Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort pentru Craciun

Publicat: 20.12.2008

RETETE Torturi de Craciun

Daca vrei sa iti rasfeti invitatii si familia la masa din seara de Craciun, iti prezentam una dintre retetele cu care nu ai cum sa dai gres.


Fii sigura ca vei avea succes garantat cu aceasta reteta usor de facut.

Puteti incerca aceasta reteta de tort atat pentru noaptea de Revelion cat si pentru ziua de Craciun.










Pentru tortul de gelatina cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 litru frisca lichida
  • 8 oua
  • 4-5 pliculete de gelatina alba
  • 1 cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 cutii compot de ananas (bucati)

Reteta Tort pentru Craciun: Mod de preparare:
Tortul de fructe cu gelatina se face in pasi, astfel:
1. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa. In cazul in care aceasta este prea tare adaugati o cana de lapte putin cate putin pentru a va asigura ca nu devine prea moale.
2. Intr-un bol puneti o cana de lapte rece si adaugati pliculetele de gelatina. Se lasa la inmuiat.
3. Separati ouale. Albusurile se dau deoparte. Galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie (vasul in care veti pune galbenusurile la foc trebuie sa fie o cratita mare, cu pereti foarte inalti – tortul va fi mare si inalt). Galbenusurile se tin pe fac pana cand capata o culoare albicioasa si se ingroasa un pic. Cand galbenusurile s-au legat se adauga gelatina topita in lapte. Se continua fierberea la bain-marie pana devin din nou o pasta.
4. Se bat albusurile spuma. In spuma rezultata se adauga restul de zahar (o jumatate de cana).
5. Se ia cratita de pe foc. In compozitia de galbenusuri fierbinti se adauga fructele din compot scurse bine si se amesteca.
6. Adaugati si spuma de albusuri peste compozitie (compozitia trebuie sa fie calda) si mestecati de jos in sus foarte usor.
7. Adaugati mai mult de jumatate din frisca in compozitie (opriti frisca atat cat va este necesara pentru a imbraca tortul). Se mesteca in continuare incet, de jos in sus. Mestecati foarte bine pentru ca tortul dvs. sa nu aiba cocoloase.
8. Dati tortul la frigider pentru 4-5 ore. Daca va grabiti, il puteti baga in congelator pentru 2 ore.
9. Cand tortul s-a intarit se scoate din cratita cu grija pentru a nu se sfarama si se imbraca cu frisca ramasa. Decorul ramane la alegerea dvs. Se poate orna cu fructe sau se poate orna numai cu frisca.
Nota: In compozitie se pot adauga si alte fructe in afara de compot de ananas. Evitati sa adaugati portocale deoarece acestea dau tortului un gust amar.
Pofta buna!

Nota (3 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
cori - 28/12/2008

l-am facut si a iesit excelent! :) Cred ca se poate face si in straturi cu diverse combinatii de fructe. Multumesc de reteta!

irina - 11/06/2009

tortul pare mai degraba imbracat in fondant si nu in frisca! este doar o parere!

Daniela - 06/12/2009

L-am facut si eu dar nu a iesit decat crema si l-am tinut toata noaptea in frihider:(

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Celebs & Style

Marc Anthony are o noua iubita

Marc Anthony are o noua iubita: Modelul Shanno...

Retete de slabire

Pui cu ciuperci Montignac

Ingrediente pentru reteta de pui Montignac cu c...

Retete de slabire

Omleta cu spanac si feta

O reteta de omleta cu un numar redus de calorii...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara