Va aflati in:

Articole / Relatii & Sex

Dragostea trebuie hranita si ingrijita zilnic, in fiecare secunda, cu gesturi, vorbe si fapte

Publicat: 09.01.2016

dragoste, iubire, intelegere, respect, vorbe frumoase, gesturi tandre, reprosuri, insulte, generozitate, egoism, relatii


Intr-o relatie de cuplu dragostea nu exista pur si simplu, ca oxigenul in aer. Iubirea intre parteneri este o vietate care are suflet propriu, viata, necesitati. Si ca orice vietate, iubirea trebuie stimulata, intretinuta, hranita, ajutata sa creasca drept, frumos si trainic.

Daca la inceputul oricarei relatii toti suferim de pe urma fluturilor in stomac, depinde doar de noi sa transformam indragostirea in iubire, Altfel, fluturii se vor transforma in viermi care ne vor mananca din interior. Pentru ca indragostirea sa dureze si sa se transforme intr-o relatie frumoasa, trebuie sa ii dam atentie, sa o alimentam cu respect, intelegere, interes.

In dragoste trebuie sa aducem intotdeauna ce este mai bun, mai frumos, mai sensibil in noi. Dragostea trebuie hranita cu gesturi frumoase, vorbe bune si intelegere. Fiecare motiv de nemultumire, fiecare cearta, fiecare cuvant prost spus la nervi, fiecare insulta, fiecare minciuna, fiecare tradare ne omoara dragostea. Chiar daca in numele ei suntem dispusi sa acceptam multe pentru o mare perioada de timp, la un moment dat toate nemultumirile legate de partener o vor sufoca si o vor face sa moara. Fiecare repros, fiecare asteptare neimplinita si fiecare gest urat sunt toxice pentru ceea ce ar trebui sa fie dragostea intr-un cuplu. Cand ne otravim dragostea cu trairi negative, nu facem decat sa ne intoxicam vietile.
Iubirea se ofileste si dispare sub asediul criticilor, devalorizarii, manipularii si santajului emotional, al abuzului verbal sau chiar fizic. Cand nu vedem zilnic ca suntem apreciate, respectate, dorite in viata partenerului nostru, cand zilnic ni se cere sa renuntam la visele noastre, la dorintele noastre, la cine suntem in avantajul partenerului si toate aceste cereri sunt facute in numele iubirii, nu traim intr-un cuplu bazat pe iubire, ci intr-un cuplu bazat pe o relatie de subordonare. Un cuplu in care doar unul dintre parteneri are voie sa creasca, sa se dezvolte, sa acceada, iar menirea celuilalt partener este doar sa faca aceasta ascensiune mai usoara.

Ori nu aceasta este menirea dragostei. Dragostea trebuie sa ii faca pe amandoi sa creasca, sa devina mai buni, sa se maturizeze, sa infloreasca EGAL si IMPREUNA. Dragostea este o vietate care traieste doar in simbioza cu generozitatea emotionala, cu gesturile mici si tandre, atente, cu empatia. Egoismul, lipsa de respect, minciuna si tradarea sunt ca otravirea cu arsenic: o ucid incet si sigur.
O relatie de cuplu bazata pe dragoste adevarata are nevoie din partea ambilor parteneri de drag, de daruire si de intelegere a celuilalt fara a renunta la sine. Iubirea este nu de a-l pune pe celalalt pe un piedestal, la cererea lui, ci de a pune pe "noi" inaintea lui "eu". Dragostea adevarata se regaseste in echilibrul asumat al tuturor dorintelor, asteptarilor realiste, daruirii constiente si constientizate, al eforturilor intelese si apreciate, al respectului si al valorizarii celuilalt direct proportional cu al valorizarii de sine. Pentru ca dragostea inseamna daruire neconditionata din partea ambelor parti. Daca doar dai, fara a primi inapoi nimic bun, daca doar ceri sa primesti fara a simti nevoia sa intorci inapoi nimic, nu esti iubit si in nici un caz nu iubesti.

Si inca un amanunt extrem de important: sa nu faci greseala sa crezi vreodata ca partenerul tau va fi mereu acolo, langa tine, vesnic pentru tine, indiferent de ce vei face, de cum vei vorbi, de cum te vei comporta!
Dragostea trebuie hranita si ingrijita zilnic, in fiecare secunda, cu gesturi, vorbe si fapte de catre amandoi. Fara exceptie.
Text: Diana-Maria (ma puteti urmari si pe facebook)

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...