Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Vita in sos de stridii

Publicat: 19.11.2009

Vita in sos de stridii retet chinezesti retete asiatice, retete thai, mancare chinezeasca Pentru masa de Anul Nou sau pentru alte ocazii mai simandicoase, pregatesc de cele mai multe ori o reteta simpla, de origine asiatica: vita in sos de stridii. O prefer pentru ca se prepara relativ repede, este deosebita si se potriveste cu atmosfera Sarbatorilor de Iarna, cand dupa cateva zile de caltabosi, sarmale, fripturi si carnati, parca ne-am saturat de carne de porc. Reteta mea de vita cu gust de stridii si legume face furori de fiecare data, asa ca nu ezitati sa o gatiti, mai ales daca suneti impatimiti de bucataria chinezeasca, thai sau de cea japoneza. Este o reteta putin mai pretentioasa pentru ca ingredientele sunt ceva mai scumpe, insa o data pe an este Revelionul si Anul Nou, deci cred ca merita sa o incercati!

Reteta de vita in sos de stridii: Ingrediente
400 g muschi de vitel, 125 g ciuperci, 100 g muguri de porumb din conserva, 125 g mazare congelata, 1 lingurita de ghimbir tocat, 1 fir de ceapa verde, cateva pastai de fasole verde, 2 linguri vin japonez din orez, 2 linguri de amidon alimentar, 2 linguri de sos bun de stridii, 1 lingura de sos de soia de cea mai buna calitate, 1 lingurita zahar nerafinat, 1/4 lingurita sare, 2-3 linguri ulei pentru prajit.

Reteta de vita in sos de stridii: Cum se face
Taie muschiul de vitel in fasii lungi de 5 cm si late de 1 cm, cat mai subtiri posibil. Pentru a-l taia mai bine, pune-l in congelator pentru 30 de minute si foloseste un cutit care sa taie brici! Pui apoi fasiile de muschi intr-un castron si le amesteci foarte bine cu sosul de soia, vinul de orez si zaharul si lasi carnea la marinat pentru cel putin 30 de minute. Cu cat o lasi mai mult, cu atat iese mai aromata.
Intre timp, cureti ciupercile si le tai felii, iar mugurii de porumb le tai in doua pe lungime. Ceapa verde o tai in bucatele de 2 pana la 3 cm. Pui uleiul sa s eincinga intr-o tigaie wok si pui carnea in uleiul fierbinte. Trebuie sa amesteci continuu, din tigaie (nu cu lingura) pana se schimba la culoare (cam 10 minute, insa depinde si de wok). Scoti carnea din tigaie si o pastrezi la cald.
Ceapa, ghimbirul taiat in fasii si legumele le pui in grasimea ramasa. In cazul in care crezi ca nu este de ajuns, mai pui o lingura de ulei. Amesteci tot din tigaie pe focul dat mare pentru 4-5 minute.
Apoi pui carnea in sosul de stridii, amesteci putin si asezonezi cu sare. Se serveste calda, pe un pat de orez basmati, fiert simplu cu putina sare, ca sa aibe gust.
Nota: poti inlocui legumele cu ce legume ai tu la dispozitie.

O reteta de la Ioana-Andreea Simionescu
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Divertisment

Uleiuri sau acrilice? Ce tip de vopsea alegi in functie de pictura

Ai fost pasionata de pictura dintotdeauna. Priv...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.