Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ardei copti la borcan pentru iarna

Publicat: 29.10.2015

Ardei copti la borcan pentru iarna,cum se fac ardeii copti la borcan, salata de ardei copti pentru iarna, ardei copti pentru iarna, conserve de ardei copti, reteta de ardei copti la borcan, retete de conserve, retete pentru iarna


Buna mai e salata de ardei copti, dar in miezul iernii ardeii sunt scumpi si parca nu iti vine sa dai un pumn de bani pentru cativa, iar cea gata facuta din supermarketuri contine o multime de aditivi nu tocmai prietenosi cu sanatatea noasta pe termen lung. Pentru ca salata de ardei copti e o salata nobila, poate una dintre cele mai fine salate romanesti, dand zvac unei fripturi banale, dar si salatei de vinete; la o adica, ardeii copti — fie ei capia sau doar banalii ardei grasi — au generozitatea de a putea fi mancati, si in vara si in iarna, aproape dupa aceeasi reteta.

Ardei copti la borcan pentru iarna: Ingrediente pentru conserva
- 2 kg ardei grasi sau capia (cat mai mari si mai sanatosi)
-150 ml otet de vin
- 1 lingura zahar sau miere
- 2 linguri ulei
- 2 lingurite boabe mustar
- 10 g piper
- 1 aspirina
- 1 foaie dafin (optional)
- o jumatate lingurita sare

Ardei copti la borcan pentru iarna: Cum se fac
Se spala bine ardeii.
Se coc in cuptor la foc iute sau pe un gratar, deasupra flacarii, sa se parleasca bine si uniform pe din afara, dar sa-si pastreze carnea si sucul pe dinauntru.
Se pune zeama cu ale ei toate la fiert.
Pe masura ce se coc, se asaza ardeii intr-o cratita mare, se presara cu putina sare si se acopera, sa naduseasca bine, pentru circa un ceas.
Apoi se curata ardeii grasi de pielita, cu rabdare si un varf de cutit, avand grija sa le pastram zeama buna si dulce. Nu curatati ardeii copti in apa, ca le spala si gustul.
Se aseaza apoi ardeii copti in borcane.
Dupa primul clocot, se toarna zeama peste ardeii curatati (uleiul se va ridica la suprafata, protector).
Se inchid borcanele cu capac, cat mai bine si se pun toate laolalta intr-o patura groasa. Tinem acolo borcanele pana se racesc de tot si apoi le ducem in camari, la loc racoros.

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Paine rustica de casa cu seminte

Va place painea de casa? Cum ar fi sa o faceti ...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Fergie este gravida

E oficial, Fergie este insarcinata! Cantareata...

Casa si Gradina

5 metode de a crea un decor placut in gradina

Intotdeauna mi-am dorit un decor de vis in grad...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...