Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de humus

Publicat: 20.08.2015

reteta de humus, retete de humus, cum se face humusul, retete arabesti, retete turcesti, cum se fac humus acasa, retete vegan, retete vegetariene, retete de post


Humusul este dovada ca unele dintre cele mai bune lucruri de mancat de care avem parte in viata sunt foarte simplu de facut. Reteta de hummus este simpla,  necesita doar sase ingredientede baza. Reteta hummus de mai jos iti va oferi  un humus de baza perfect, si, de asemenea, o baza solida pe care sa lucrezi  daca vrei sa  experimentezi si humus cu alte arome.
Humus este o crema pe baza de naut, si o prezenta continua pe masa orcarui levantin. Simplitatea sa i-a data atata popularitate acestui fel de mancare, popularitate care se extinde dincolo de locul sau de origine din Orientului Mijlociu, Turcia si Africa de Nord, pentru ca acum oameni din intreaga lume se bucura de gustul delicios al unui humus bun.
Retete hummus din tarile din Levant includ si alte condimente (chimen, seminte de coriandru, boia de ardei, fulgi de ardei iute uscat, sumac, zaatar). Se mai face, de asemenea, hummus amestecat cu ardei rosu, rosii uscate la soare si chiar humus cu ceapa caramelizata.
Regula de capatai pentru aromatizarea unei retete de humus este ca nu exista nici una, asa ca te poti distra cu diferite condimente cand faci reteta de humus acasa. Dupa ce ai invatat reteta de baza, poti adauga orice condiment care iti place. Humusul se manaca de obicei cu lipie, si este de asemeni o reteta potrivita pentru perioadele de post si pentru cei care sunt vegani sau vegetarieni.

Reteta de hummus: Ingrediente pentru 6-8 portii (antreu)
- 2 cutii de naut de 400g  (pastreaza putin lichid si cateva boabe de naut pentru decor) sau circa 600 grame de naut fiert in casa
- 4 lingurite pasta de susan (tahini)
- 2 catei de usturoi, zdrobiti bine
- 1 lingurita de sare de mare
- 6 linguri de ulei de masline extra virgin (plus 2 lingurite suplimentar pentru picurat)
- 3½ linguri de suc de lamaie proaspat stors
- boia de ardeii (pentru decor)
- frunze de coriandru sau patrunjel (pentru decor)

Reteta de humus: Cum se face
Clatiti nautul in apa rece si puneti-l in blender. Adaugati pasta de susan (tahini), usturoiul zdrobit, sarea, sucul de lamaie si sapte linguri de lichid pastrat din cutii (sau din zeama in care ati fiert nautul). Porniti robotul de bucatarie si turnati incet ulei in timp ce humusul se paseaza.
Cand amestecul este complet combinat si fin, se transfera in vasul in care va fi dus la masa. Se stropeste cu putin ulei de masline extra virgin si se decoreaza cu cateva boabe de naut intregi. Se presara cu boia si frunzde coriandru sau patrunjel tocate marunt, pentru culoare.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Povesti

O aniversare super misto

In Un Paste minunat cu vecinii v-am povestit cu...

Povesti

Un Craciun de poveste

Venea Craciunul. Zapada se lasa asteptata, insa...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.