Tarta cu mere Montignac
Publicat: 07.11.2009
Tarta cu mere Montiganc este o reteta foarte usor de facut, gustoasa si, evident, conforma. Nu vei petrece ore intregi sa o prepari, nu necesita vaste cunostinte culinare si nu ai cum sa dai gres si sa nu-ti iasa. Mai jos eLady te invata cum sa faci o tarta cu mere Monti in doi timpi si trei miscari. Succes!Ingrediente pentru tarta cu mere Montignac
3 sau 4 oua (functie de marime)
4 linguri fructoza
2 linguri ulei sau 50 g unt
4 linguri faina de naut (sau de soia)
un baton de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
2 sau 3 mere marisoare
3 linguri mari de unt de consum
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
fructe rosii pentru ornat
Cum se face tarta cu mere Montignac
Mai intai de toate da drumul la cuptor sa se incalzeasca bine. Apoi topeste usor untul intr-un ibric. Ai grija sa nu il arzi. Ia o tava (de preferinta rotunda, cu un diametru de 20, 24 cm este tocmai buna) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarta peste hartie untul topit.
Se taie merele in doua, li se scoate cotorul. Se taie in felii subtirele. Se aseaza feliile de mar in tava (peste unt), ca o floricica. Pudreaza-le apoi cu o lingura de fructoza si cu un praf de scortisoara.
Bate ouale cu restul de 3 linguri de fructoza, adauga un praf de sare, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, scortisoara, untul (sau uleiul), faina de naut (se poate folosi si faina de soia).
Se taie pastaia de valinie in doua, se scobeste miezul si se pune peste ouale batute cu restul ingredientelor. Mai bate o tura amestecul si asigura-te ca miezul de vanilie este amestecat bine cu restul ingredientelor.
Toarna incet-incet compozitia peste mere (ai grija sa nu se "deranjeze" merele de la locul lor).
Da tarta de mere Montignac la cuptor (aseaza gratarul exact la mijlocul inaltimii cuptorului) la foc mic. Verifica dupa 20 de minute daca se ridica usor hirtia, tarta se desprinde fara probleme si daca se vede fundul tartei este maroniu deschis. Daca da, tarta cu mere Montiganc este gata si poti sa o scoti din cuptor. Daca nu, mai las-o la cuptor si reverific-o dupa inca 10 minute.
Dupa ce ai scos tarta de mere Montiganc din cuptor, las-o sa se odihneasca acoperita pentru vreo 15 minute. Scoate-o pe o farfurie indeajuns de mare. Se taie rece sau cel mult calduta si se serveste ornata cu fructe proaspete, de preferinta de culoare rosie.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Tarta cu mere Montignac
(0 / 5)
Comentarii postate (0)
Retete de slabire
Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)
Merita sa incerci aceasta reteta Monti simpla c...
Retete de slabire
Cosulete de pui cu parmezan Montignac
Cosuletele mici si elegante de pui umplut cu p...
Cele mai citite
Celebs & Style
Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...
O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...
Frumusete
9 modalitati de a arata mai tanara in mod natural in doar 10 minute
Intregul scop al machiajului - sau cel putin un...
Frumusete
Cele mai dese 3 intrebari cu care se confrunta persoanele cu pori dilatati
Aproape toti cei care au fost cel putin o data ...
Articole importante
In forum despre Retete de slabire
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
Comenteaza
Print
