Piure de conopida
Publicat: 27.08.2015
Am dori sa-ti aratam cum poti folosi anumite ingrediente interesante si gustoase pentru a-ti face masa sa straluceasca de originalitate si gusturi noi. Aceste preparate nu numai ca dau valente noi mancarurilor tale preferate, dar sunt si usor de preparat si economice. In plus, se bazeaza pe legume ce se gasesc din abundenta in piete si supermarket-uri in aceasta perioada: conopida, varza si usturoi.
Simplul fapt ca aceste legume sunt banale (si se gasesc peste tot in acest anotimp) nu inseamna ca preparatul pe care ti-l recomandam astazi este si el banal si plictisitor. Din contra. De fapt, este foarte special. Sa luam reteta pe baza de conopida pe care am ales-o pentru astazi: la inceput, invitatii tai vor crede ca ai preparat piure de cartofi. Mai apoi, vor obseva bucatelele colorate (verdele intens al telinei, arpagicului si patrunjelului) stralucind in farfurie, iar cand vor gusta, vor fi atat de surprinsi de aroma incat s-ar putea sa nu stie exact ce este. Dar totul este de fapt un simplu piure de conopida.
Reteta de piure de conopida pentru zile de sarbatoare
- 1 o conopida mare
- 1 ceapa foarte mica
- 1/4 morcov mic
- 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
- 1 ceasca de supa de legume
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceasca de smantana
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de zahar (optional)
- Sare si piper negru, macinat, dups gust
- Fire arpagic proaspat, tocat, si patrunjel tocat, fie tarhon sau cimbru proaspat
Reteta de piure de conopida pentru zile de sarbatoare: Cum se face
1. Pune jumatate de litru de supa la foc iute intr-o oala mai mica, adauga morcovul taiat bucatele si o ceapa tocata marunt si lasa sa fiarba pana legumele sunt gata, moi.
2. Ia conopida, taie-i tulpina din partea de jos si apoi desfa florile separat, in bucati mici. Pune-le intr-o oala de supa impreuna cu un sfert de lingurita de sare si zahar (daca vrei sa pui zahar), usturoiul si o ceasca de supa de pui (si pune cu lingura si bucatelele de morcov si ceapa). Pune oala pe foc pana incepe sa fiarba incet si las-o acolo, fara capac, pana cand conopida se inmoaie (cam 10 minute). Dupa asta nu ar trebui sa mai ramana prea multa supa in oala, dar, daca a ramas, scurge-o afara.
3. Adauga smantana si untul si omogenizeaza la fel cum faci cu piureul de cartofi. Gusta si adauga sare sau piper si apoi pune arpagicul si patrunjelul tocat, tarhonul sau cimbrul deasupra si gata! Tocmai ai preparat o garnitura excelenta pentru aproape orice meniu de sarbatoare si probabil ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Piure de conopida

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Sanatate

Cand sa folosesti ulei esential de eucalipt
Uleiul esential de eucalipt este unul dintre c...
Sanatate

Vaccinul anti-Covid19 si tehnologia mRNA
Ma simt cam ciudat sa scriu despre tehnologia m...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails