Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ardei copti la borcan pentru iarna

Publicat: 29.10.2015

Ardei copti la borcan pentru iarna,cum se fac ardeii copti la borcan, salata de ardei copti pentru iarna, ardei copti pentru iarna, conserve de ardei copti, reteta de ardei copti la borcan, retete de conserve, retete pentru iarna


Buna mai e salata de ardei copti, dar in miezul iernii ardeii sunt scumpi si parca nu iti vine sa dai un pumn de bani pentru cativa, iar cea gata facuta din supermarketuri contine o multime de aditivi nu tocmai prietenosi cu sanatatea noasta pe termen lung. Pentru ca salata de ardei copti e o salata nobila, poate una dintre cele mai fine salate romanesti, dand zvac unei fripturi banale, dar si salatei de vinete; la o adica, ardeii copti — fie ei capia sau doar banalii ardei grasi — au generozitatea de a putea fi mancati, si in vara si in iarna, aproape dupa aceeasi reteta.

Ardei copti la borcan pentru iarna: Ingrediente pentru conserva
- 2 kg ardei grasi sau capia (cat mai mari si mai sanatosi)
-150 ml otet de vin
- 1 lingura zahar sau miere
- 2 linguri ulei
- 2 lingurite boabe mustar
- 10 g piper
- 1 aspirina
- 1 foaie dafin (optional)
- o jumatate lingurita sare

Ardei copti la borcan pentru iarna: Cum se fac
Se spala bine ardeii.
Se coc in cuptor la foc iute sau pe un gratar, deasupra flacarii, sa se parleasca bine si uniform pe din afara, dar sa-si pastreze carnea si sucul pe dinauntru.
Se pune zeama cu ale ei toate la fiert.
Pe masura ce se coc, se asaza ardeii intr-o cratita mare, se presara cu putina sare si se acopera, sa naduseasca bine, pentru circa un ceas.
Apoi se curata ardeii grasi de pielita, cu rabdare si un varf de cutit, avand grija sa le pastram zeama buna si dulce. Nu curatati ardeii copti in apa, ca le spala si gustul.
Se aseaza apoi ardeii copti in borcane.
Dupa primul clocot, se toarna zeama peste ardeii curatati (uleiul se va ridica la suprafata, protector).
Se inchid borcanele cu capac, cat mai bine si se pun toate laolalta intr-o patura groasa. Tinem acolo borcanele pana se racesc de tot si apoi le ducem in camari, la loc racoros.

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Gastronomie

TOP 3 prajituri racoritoare pentru sezonul de vara

Vara este, în general, sezonul cel mai pr...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.