Va aflati in:

Articole / Societate

Pastele in Australia

Publicat: 19.03.2009

Pastele in Australia este sarbatorit cu foarte mult fast. Bineinteles ca triburile de aborigeni care au populat regiunea au influentat modul in care se sarbatoreste Pastele in Australia. Inovatiile aduse de aborigeni au fost insa de mica amploare pentru ca bisericile crestine din aceasta regiune respecta canoanele sarbatoarii pascale. Traditiile de Paste incep in saptamana mare cu „Martea Confesiunii” si se termina de Rusalii (a 50-a zi dupa Inviere). Vinerea Mare este o zi in care se deplang chinurile prin care a trecut Domnul Isus Hristos, iar in duminica Pastelui, bisericile sunt impodobite cu flori pentru a se sarbatori Invierea Domnului.

Traditii australiene de Paste
Ouale de ciocolata, precum si celelalte dulciuri traditionale de Paste au capatat o semnificatie deosebita in sarbatorirea Pastelui in Australia. Si pentru ca traim in era capitalismului, multe organizatii profita de apropierea Pastelui si organizeaza tombole in care se pot castiga cosuri cu oua de ciocolata. Scopul acestor actiuni este strangerea unui numar cat mai mare de fonduri.
Legenda Iepurasului de Paste aducator de oua de ciocolata copiilor care au fost cuminti a fost adoptata si de australieni. Dar cum iepurii nu se numara printre animalele preferate de localnici, din cauza ca le distrug recoltele, in 1991 o fundatie australiana a pornit o campanie care are ca scop inlocuirea Iepurasului de Paste cu bilby (o specie de animal care traieste doar in Australia si care este pe cale de disparitie). Bilby este un rozator de mici dimensiuni cu un nas lung si urechi mari precum ale unui iepure.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Marc Anthony are o noua iubita

Marc Anthony are o noua iubita: Modelul Shanno...

Gastronomie

Salata de boeuf - salata Olivier: Povestea

Nu e sarbatoare lasata de la Dumnezeu pentru ca...

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.