Gastronomie -> Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata

Publicat: 26.10.2007

Posteaza pe:

retete de prajituri pentru Craciun

Rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata este un desert specific Craciunului in Canada; prajitura mai poarta numele de "Bûche de Noël".

Ingrediente necesare pentru rulada pentru Craciun cu crema de ciocolata:

Sirop

- 100ml apa
- 50 g zahar pudra,
- Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte.
- 2 linguri cogniac
Cand s-a racit adaugam cognacul.


Ingrediente pentru pandispan:

  • 3 oua
  • 140 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 80 g faina
  • 1 lingurita de drojdie instant
  • 2 linguri de apa
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute.
Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa.
Se lasa asa pana se raceste.

Crema
  • 200g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri coginc (sau esenta de brandy)
Se freaca untul, ouale in bain marie se bat cu zaharul pudra pana se ingroasa si se lasa la racit.
Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacaoa si la sfarsit, cognacul.

Glazura
  • 100g ciocolata neagra
  • 75 g frisca lichida (smantana degresata)
  • 25 g zahar pudra
Ingredientele se fierb in bain marie. E proportia perfecta pentru o glazura fina-fina.

Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.
©Hilda Tudor

Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (1)
Adelina - 29/11/2010

cred ca este foarte bun si o sa-l incerc si eu

Gastronomie

Brownies cu glazura de caramel si cacao (de post)

Aveam in casa cateva banane care se innegrisera...

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Frumusete

Remedii pentru cearcane

Petele inchise la culoare ale pielii de sub su...

Frumusete

Cum sa scapi de matreata

Toate ne dam in vant dupa coafuri si tunsori mo...

Newsletter elady

Rochii de mireasa primavara-vara 2016 modele Houghton

Modele rochii de mireasa Houghton pentru sezonul primavara-vara 2016

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cateva lucruri despre planificarea nuntii

Pana la un punct e greu de spus si ma indoiesc ca a facut cineva o statistica pe tema asta. Dar, din experienta mea de wedding planner, am tras cateva concluzii despre implicarea mirilor si a celor apropiati in planificarea si desfasurarea nuntii.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!