Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Gnocchi de cartofi

Publicat: 03.09.2015

reteta de gnocchi de cartofi
Azi m-am gandit sa-ti prezint o reteta nu foarte complicata, cu putine ingrediente, insa foarte gustoasa. E vorba de gnocchi de cartofi. Gnocchi sunt galuste mici din cartofi cu faina, asa cum este cazul in reteta de fata, sau din gris. Trebuie sa aiba o textura usoara si nu trebuie fierti prea mult. Atentie, insa, nu sunt foarte prietenosi cu silueta!
Se pot prepara si gnocchi verzi in acelasi fel in care urmeaza sa va prezint eu azi, daca adaugam in compozitie si spanac proaspat sau congelat. Aproape orice sos pentru paste merge cu gnocchi, dar sunt buni si cu un sos cu gorgonzola sau pur si simplu stropiti cu ulei de masline. Gnocchi se pot servi si cu o supa limpede.

Gnocchi de cartofi: Ingrediente
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara reteta de gnocchi de cartofi:
* 1 kg de cartofi
* 1 lingura sare
* 2- 2 1/2 cani faina alba
* 1ou
* 2 linguri unt
* un varf de cutit de nucsoara rasa
* parmezan, proaspat ras - pentru servit

Gnocchi de cartofi: Cum se fac
1. Fierbe cartofii in coaja pana cand sunt moi, dar fermi. Scurge, curata de coaja cat mai repede, cat inca sunt fierbinti.
2. Paseaza cartofii si pune-i pe o suprafata pe care ai intins faina. Presara deasupra cartofilor pasati cam jumatate din cantitatea de faina si framanta usor.
3. Adauga aluatului rezultat mai sus si ouale si nucsoara si framanta usor. Cand aluatul este moale, dar nu lipicios, inseamna ca este gata pentru preparat galuste. Nu pune prea multa faina, pentru ca galustele se fac prea grele.
4. Imparte aluatul in patru si din fiecare parte ruleaza un baton de aproximativ 2 cm in diametru. Taie batonul in bucati de 2 cm lungime.
5. Tine cu o mana o bucatica de aluat si cu o furculita in cealalta presati si rulati aluatul pe dintii furculitei in asa fel incat sa se intipareasca pe o parte a galustei santuri, iar pe cealalta urma degetului mare.
6. Adu apa dintr-o cratita la temperatura de fierbere, presara sare si apoi pune cam jumatate din galuste. Acestea se vor scufunda.
7. Cand gnocchi se ridica la suprafata, dupa 3-4 minute, inseamna ca sunt gata. Scoate-i, scurge-i si apoi pune-i in vasul de servit. Adauga unt sau sos fierbinte, parmezan si serveste. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Anda - 03/09/2015

Multumesc pentru toate retetele minunate si rapide si mai ales pentru sfaturile practice.

Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun

Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...

Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015

Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...