Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan)
Publicat: 23.11.2015

Etichete:
In zilele de post trebuie sa mai iesim din vesnicele tocanite de legume. O alternativa delicioasa este placinta cu praz si ciuperci, numai ca e putin diferita de ceea ce stiai tu pana acum... Reteta este potrivita si pentru cei care tin un regim vegan sau vegetarian.
Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan): Ingredente
- un pachet de foietaj de post sau 2 pachete de foi de placinta subtiri
- 500 grame de ciuperci, curatate de pamant, sterse si taiate maruntel
- un praz mare (numai partea alba si cea verzui deschis), spalat si taiat marunt.
- 2 cartofi albi, curatati si taiati cubulete.
- un cartof dulce (cca 250 gr) curatat si taiat cubulete
- 100 grame de mazare fina congelata
- 100 grame de grasime vegetala
- 300 ml de lapte de soia, neindulcita
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- cateva linguri de ulei

Placinta cu praz, ciuperci si doua feluri de cartofi (de post/vegan): Mod de preparare
Intr-o tigaie wok pune 2-3 linguri de ulei vegetal si ciupercile si prazul, un praf mic de sare sa se caleasca domol, la foc mic. Lasa sa se faca incet, pana se evapoza toata apa lasata de ciuperci.
Intr-o oala cu apa fierbinte pune mazarea, sa se fiarba. Cand este aproape facuta, pune si cele doua feluri de cartofi. Nu adauga sare! Cand s-au fiert toate, scurge-le si lasa-le deoparte.
Intr-o craticioara mica pune grasimea vegetala la topit. Cand s-a topit, pune faina, un praf de sare si amesteca bine. Toarna laptele de soia amestecand tot timpul (este alternativa de post a sosului bechamel). Amesteca bine, sa nu aiba cocoloase deloc si lasa-l sa dea un clocot scurt, avand grija sa nu se prinda.
Peste ciupercile calite cu praz (verifica sa fie prazul facut!) pune cartofii si mazarea si trage-le impreuna in unda un pic. Apoi toarna deasupra sosul bechamel de post/vegan, gusta si potriveste de sare (daca mai e nevoie) si putin piper negru.
Desfa foietajul, pune-n intr-o tava neaderenta, lasand margini mai mari. Functie de tava pe care o ai, poti face una sau doua placinte de post/vegan. Daca folosesti foi de placinta, procedeaza ca la o placinta obisnuita rulata.
Toarna compozitia, acopera cu alta bucata de aluat foietaj si da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.
Este delicioasa atat calda, cat si la temperatura camerei.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan)

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte
Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...
Cele mai citite
Horoscop

Curiozitati despre horoscop care te vor impresiona
Horoscopul a ajuns sa fie considerat unul dintr...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails