Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Pui a la Kiev

Publicat: 01.05.2010

Printre diversele preparate oferite bucataria ucraineana se numara si puiul Kiev. Acest fel de mancare este o componenta istorica traditionala in dieta nationala ucraieniana. Puiul a la Kiev este, practic, o capodopera gastronomica a culturii orasului Kiev.
Puiul a la Kiev este un fel de mancare compus dintr-un piept de pui dezosat înfasurat in jurul unei bucati de unt racit si condimentat cu ierburi. Pieptul de pui se preapara apo ca pentru orice pane si se prajeste. Iată o reteta pentru un adevarat festin
Simplu, dar elegant, acest piept de pui, umplut cu un compus de unt aromat si prajit, lasa un sos propriu; cand se taie in felii, puiul Kiev lasa untul topit sa se scuga in farfurie.
O multime de ucraineni nativi vor spune ca acesta reteta este prea eleganta, si ca este, de fapt, un fel de mancare tarist, nu unul propriu poporului ucrainean. 
Exista mai multe variante de retete de Pui Kievskaia. eLady va propune cateva variante clasice de retete in cele de mai jos.

Varianta 1 Pui Kiev: Reteta
Ingrediente:
½ cana de unt
½ lingura patrunjel proaspat tocat
½ lingura de arpagic proaspat tocat
1 lingura de suc de lamaie
6 bucati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat in jumatati
sare si piper dupa gust
2 cesti de pesmet
3 oua usor batute
3 linguri de apa
2 litri de ulei vegetal pentru prajit
Intr-un castron mic se combina untul, patrunjelul, arpagicul si sucul de lamaie, sare si piper. Amestecati-le si pueti castronul in frigider.
Plasati pieptul de pui intre 2 bucati de hartie de copt si presati bine pentru a aplatiza. Scoateti hartie si asezonati pieptul de pui cu sare si piper dupa gust.
Scoateti untul condimentat de la frigider si impartiti-l in 6 portii. Plasati cate o portie in centrul fiecarei bucati de piept de pui. Rulati, in asa fel incat untul sa ramana in mijloc. "Sigilati" puiul a la Kiev cu scobitori din lemn.
Adaugati apa si ouale si bateti. Luati fiecare bucata de piept de pui si bagati-o in ou si apoi in pesmet si iarasi de la capat. Lasati bucatile de pui a la Kiev la rece timp de o ora.
Intr-o friteuza adanca sau o tigaie wok incalziti uleiul. Puneti cu atentie pieptii de pui in uleiul fierbinte. Prajiti timp de 8-10 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste, la foc foarte mic. Scoateti pe prosoape de hartie ca sa se aboarba surplusul de ulei si mancati.

Varianta 2 Pui Kiev: Reteta 
Ingrediente:
150 gr unt la temperatura camerei
3 catei de usturoi 
3 linguri  suc de lamaie
2 bucati de piept de pui
2 oua
1 ceapa verde tocata
3 canite firimituri de paine uscata
sare

Varianta 3 Pui Kiev: Reteta
Ingrediente:
4 bucati mari de piept de pui
150 gr unt la temepratura camerei
Coaja rasă si sucul de la 1 lamaie
2 linguri de tarhon proaspat, tocat
sare dupa gust
piper dupa gust
1 ou mare
4 cesti de firimituri de paine alba uscata
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Sarcina

Bagajul gravidei si al bebelusului pentru maternitate

Esti gravida si stii ca la un moment dat va tre...

Sarcina

Alcoolismul fetal

Intr-un an, incidenta sindromului de alcoolismu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...