Tipar (anghila) ca la Salonic
Publicat: 26.12.2007

Etichete:
Aveti nevoie de 1 kg de peste (tipar sau anghila) curatat, feliat. Neaparat trebuie sa fie de mare, nu de apa dulce.
Atentie mare la peste, cind se curata nu se tine in apa prea mult timp.
In general se evisceraza "pe uscat", daca are solzi se indeparteaza si de-abia dupa aceste operatiuni se clateste in mare viteza cu apa rece.
Daca e tinut in apa mai mult timp isi pierde gustul.
Asa o zic pescarii si trebuie ca ei stiu mai bine!
Va mai trebuie:
-1/2 kg ceapa
-1 paharel de vin alb demi-sec
-1 paharel de apa
-1 ceasca suc de rosii mai grosut sau vreo 400 g rosii proaspete feliate
-1 ligura patrunjel tocat
-1 lingura pesmet
Puneti ceapa taiata pestisori fini in ulei, de preferabil de masline si prajiti-o putin, pana devine aurie.Stingeti cu vinul alb, sarati si piperati si mai lasati-o sa fiarba.
Adaugati feliile de peste.
Cand credeti ca sint gata, adaugati sucul de rosii diluat cu apa sau puneti feliile de rosii proaspete.
Daca ceapa nu pare sa fie facuta, nu puneti rosiile sau sucul de rosii, altfel pretentioasa leguma va deveni sticloasa si va trosni in dinti
Presarati cu patrunjelul taiat si cu pesmet. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic-mic pentru o jumatate de ora.
Se aseaza pestele pe un platou si se toarna sosul pe deasupra.Mai presarati putin patrunjel sau ceapa verde pentru aspect si...pofta buna!
La acest fel de mincare se serveste vin alb demi-sec, racit bine.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Tipar (anghila) ca la Salonic

Comentarii postate (1)
cornelia - 30/12/2007
arata foarte yummy.Dar nu stiu daca acest soi de peste nu se gaseste mai greu si nu e cam scump.
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie

Reteta greceasca traditionala de mousakas
Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...
Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata
O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...
Cele mai citite
Editorial

Nu va mai plangeti ca Romania este devastata. Este devastata pentru ca nu mai avem destui oameni destepti sa o apere
Toata lumea se plange de faptul ca resursele ec...
Editorial

Iubito, uite ce frumos sta bormasina pe masuta de cafea!
Imi mai aduc aminte cu mare drag de anii copila...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails