Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan)

Publicat: 23.11.2015

retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete pentru post, retete de placinte vegan, retete de placinte de post, retete felul doi de post, retete de placinte, retete placinte cu ciuperci, retete placinta cu ciuperci si praz


In zilele de post trebuie sa mai iesim din vesnicele tocanite de legume. O alternativa delicioasa este placinta cu praz si ciuperci, numai ca e putin diferita de ceea ce stiai tu pana acum... Reteta  este potrivita si pentru cei care tin un regim vegan sau vegetarian.

Placinta cu praz si ciuperci (de post/vegan): Ingredente
- un pachet de foietaj de post sau 2 pachete de foi de placinta subtiri
- 500 grame de ciuperci, curatate de pamant, sterse si taiate maruntel
- un praz mare (numai partea alba si cea verzui deschis), spalat si taiat marunt.
- 2 cartofi albi, curatati si taiati cubulete.
- un cartof dulce (cca 250 gr) curatat si taiat cubulete
- 100 grame de mazare fina congelata
- 100 grame de grasime vegetala
- 300 ml de lapte de soia, neindulcita
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- cateva linguri de ulei

retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete pentru post, retete de placinte vegan, retete de placinte de post, retete felul doi de post, retete de placinte, retete placinte cu ciuperci, retete placinta cu ciuperci si praz
Placinta cu praz, ciuperci si doua feluri de cartofi (de post/vegan): Mod de preparare

Intr-o tigaie wok pune 2-3 linguri de ulei vegetal si ciupercile si prazul, un praf mic de sare sa se caleasca domol, la foc mic. Lasa sa se faca incet, pana se evapoza toata apa lasata de ciuperci.
Intr-o oala cu apa fierbinte pune  mazarea, sa se fiarba. Cand este aproape facuta, pune si  cele doua feluri de cartofi. Nu adauga sare! Cand s-au fiert toate, scurge-le si lasa-le deoparte.
Intr-o craticioara mica pune grasimea vegetala la topit. Cand s-a topit, pune faina, un praf de sare si amesteca bine. Toarna laptele de soia amestecand tot timpul (este alternativa de post a sosului bechamel). Amesteca bine, sa nu aiba cocoloase deloc si lasa-l sa dea un clocot scurt, avand grija sa nu se prinda.
Peste ciupercile calite cu praz (verifica sa fie prazul facut!) pune cartofii si mazarea si trage-le impreuna in unda un pic. Apoi toarna deasupra sosul bechamel de post/vegan, gusta si potriveste de sare (daca mai e nevoie) si putin piper negru.
Desfa foietajul, pune-n intr-o tava neaderenta, lasand margini mai mari. Functie de tava pe care o ai, poti face una sau doua placinte de post/vegan. Daca folosesti foi de placinta, procedeaza ca la o placinta obisnuita rulata.
Toarna compozitia, acopera cu alta bucata de aluat foietaj si da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.
Este delicioasa atat calda, cat si la temperatura camerei.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cum servesti prajiturile cu cele mai potrivite vinuri?

Dupa o masa copioasa, se cuvine sa fie servite ...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Horoscop

Horoscopul saptamanii 28 Martie - 03 Aprilie

Horoscopul saptamanii 28 Martie - 03 Aprilie: A...

Horoscop

Horoscop Pesti 2013

Horoscop 2013 pentru Zodia PestilorHoroscop 201...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...