Sarmale de post
Publicat: 15.12.2014
Etichete:
Ai auzit vreodata oameni spunand ca au mancat niste sarmale de post care au fost mai bune decat cele care au carne?
E un adevar, daca stii cum sa faci sarmalele de post sa ti se umple gura de arome si bucurie.
Iata mai jos reteta pentru cele mai bune sarmale de post de la eLady.ro.
Nu o sa regreti ca ai facut-o!
Poti face reteta de sarmale de post cu foi de varza murata sau dulce (daca oparesti frunzele inainte de a le infasura) sau in foi de vita de vie.

Ingrediente pentru reteta de sarmale de post
- 1 cana de orez spalat
- 2 morovi mari, dati pe razatoare
- 2 cepe curatate si taiate mic
- 300 grame de ciuperci albe, nedeschise, date prin robotul de bucatarie
- 100 grame de miez de nuca taiat mare
- o legatura mare de marar
- o legatura mare de patrunjel
- 3 linguri mari de pasta de tomate
- 6-8 linguri de ulei de floarea-soarelui
- sare sau "secretul gustului" de legume
- piper negru proaspat macinat
- frunze de vita sau foi de varza murata (daca sunt sarate tare, lasa-le o noapte in apa rece la desarat)
Cum se fac sarmalele de post
Intr-o cratita adanca infierbantati uleiul. Adaugati rapid ceapa, morcovii orezul spalat si scurt. Potriviti de sare (sau "secretul gustului" de legume). Lasati focul la foc mic si amestecati tot timpul, pana ceapa devine sticloasa. Puneti si ciupercile taiate si mai lasati pe foc mic cateva minute bune (cca 5 minute), sa se inmoaie si sa se evapore apa.
Dati deoparte cratita si lasati sa se raceasca bine.
Cand s-a racit, adaugati verdeata taiata marunt si 1 lingura de paste de tomate si piper negru proaspat macinat.
Amestecati bine si gustati, daca mai este nevoie mai puneti sare si piper. Adaugati si miezul de nuca si framantati bine, sa se omogenizeaze frumos umplutura pentru sarmale de post.
Infasurati sarmalele in foi de vita sau foi de varza, dupa preferinta, si asezati-le intr-o cratita larga la fund, una langa alta, lipite si putin inghesuite dupa ce ati pus la fundul tavii frunze de vita (sau varza tocata si cateva foi de varza intregi, intinse frumos).
Cand ati terminat, acoperiti-le cu alte frunze de vita (sau foi de varza). Desfaceti cele doua linguri de pasta de tomate ramase in apa calduta, cu putin "secretul gustului" de legume si turnati incet, intr-o margine, peste sarmale. Lichidul trebuie sa acopere sarmalele putin. Mai puneti cateva linguri de ulei. Luati o farfurie de piatra si asezati-o invers peste sarmale., apasand usor. Farfuria pusa invers va tine sarmalele de post "la locul lor".
Bagati cratita cu sarmale de post in cuptorul incins si lasat-le sa se fiarba la foc mic circa 90 de minute din momentul in care au inceput sa fiarba. Pofta buna!
Secrete pentru cele mai bune sarmale
- Ca sa iti iasa niste sarmale de post delicioase, pune la fundul cratitei in care le fierbi cateva crengi de marar uscate.
- Un alt secret este ca sarmalele trebuie fierte la foc mic, linistit si sunt mai gustoase daca le faci in cuptor.
- Daca folosesti si vase de lut, vor iesi si mai bune!
- Si, cel mai mare secret: sarmalele ajung la gustul suprem nu in ziua in care au fost facute, ci dupa doua zile.
Sa aveti pofta si sa le mancati sanatosi!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Sarmale de post

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte
Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...
O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...
Frumusete

Tot ceea ce trebuie sa stii inainte sa folosesti oja semipermanenta!
Gelul UV si rasina acrilica au fost o buna peri...
Frumusete

Ce sampon sa alegi ca parul vopsit sa arate uluitor
Ingrijirea parului natural presupune un minim d...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails