Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan)

Publicat: 23.11.2015

retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete pentru post, retete de placinte vegan, retete de placinte de post, retete felul doi de post, retete de placinte, retete placinte cu ciuperci, retete placinta cu ciuperci si praz


In zilele de post trebuie sa mai iesim din vesnicele tocanite de legume. O alternativa delicioasa este placinta cu praz si ciuperci, numai ca e putin diferita de ceea ce stiai tu pana acum... Reteta  este potrivita si pentru cei care tin un regim vegan sau vegetarian.

Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan): Ingredente
- un pachet de foietaj de post sau 2 pachete de foi de placinta subtiri
- 500 grame de ciuperci, curatate de pamant, sterse si taiate maruntel
- un praz mare (numai partea alba si cea verzui deschis), spalat si taiat marunt.
- 2 cartofi albi, curatati si taiati cubulete.
- un cartof dulce (cca 250 gr) curatat si taiat cubulete
- 100 grame de mazare fina congelata
- 100 grame de grasime vegetala
- 300 ml de lapte de soia, neindulcita
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- cateva linguri de ulei

retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete pentru post, retete de placinte vegan, retete de placinte de post, retete felul doi de post, retete de placinte, retete placinte cu ciuperci, retete placinta cu ciuperci si praz
Placinta cu praz, ciuperci si doua feluri de cartofi (de post/vegan): Mod de preparare

Intr-o tigaie wok pune 2-3 linguri de ulei vegetal si ciupercile si prazul, un praf mic de sare sa se caleasca domol, la foc mic. Lasa sa se faca incet, pana se evapoza toata apa lasata de ciuperci.
Intr-o oala cu apa fierbinte pune  mazarea, sa se fiarba. Cand este aproape facuta, pune si  cele doua feluri de cartofi. Nu adauga sare! Cand s-au fiert toate, scurge-le si lasa-le deoparte.
Intr-o craticioara mica pune grasimea vegetala la topit. Cand s-a topit, pune faina, un praf de sare si amesteca bine. Toarna laptele de soia amestecand tot timpul (este alternativa de post a sosului bechamel). Amesteca bine, sa nu aiba cocoloase deloc si lasa-l sa dea un clocot scurt, avand grija sa nu se prinda.
Peste ciupercile calite cu praz (verifica sa fie prazul facut!) pune cartofii si mazarea si trage-le impreuna in unda un pic. Apoi toarna deasupra sosul bechamel de post/vegan, gusta si potriveste de sare (daca mai e nevoie) si putin piper negru.
Desfa foietajul, pune-n intr-o tava neaderenta, lasand margini mai mari. Functie de tava pe care o ai, poti face una sau doua placinte de post/vegan. Daca folosesti foi de placinta, procedeaza ca la o placinta obisnuita rulata.
Toarna compozitia, acopera cu alta bucata de aluat foietaj si da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.
Este delicioasa atat calda, cat si la temperatura camerei.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta greceasca traditionala de mousakas

Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Divertisment

Cincizeci de umbre ale lui Grey

O carte foarte la moda in acest moment, o cart...

Divertisment

Iron Man 2

Noile aventuri ale lui Tony Stark vor fi dezval...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...