Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Paste cu sardine

Publicat: 20.11.2014

paste cu sardine, Pasta con le sarde, retete cu peste, retete pentru dezlegare la peste, retete italiene, retete de paste, retete de paste cu peste, retete usoare


Cu parfum distinctiv si arome dulci-acrisoare, pastele cu sardine sunt un fel de mancare clasic in Sardinia. Reteta de paste cu sardine este potrivita pentru perioadele de post cu dezlegare la peste.

Paste cu sardine (Pasta con le sarde): Ingrediente pentru 6 portii
- 6 bulbi de fenicul mici, cu tot cu frunzele verzi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, curatata si taiata in felii subtiri
- 1 lingurita de fire de sofran
- 40 g struguri sultana (fara samburi) sau stafide inmuiate in apa calda
- 200 g samburi de pin
- 4 fileuri de ansoa din conserva
- 12 sardine proaspete, curatate si dezosate, fara capete, (sau 24 de fileuri fluture)
- 2 linguri de pesmet
- paste fainoase din grau dur (macaroane/spaghetti/bucatini)
- sare si piper proaspat macinat

Cum se face reteta de paste cu sardine (Pasta con le sarde)
Fierbe fenicul in apa sarata timp de 8-10 minute sau pana cand se inmoaie. Transfera-l cu o spumiera pe un prosop de bucatarie din hartie ca sa se usuce. Apoi taie-l in felii marisoare si pune-l deoparte intr-un bol. Nu arunca apa in care a fiert feniculul.
Inferbanta 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mai inalta si caleste ceapa timp de aproximativ 5 minute, pana se moaie. Adauga 500 ml din apa utilizata pentru a fierbe fenicul, sofranul, stafidele si samburii de pin si fierbe la foc mic timp de 5 minute.
Intre timp, prajeste fileurile de ansoa cu restul de ulei intr-o cratita mica la foc mic timp de cateva minute, pana cand se dizolva, apoi adauga-le in sosul de ceapa si mirodenii si fierble impreuna timp de 3-4 minute, dupa care adauga fenicul taiat. Asezoneaza generos cu sare de mare si piper negru proaspat macinat si fierbe timp de inca 3-4 minute.
Gatiti pastele in apa clocotita ramasa de la fierberea feniculului pana pastele devin al dente (dupa instructiunile de pe pachet). Scurgeti pastele si serveste-le cu sos, presarate cu pesmet in partea de sus.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Povesti

Mama. Loc de munca: Centura

De ani de zile o văd pe centura Bucure5...

Povesti

Catuti

Am sa va povestesc despre copilaria mea. Sunt ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara