Reteta de humus
Publicat: 20.08.2015

Etichete:
Humusul este dovada ca unele dintre cele mai bune lucruri de mancat de care avem parte in viata sunt foarte simplu de facut. Reteta de hummus este simpla, necesita doar sase ingredientede baza. Reteta hummus de mai jos iti va oferi un humus de baza perfect, si, de asemenea, o baza solida pe care sa lucrezi daca vrei sa experimentezi si humus cu alte arome.
Humus este o crema pe baza de naut, si o prezenta continua pe masa orcarui levantin. Simplitatea sa i-a data atata popularitate acestui fel de mancare, popularitate care se extinde dincolo de locul sau de origine din Orientului Mijlociu, Turcia si Africa de Nord, pentru ca acum oameni din intreaga lume se bucura de gustul delicios al unui humus bun.
Retete hummus din tarile din Levant includ si alte condimente (chimen, seminte de coriandru, boia de ardei, fulgi de ardei iute uscat, sumac, zaatar). Se mai face, de asemenea, hummus amestecat cu ardei rosu, rosii uscate la soare si chiar humus cu ceapa caramelizata.
Regula de capatai pentru aromatizarea unei retete de humus este ca nu exista nici una, asa ca te poti distra cu diferite condimente cand faci reteta de humus acasa. Dupa ce ai invatat reteta de baza, poti adauga orice condiment care iti place. Humusul se manaca de obicei cu lipie, si este de asemeni o reteta potrivita pentru perioadele de post si pentru cei care sunt vegani sau vegetarieni.
Reteta de hummus: Ingrediente pentru 6-8 portii (antreu)
- 2 cutii de naut de 400g (pastreaza putin lichid si cateva boabe de naut pentru decor) sau circa 600 grame de naut fiert in casa
- 4 lingurite pasta de susan (tahini)
- 2 catei de usturoi, zdrobiti bine
- 1 lingurita de sare de mare
- 6 linguri de ulei de masline extra virgin (plus 2 lingurite suplimentar pentru picurat)
- 3½ linguri de suc de lamaie proaspat stors
- boia de ardeii (pentru decor)
- frunze de coriandru sau patrunjel (pentru decor)
Reteta de humus: Cum se face
Clatiti nautul in apa rece si puneti-l in blender. Adaugati pasta de susan (tahini), usturoiul zdrobit, sarea, sucul de lamaie si sapte linguri de lichid pastrat din cutii (sau din zeama in care ati fiert nautul). Porniti robotul de bucatarie si turnati incet ulei in timp ce humusul se paseaza.
Cand amestecul este complet combinat si fin, se transfera in vasul in care va fi dus la masa. Se stropeste cu putin ulei de masline extra virgin si se decoreaza cu cateva boabe de naut intregi. Se presara cu boia si frunzde coriandru sau patrunjel tocate marunt, pentru culoare.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de humus

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza
Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...
Psihologie

Oamenii critica la altii ceea ce nu le place la ei insisi
Fiecare persoana este o combinatie de virtuti s...
Psihologie

Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare
Stim cu totii beneficiile pe care le avem daca ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails