Tort pentru Craciun
Publicat: 20.12.2008
Fii sigura ca vei avea succes garantat cu aceasta reteta usor de facut.
Puteti incerca aceasta reteta de tort atat pentru noaptea de Revelion cat si pentru ziua de Craciun.
Pentru tortul de gelatina cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 litru frisca lichida
- 8 oua
- 4-5 pliculete de gelatina alba
- 1 cana de zahar
- 500 ml lapte
- 2 cutii compot de ananas (bucati)
Reteta Tort pentru Craciun: Mod de preparare:
Tortul de fructe cu gelatina se face in pasi, astfel:
1. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa. In cazul in care aceasta este prea tare adaugati o cana de lapte putin cate putin pentru a va asigura ca nu devine prea moale.
2. Intr-un bol puneti o cana de lapte rece si adaugati pliculetele de gelatina. Se lasa la inmuiat.
3. Separati ouale. Albusurile se dau deoparte. Galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie (vasul in care veti pune galbenusurile la foc trebuie sa fie o cratita mare, cu pereti foarte inalti – tortul va fi mare si inalt). Galbenusurile se tin pe fac pana cand capata o culoare albicioasa si se ingroasa un pic. Cand galbenusurile s-au legat se adauga gelatina topita in lapte. Se continua fierberea la bain-marie pana devin din nou o pasta.
4. Se bat albusurile spuma. In spuma rezultata se adauga restul de zahar (o jumatate de cana).
5. Se ia cratita de pe foc. In compozitia de galbenusuri fierbinti se adauga fructele din compot scurse bine si se amesteca.
6. Adaugati si spuma de albusuri peste compozitie (compozitia trebuie sa fie calda) si mestecati de jos in sus foarte usor.
7. Adaugati mai mult de jumatate din frisca in compozitie (opriti frisca atat cat va este necesara pentru a imbraca tortul). Se mesteca in continuare incet, de jos in sus. Mestecati foarte bine pentru ca tortul dvs. sa nu aiba cocoloase.
8. Dati tortul la frigider pentru 4-5 ore. Daca va grabiti, il puteti baga in congelator pentru 2 ore.
9. Cand tortul s-a intarit se scoate din cratita cu grija pentru a nu se sfarama si se imbraca cu frisca ramasa. Decorul ramane la alegerea dvs. Se poate orna cu fructe sau se poate orna numai cu frisca.
Nota: In compozitie se pot adauga si alte fructe in afara de compot de ananas. Evitati sa adaugati portocale deoarece acestea dau tortului un gust amar.
Pofta buna!
Sursa: Copyright�eLady.ro - Tort pentru Craciun

Comentarii postate (3)
cori - 28/12/2008
l-am facut si a iesit excelent! :) Cred ca se poate face si in straturi cu diverse combinatii de fructe. Multumesc de reteta!
irina - 11/06/2009
tortul pare mai degraba imbracat in fondant si nu in frisca! este doar o parere!
Daniela - 06/12/2009
L-am facut si eu dar nu a iesit decat crema si l-am tinut toata noaptea in frihider:(
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie

O reteta delicioasa pentru ostropel de pui, usoara precum o zi de vara
Ostropelul de pui este o mancare foarte usoara,...
Cele mai citite
Psihologie

TOP 3 modalitati DEMONSTRATE STIINTIFIC care iti imbunatatesc increderea in tine
Unul dintre marile secrete ale reușitei co...
Psihologie

7 moduri usoare de a fi instantaneu mult mai atragatoare
Ce ne face mai atractivi? Ce ne determina atrac...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails