Va aflati in:

Articole / Sanatate

Masajul talpilor

Publicat: 15.03.2016

Masajul talpilor
Da, este adevarat. Relaxarea vine din talpi. Cel putin aceasta este una dintre directiile de unde iti spun sigur ca poate veni. Si nu, nu glumesc si nici nu vorbesc in metafore. Dimpotriva. Iti spun un lucru de care te poti convinge singur. Stresul, toate starile si afectiunile asociate lui pot avea leac daca stim sa ne masam talpile. Suna interesant, suficient de interesant pentru ca astazi sa ne propunem sa vorbim despre masajul talpilor si beneficiile sale pentru relaxarea noastra.
Lucrurile stau foarte simplu. Iar povestea nu este deloc noua. Sa tot fie cateva mii de ani de cand aceasta metoda de vindecare si relaxare, naturala de altfel, a fost folosita pentru prima data. Vremea a trecut si lucrurile nu s-au schimbat. Si asta pentru ca masajul in talpa functioneaza dupa un principiu bine stabilit: partea e in tot si totul e in parte. Corpul omenesc este considerat a fi un intreg care este reprezentat la nivelul talpilor de puncte reflexe, centrii nervosi care corespund fiecarui organ in parte. Daca masam aceste puncte actionam de fapt asupra organelor. Orice durere resimtita la nivelul unuia dintre aceste puncte semnifica un dezechilibru energetic al organului. Masajul acestor puncte va reechilibra energetic organele, in timp observandu-se ameliorari semnificative in starea de sanatate. Acest masaj faciliteaza circulatia sanguina si deblocarea acumularilor de toxine din organism.

De ce un masaj in talpa
Masajul in talpa te poate ajuta sa tii la distanta multe afectiuni. Afectiuni cardiace, digestive, afectiuni hepato-biliare, endocrine, orl, afectiuni ale coloanei. Le previne sau le amelioreaza in mod vizibil.
Un alt atu al acestui tip de masaj este acela ca el poate fi efectuat indiferent de varsta pacientului. In plus, nu este necesara intreruperea tratamentului alopat. Efectele secundare sunt trecatoare si in general se refera la o acutizare a simptomelor deja existente.
ATENTIE! Acest tip de masaj nu este recomandat femeilor gravide, persoanelor care au suferit un infarct, precum si celor care prezinta varice deschise sau infectii cutanate.
Corpul omenesc este considerat a fi un intreg care este reprezentat la nivelul talpilor de puncte reflexe, centrii nervosi care corespund fiecarui organ in parte.

Masajul in talpa si relaxarea
Metodele de relaxare pot fi destul de costisitoare in ziua de astazi, iar de tratamentul tuturor problemelor care pot deriva dintr-un ritm de viata alert, plin de stres, nici nu mai pomenesc. Solutia? Masajul in talpa. Efectuat de un specialist sau chiar de noi.

Sfaturi pentru un masaj eficient
Daca vei apela la un specialist, lucrurile vor fi mai simple. Dar se vor lasa cu ceva cheltuieli. Daca, insa, vrei sa faci economii, ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa iti efectuezi acest masaj la tine acasa.

Masajul talpilor la tine acasa: Sfaturi
- Inainte de masaj (minim 30 de minute), cat si dupa acesta, nu manca nimic. In timpul masajului incearca sa bei lichide. De preferat, ceaiuri.
- Fa-ti un dus caldut la nivelul picioarelor. Pregateste-ti o crema sau un ulei special pentru masaj. Nu este nevoie de ceva scump. O simpla crema de galbenele cumparata de la plafar iti va fi mai mult decat suficienta.
- Foloseste-te de o schema cu punctele reflexe aflate pe talpa piciorului.
- Aseaza-te confortabil pe un scaun. Incepe cu unul dintre picioare. Cu o mana sustine glezna, cu cealalta maseaza intreaga talpa cu miscari de sus in jos.
- Maseaza fiecare punct reflex in parte. Daca nu poti face lucrul asta cu degetele mari ale mainii, incearca cu un betisor de lemn cu varful rotunjit. Masarile trebuie facute circular, dinspre centru spre lateralul talpii. Daca punctul masat doare prea tare, efectueaza un masaj mai usor. E semn ca organul corespunzator punctului respectiv iti trage un semnal de alarma asupra problemelor sale. Masajul fiecarui punct nu trebuie sa depaseasca doua minute.
- Maseaza degetele. Prinde fiecare deget in parte intre degetele mainii si maseaza-l prin aceleasi miscari circulare. Insista asupra punctelor de pe varfurile degetelor pe care le vei presa asa cum ti-am explicat mai sus. Masajul acestor puncte te va ajuta sa ai un somn mai odihnitor.
- Maseaza partile laterale ale gleznei, urcand inspre degetul mare, respectiv degetul mic.
- Roteste articulatia gleznei de cateva ori in ambele directii, sustinand calcaiul cu o mana. Apleaca, ridica laba de cateva ori, apoi framant-o intre ambele palme.
- Daca iti este dificil sa faci acest masaj, achizitioneaza din comert un aparat pentru masajul picioarelor. Poate fi vorba de un aparat de masaj pentru picioare sau de un rolator. Te va scuti de ceva efort.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Sapte beneficii ale consumului de cafea

Cafeaua este, cu siguranta, una dintre cele mai...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Mirese si Nunti

Cum sa iti ceri iubita in casatorie in Ajunul Craciunului

Ajunul Craciunului e un moment pentru oameni sa...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...