Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Publicat: 23.05.2016

Ciuperci umplute la cuptor
Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite pentru crema de ciuperci sau pentru ciuperci in sos alb pentru ca in loc de o culoare frumoasa, alba vom obtine una gri, deloc aspectuoasa si deloc imbietoare. Insa ciupercile mari au marele atu ca pot fi umplute si facute la cuptor sau pe gratar. Umpluturile pentru ciuperci pot fi diverse, functie de gustul si de inspiratia fiecaruia. De obicei pentru umplutura de ciuperci se folosesc plante aromatice tocate marunt amestecate cu diferite tipuri de branzeturi (in general mai grase, pentru ca altfel ciupercile devin fade) sau bucatele de bacon (grasimea le face mai gustoase) si alte legume (ceapa verde sau uscata, diferite soiuri de ardei). Puteti sa va jucati cu ingredientele cum doriti, insa aveto grija sa nu folositi ingrediente prea umede, pentru ca ciupercile lasa si ele multa apa.
Mai jos aveti o reteta de ciuperci umplute care are marea calitate ca se face usor, are in IG scazut si un numar de carbohidrati scazuti, fiind potrivita pentru cei care tin diete de low-carb (MontIgnac sau pentru diabeticii cu glicemia crescuta). Pe scurt, este o reteta sanatoasa, cu proteina vegetala, care nu ingrasa.

Ciuperci umplute la cuptor: Ingrediente pentru 6 ciuperci
- Branza de care va place (cam o lingura rasa pentru fiecare ciuperca
- 1/2 legatura marar, tocata 
- 1/2 legatura patrunjel, tocata 
- 2 cepe verzi taiate marunt
- piper
- 1/2 ardei kapia, suratat de nervuri si taiat cubulete
- sare (daca folositi un tip de branza care nu este sarata)

Cum se fac ciupercile la cuptor
Se amesteca ingedientele pentru umplutura si se gusta. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina sare (ciupercile sunt nesaratem luati in considerare acest lucru)
Se curata ciupercile cu un servetel sau cu o perie de impuritati (ciupercile NU se spala, ele au o consistenta buretoasa si absorb apa si daca le spalati veti obtine o mancare apoasa si fara gust). Picioarele se pastreaza pentru o tocantita, sau opentru o omleta, de exmplu  (nu se pun in umplutura pentru ca la coacere lasa si ele apa). Se umplu ciupercile in mod egal cu amestecul de mai sus si se dau la cuptorul incalzit la 200 C pentru cca 45 de minutem functie de marimea ciupercilor si de cuptor. Cand sunt gata se presara cu foarte putin cascaval sau parmeza ras si se mananca cu o salata acrisoara sau stropite cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Cariera

De ce iti trebuie un site

Din ce în ce mai multe firme îsi d...

Cariera

CV-ul, oglinda imaginii brandului tau

Te vei intreba probabil cum poate CV-ul sa te ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...