Cum sa va publicati singuri o carte
Publicat: 27.09.2018

Etichete:
1. Terminati de scris lucrarea
Trebuie sa aveti mai intai o propunere de carte completa cand mergeti undeva sa o publicati. Daca scrieti o carte de fitness sau o carte de bucate, atunci ar trebui sa va concentrati asupra scopului. Daca lucrati la mai mult pe beletristica, atunci ar trebui sa lucrati la un manuscris complet.
2. Revizuiti-va cartea
Revizuirea cartii dumneavoastra poate fi chiar mai dificila decat finalizarea acesteia. O data ce ati scris o schita solida a cartii dumneavoastra, fie ca este vorba de un roman istoric sau de un thriller, va trebui sa il revizuiti, astfel incat acesta sa fie in cea mai buna forma posibila inainte de al duce la o agentie de publishing sau la o editura. Iata cateva lucruri de facut cand va revizuiti cartea:
- Asigurati-va ca lucrarea dumneavoastra suscita interesul. Desi nu fiecare carte este un roman de spionaj, cititorii dumneavoastra trebuie sa fie captivati inca de la inceput pentru a avea intotdeauna motive pentru a continua sa intoarca paginile urmatoare.
- Indepartati orice indoiala sau exces. Multi agenti spun ca accepta rar o carte de debut daca sunt peste 100.000 de cuvinte.
- Asigurati-va ca transpuneti exact punctul dumneavoastra de vedere in carte. Indiferent daca scrieti un roman romantic sau fictiune, ar trebui sa va atingeti obiectivul si sa va transmiteti mesajul pana la sfarsitul cartii.
- Asigurati-va ca gandurile dumneavoastra sunt cat se poate de clare. Ideile pot fi limpezi pentru dumneavoastra, dar ar pune in dificulate un cititoru mediu? Bineinteles, cartea poate fi directionata catre o anumita audienta, dar membrii acelei audiente ar trebui sa poata sa va urmeze in mod clar gandurile.
- Cautati feedback cu privire la carte. O data ce credeti ca ati terminat cu adevarat, este important sa obtineti feedback despre lucrare pentru a afla daca este pregatita pentru publicare. Puteti simti ca este absolut perfecta, dar aproape intotdeauna exista loc pentru imbunatatiri. Cel mai bine este sa obtineti feedback din partea unui scriitor sau a unui profesionist de incredere, decat sa fiti respins de un agent sau de un editor. Daca solicitati feedback prea devreme in procesul de redactare, va puteti simti infranti, deci asigurati-va ca cartea dumneavoastra este adevarat pregatita inainte de a cere ajutor.
Cateva modalitati de a obtine feedback despre cartea dumneavoastra:
- Adresati-va unui coleg scriitor. Un prieten care stie sa scrie va avea o anumita perspectiva asupra a ceea ce functioneaza si ce nu functioneaza intr-o carte.
- Intrebati un cititor avid. Cineva care citeste mult va putea sa va spuna daca cartea este buna sau daca a dormit dupa primul capitol.
- Adresati-va cuiva care cunoaste subiectul. Daca scrieti non-fictiune, despre ceva intr-un domeniu precum afaceri, stiinte sau gastronomie, intrebati pe cineva care este expert in acest domeniu pentru a vedea daca intr-adevar cunoasteti lucrurile.
- Gasiti un editor de renume si cereti o evaluare a lucrarii. Acest lucru poate fi foarte scump, dar consultarea persoanei potrivite va poate ajuta sa vedeti daca cartea dumneavoastra este gata.
- Nu va descurajati. Nu toata lumea se va indragosti de cartea dumneavoastra si asa este si normal. Este important sa obtineti un feedback constructiv de la oameni in care aveti incredere, dar sa recunoasteti ca nu toate parerile vor fi apreciative. Obtinerea unui feedback bun inseamna si sa stiti pe cine sa intrebati.
- Trimiteti cartea dumneavoastra mai multor edituri.
Mult succes!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum sa va publicati singuri o carte

Comentarii postate (0)
Cariera

Pasii care trebuie parcursi in vederea inchirierii unui spatiu comercial
Cei care doresc sa isi deschida trebuie sa tina...
Cariera

Idei de joburi pentru femeile cu o personalitate puternica
Alegerile pe care le facem de-a lungul vietii s...
Cele mai citite
Editorial

Nu, nu urasc barbatii. Doar ii detest pe cei care poarta pe nedrept acest nume
Multi cred ca eu urasc barbatii. Ca prea ii ia...
Editorial

Lectii invatate despre viata si dragoste in 46 de ani
Recunosc ca imi era teama sa implinesc 30 de an...
Articole importante
In forum despre Cariera
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails