultana (fara samburi) sau stafide inmuiate in apa calda
- 200 g samburi de pin
- 4 fileuri de ansoa din conserva
- 12 sardine proaspete, curatate si dezosate, fara capete, (sau 24 de fileuri fluture)
- 2 linguri de pesmet
- paste fainoase din grau dur (macaroane/spaghetti/bucatini)
- sare si piper proaspat macinat

Cum se face reteta de paste cu sardine (Pasta con le sarde)
Fierbe fenicul in apa sarata timp de 8-10 minute sau pana cand se inmoaie. Transfera-l cu o spumiera pe un prosop de bucatarie din hartie ca sa se usuce. Apoi taie-l in felii marisoare si pune-l deoparte intr-un bol. Nu arunca apa in care a fiert feniculul.
Inferbanta 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mai inalta si caleste ceapa timp de aproximativ 5 minute, pana se moaie. Adauga 500 ml din apa utilizata pentru a fierbe fenicul, sofranul, stafidele si samburii de pin si fierbe la foc mic timp de 5 minute.
Intre timp, prajeste fileurile de ansoa cu restul de ulei intr-o cratita mica la foc mic timp de cateva minute, pana cand se dizolva, apoi adauga-le in sosul de ceapa si mirodenii si fierble impreuna timp de 3-4 minute, dupa care adauga fenicul taiat. Asezoneaza generos cu sare de mare si piper negru proaspat macinat si fierbe timp de inca 3-4 minute.
Gatiti pastele in apa clocotita ramasa de la fierberea feniculului pana pastele devin al dente (dupa instructiunile de pe pachet). Scurgeti pastele si serveste-le cu sos, presarate cu pesmet in partea de sus.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata

Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...

Tu faci diferenta!

O data imi vorbeste, o data ma ignora. Oare ma place?

"Am 16 ani si nu stiu ce sa fac in legatur...

Tu faci diferenta!

Violenta verbala poate fi un motiv de divort?

"Violenta verbala ppate fi un motiv de div...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...