Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun

Publicat: 06.12.2011

retete pentu Craciun, retete friptura curcan, retete deosebite craciun, retete simple, retete delicioase craciun, friptura curcan craciun


Daca dinr-un motiv sau altul nu te prea incanta gandul de a pregati o friptura de porc pentru seara de Craciun, poti incerca sa o inlocuiesti cu aceasta reteta de friptura de piept de curcan, in stilul american care a inceput sa prinda si la noi in ultima perioada. Aceasta reteta de friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun este o reteta foarte simpla si absolut delicioasa, pentru ca umplutura de sub piele pastreaza carnea delicata si suculenta.

Ingrediente pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
(pentru 8 portii)
- 150 g unt nesarat, plus suplimentar pentru ungere
- 5 frunze de dafin
- 4 felii de paine fara coaja, rupte in bucati
- 1 ceapa, tocata
- 1 linguri de coaja de lamaie rasa fin
- 1 lingura de cimbru
- 1 / 3 ceasca frunze de patrunjel, tocate
- 6 frunze de salvie, tocate
- 3-4 catei de usturoi, curatati si tocati mare
- un piept de cca 1,5 - 2 kilograme de curcan cu piele si nedezosat

Cum faci friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
- Preincalzeste cuptorul la 180 ° C (foc mediu la gaz) si unge cu grasime un vas mare de copt. Pune untul si 3 frunze de dafin intr-o tigaie mica la foc mediu, pana se topeste si apoi ia tigaia de pe foc.
- Amesteca painea, ceapa, coajade lamaie, ierburile si usturoiul intr-un robot pana la omogenizare. Asezoneaza bine cu sare si piper si apoi adauga jumatate din untul topit (lasa frunzele de dafin in tigaie) si amesteca pana cand ai o pasta grosiera. Lasa umplutura pentru reteta de pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun sa se raceasca.
- Cu grija baga-tidegetele sub pielea curcanului pentru a forma un buzunar, avand grija sa nu se rupa piele. Introdu usor umplutura intre piele si carne, imprastiind-o uniform asi apoi sigileaza in 5 - 6 locuri cu sfoara de bucatarie sau scobitori
- Aseaza frunzele de dafin ramase intr-un vas de copt si pune curcanul peste ele. Unge curcanul cu o pensula cu jumatate din restul de unt cu aroma de dafin din tigaie si asezoneaza cu sare si piper. Da friptura la cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate-o si unge-o cu restul de unt. Coace pentru pentru inca 35-40 minute pana devine aurie si daca o intepi, sucul iesit este clar. Acopera cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca pentru 15 minute, apoi feliaza in strat gros si se serveste pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu muraturi.
Smecherie: Poti pregati carnea pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu doua zile inainte si sa o pastrezi in figider, intgr-o punga bine inchisa, urmand sa o bagi la cuptor in Ajun. Asa va iesi mai parfumata si mai frageda, in plus, nu vei fi nevoita sa stai mult in bucatarie in Ajunul Craciunului.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Gastronomie

Reteta de loukoumades

Loukoumades sunt un desert delicios, un dulce t...

Celebs & Style

Uite cum arata Jennifer Lopez in costum de baie!

Uau! Jennifer Lopez isi arata pieptul din cost...

Familie

Cum sa sarbatoresti Craciunul cu buget redus

Sa faci un Craciun  cu un buget redus nu ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Te pregatesti de nunta? Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi ca sa ai parte de un eveniment reusit fara batai de cap!

Nunta ta va fi probabil cea mai mare petrecere pe care o vei face vreodata - si a afla cum sa o planifici poate fi la inceput destul de descurajant. Sunt foarte multe lucruri de care sa tii cont: stabilirea unui buget, efectuarea listei de invitati, alegerea locatia, alegerea meniului, alegerea unui design pentru invitatii si marturii, alegerea rochiei, dansul mirilor...