Gnocchi de cartofi
Publicat: 03.09.2015

Azi m-am gandit sa-ti prezint o reteta nu foarte complicata, cu putine ingrediente, insa foarte gustoasa. E vorba de gnocchi de cartofi. Gnocchi sunt galuste mici din cartofi cu faina, asa cum este cazul in reteta de fata, sau din gris. Trebuie sa aiba o textura usoara si nu trebuie fierti prea mult. Atentie, insa, nu sunt foarte prietenosi cu silueta!
Se pot prepara si gnocchi verzi in acelasi fel in care urmeaza sa va prezint eu azi, daca adaugam in compozitie si spanac proaspat sau congelat. Aproape orice sos pentru paste merge cu gnocchi, dar sunt buni si cu un sos cu gorgonzola sau pur si simplu stropiti cu ulei de masline. Gnocchi se pot servi si cu o supa limpede.
Gnocchi de cartofi: Ingrediente
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara reteta de gnocchi de cartofi:
* 1 kg de cartofi
* 1 lingura sare
* 2- 2 1/2 cani faina alba
* 1ou
* 2 linguri unt
* un varf de cutit de nucsoara rasa
* parmezan, proaspat ras - pentru servit
Gnocchi de cartofi: Cum se fac
1. Fierbe cartofii in coaja pana cand sunt moi, dar fermi. Scurge, curata de coaja cat mai repede, cat inca sunt fierbinti.
2. Paseaza cartofii si pune-i pe o suprafata pe care ai intins faina. Presara deasupra cartofilor pasati cam jumatate din cantitatea de faina si framanta usor.
3. Adauga aluatului rezultat mai sus si ouale si nucsoara si framanta usor. Cand aluatul este moale, dar nu lipicios, inseamna ca este gata pentru preparat galuste. Nu pune prea multa faina, pentru ca galustele se fac prea grele.
4. Imparte aluatul in patru si din fiecare parte ruleaza un baton de aproximativ 2 cm in diametru. Taie batonul in bucati de 2 cm lungime.
5. Tine cu o mana o bucatica de aluat si cu o furculita in cealalta presati si rulati aluatul pe dintii furculitei in asa fel incat sa se intipareasca pe o parte a galustei santuri, iar pe cealalta urma degetului mare.
6. Adu apa dintr-o cratita la temperatura de fierbere, presara sare si apoi pune cam jumatate din galuste. Acestea se vor scufunda.
7. Cand gnocchi se ridica la suprafata, dupa 3-4 minute, inseamna ca sunt gata. Scoate-i, scurge-i si apoi pune-i in vasul de servit. Adauga unt sau sos fierbinte, parmezan si serveste. Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Gnocchi de cartofi

Comentarii postate (1)
Anda - 03/09/2015
Multumesc pentru toate retetele minunate si rapide si mai ales pentru sfaturile practice.
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Cele mai citite
Editorial

Scoateti limba si literatura romana din scoli!
In ultima perioada am auzit tot mai multe voci ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails