Va aflati in:

Articole / Societate

Energia regenerabila: Care sunt principalele statistici ale anului 2019 si ce isi propune viitorul!

Publicat: 14.06.2019

Energia regenerabila: Care sunt principalele statistici ale anului 2019 si ce isi propune viitorul!
Un important punct de cotitura pe piata energiei regenerabile, a avut loc anul trecut in Germania, cand productia de energie din carbune a fost in mod oficial depasita de energia produsa din resurse alternative. Fie ca aducem in discutie problema incalziri globale, a poluarii in exces si a rezervelor limitate de resurse conventionale, motivele pentru care sa tinde tot mai mult, la nivel international, catre energia alternativa, sunt numeroase.
Asadar, atat pentru reprezentantii organizatiilor de protectie a mediului cat si pentru autoritati obiecivul principal pentru anul 2019 este sa reduca si mai mult dependenta de resursele energetice poluante.

Germania incurajeaza in mod oficial energia verde, planificandu-si pentru 2019 sa inchida toate centralele de productie a energiei pe baza de carbune si implicit sa reduca emisiile poluante cu un procent de pana la 40%.
Germania s-a remarcat anul trecut printr-o premiera la nivel european, in materie de productie a energiei electrice, din resurse alternative. Pentru o tara cu o industrie atat de dezvoltata, a carei economie depinde de resursele de energie, este o realizare extrem de semnificativa si un exemplu de urmat la nivel mondial.
Per total, un procent de peste 40% din energie a fost produsa din resurse regenerabile precum cea solara, hidro, biomasa si eoliana. Nici Romania nu sta foarte rau la acest capitol, inregistrandu-se un procent de 25% de energie verde, in timp ce nivelul mediu la nivel european este de doar de 17%. Proiectul “Casa Verde”, este o initiativa extrem de semnificativa pentru dezvoltarea Romaniei in aceasta directie. In anul 2019, acest program si-a asumat sa investeasca o suma de 120 de milioane de euro pentru dotarea caselor cu sisteme fotovoltaice de transformare a energiei solare in energie electrica. Pentru a-ti face si tu o idee in ceea ce priveste tehnologia de captare si procesare a energiei solare si sistemele disponibile pe piata, intra pe https://www.damistal.ro/panouri-solare/  si afla mai multe despre produsele si variantele diverse.

China este, in continuare, cel mai mare producator de energie alternativa din lume
Conform statisticilor furnizate de Global Commission on the Geopolitics of Energy Transformation, China este si in anul 2019 cel mai mare producator de energie verde la nivel mondial. Cresterea constanta a productiei de energie alternativa din China va spori puterea sa economica, afectand, in acelasi timp, piata de desfacere a marilor exportatori de petrol, precum Rusia si tarile din Orientul Mijlociu. China este nu doar lider detasat in productia de energie regenerabile, ci detine si tehnologii conexe extrem de bine dezvoltate, precum masini electrice, panouri de captare a energiei solare, sisteme de procesare a biomasei etc., ceea ce o plaseaza pe o pozitie si mai influenta in raport cu celelalte tari.
    Fie ca vorbim de energia produsa de hidrocentrale, maree sau panouri solare, majoritatea tarilor au mult potential de a produce energie regenerabila. Astfel, ne apropiem tot mai mult de casa verde a viitorului, care va dispune de toate dotarile necesare pentru face accesibila productia de energie alternativa in toate gospodariile personale.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Cum sa ii oferi celei mai bune prietene un cadou de neuitat

Gasirea cadoului perfect nu este niciodata usoa...

Celebs & Style

Aretha Franklin s-a stins la varsta de 76 de ani

Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani...

Animale de companie

Cum reducem naparlirea excesiva la caini prin dieta

Aproape toti cainii naparlesc ocazional haina....

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.