Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Terina pentru Revelion

Publicat: 20.11.2009

terina de revelion, retete pentru Revelion, retete aperitive revelionCand matusa mea, o gurmanda notorie, ne-a gatit pentru un Revelion in familie aceasta reteta si ne-a servit-o ca aperitiv, am ramas toti cu gurile cascate. Nu doar de uimire, ci si de pofta, salivam toti doar uitandu-ne la ea, pentru ca terina arata fenomenal! Apoi am constatat ca si are un gust nemaipomenit. E o reteta fina de mancare, potrivita pentru ocazii speciale, pentru reuniuni, petreceri ceva mai sofisticate, Revelion si sarbatori. Nu o sa ramaneti dezamagite daca veti incerca sa o pregatiti!

Ingrediente pentru 6-8 portii de terina fina pentru Revelion
* 350 g piept de pui tocat in cubulete pe planseta
* 350g carne de pe un picior de porc afumat, tocata mare
* 250g bacon invarstat cu grasime
* 100 g fistic curatat
* 80 g caise uscate, taiate julien (feliute foarte subtiri)
 * 2 oua
* coaja de la la o lamaie
* sare si piper macinat pe loc

Cum se face terina fina pentru Revelion
Mai intai si mai intai trebuie sa incalzesti bine cuptorul
Ia o forma de terina sau o tava antiaderenta, unge-o cu putin unt si aranjeaza feliile de bacon ca si cum ai tapeta-o. Asigura-te ca lasi cel putin 2 centimetri de bacon sa atarne pe margini. O sa vezi de ce.
Bate oule intr-un bol incapator si apoi amesteca-le cu carnurile tocate marisor, caisele taiate si zeama de lamaie si asezeoneaza cu sare si piper pe care l-ai macinat chiar atunci. Insa cu blandete, ca sa nu rupi ingredientele si sa strici fasonul.
Pune amestecul in tava si acopera-i marginile cu baconul pe care l-ai lasat pe margini. Acopera cu folie forma, pune-o intr-o alta forma de copt mai mare in care ai pus apa calda. Da la cuptor pentru o ora si jumatate.
Lasa terina sa se raceasca singura pana ajunge cam la temperatura camerei punandu-i cevca greu deasurpa ca sa se niveleze frumos. Cand a ajuns la temperatura camerei, bag-o la frigider pana se intareste (preferabil las-o peste noapte sau cel putin vreo 5,6 ore).
Scoate-o rece bine din forma si tai-o in felii la servire, insa cu mare atentie si un cutit foarte bine ascutit, ca sa nu se rupa!
Serveste terina ca aperitiv, cu paine proaspata si crocanta (bagheta este cea mai potrivita!), unt moale, salta verde si vin rosu demi-sec. E o nebunie!

O reteta de la Simona Valcu
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Editorial

A merge sau a nu merge la coafor?!

Ma feresc de coafor aproape ca dracul de tamaie...

Editorial

De ce sunt oamenii prosti

Nici nu mai stiu de cate ori m-am intrebat pan...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...