Vita in sos de stridii
Publicat: 19.11.2009
Pentru masa de Anul Nou sau pentru alte ocazii mai simandicoase, pregatesc de cele mai multe ori o reteta simpla, de origine asiatica: vita in sos de stridii. O prefer pentru ca se prepara relativ repede, este deosebita si se potriveste cu atmosfera Sarbatorilor de Iarna, cand dupa cateva zile de caltabosi, sarmale, fripturi si carnati, parca ne-am saturat de carne de porc. Reteta mea de vita cu gust de stridii si legume face furori de fiecare data, asa ca nu ezitati sa o gatiti, mai ales daca suneti impatimiti de bucataria chinezeasca, thai sau de cea japoneza. Este o reteta putin mai pretentioasa pentru ca ingredientele sunt ceva mai scumpe, insa o data pe an este Revelionul si Anul Nou, deci cred ca merita sa o incercati!Reteta de vita in sos de stridii: Ingrediente
400 g muschi de vitel, 125 g ciuperci, 100 g muguri de porumb din conserva, 125 g mazare congelata, 1 lingurita de ghimbir tocat, 1 fir de ceapa verde, cateva pastai de fasole verde, 2 linguri vin japonez din orez, 2 linguri de amidon alimentar, 2 linguri de sos bun de stridii, 1 lingura de sos de soia de cea mai buna calitate, 1 lingurita zahar nerafinat, 1/4 lingurita sare, 2-3 linguri ulei pentru prajit.
Reteta de vita in sos de stridii: Cum se face
Taie muschiul de vitel in fasii lungi de 5 cm si late de 1 cm, cat mai subtiri posibil. Pentru a-l taia mai bine, pune-l in congelator pentru 30 de minute si foloseste un cutit care sa taie brici! Pui apoi fasiile de muschi intr-un castron si le amesteci foarte bine cu sosul de soia, vinul de orez si zaharul si lasi carnea la marinat pentru cel putin 30 de minute. Cu cat o lasi mai mult, cu atat iese mai aromata.
Intre timp, cureti ciupercile si le tai felii, iar mugurii de porumb le tai in doua pe lungime. Ceapa verde o tai in bucatele de 2 pana la 3 cm. Pui uleiul sa s eincinga intr-o tigaie wok si pui carnea in uleiul fierbinte. Trebuie sa amesteci continuu, din tigaie (nu cu lingura) pana se schimba la culoare (cam 10 minute, insa depinde si de wok). Scoti carnea din tigaie si o pastrezi la cald.
Ceapa, ghimbirul taiat in fasii si legumele le pui in grasimea ramasa. In cazul in care crezi ca nu este de ajuns, mai pui o lingura de ulei. Amesteci tot din tigaie pe focul dat mare pentru 4-5 minute.
Apoi pui carnea in sosul de stridii, amesteci putin si asezonezi cu sare. Se serveste calda, pe un pat de orez basmati, fiert simplu cu putina sare, ca sa aibe gust.
Nota: poti inlocui legumele cu ce legume ai tu la dispozitie.
O reteta de la Ioana-Andreea Simionescu
Sursa: Copyright©eLady.ro - Vita in sos de stridii
(0 / 5)
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Vase si accesorii de bucatarie care te vor ajuta sa mananci mai sanatos
Ritmul alert în care mai toatã lumea evol...
Cele mai citite
Celebs & Style
Sandra Bullock se considera binecuvantata
Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...
Societate
Cele mai frumoase si mai putin cunoscute pietre semipretioase
Doriti sa va impodobiti cu ceva cu adevarat uni...
Societate
Esti in pana de idei pentru cadourile de Paste? Iata ce se asteapta sa primeasca sotul sau iubitul tau!
Desi suntem abia la inceputul lunii martie, inc...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
Comenteaza
Print
