Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Negresa umeda cu visine

Publicat: 23.03.2015

prajituri de casa, retete de prajituri de casa, negresa cu fructe, negresa cu gem, prajitura cu visine, prajitura cu unt de cocos, retete testate, prajituri pufoase


Daca va raman resturi de dulceata si gemuri prin dulapuri de care nu se mai atinge nimeni, dar pe care nu va indurati sa le aruncati, le puteti folosi pentru o prajitura delicioasa, care se face repede, usor si care nu va ramane nemancata, va garantam!
Reteta de negresa umeda cu visine a fost inventata in bucataria eLady, asa ca este testata, dupa cum arata si fotografia "home made".

Negresa umeda cu visine: Ingrediente
- cca 300-350 grame de resturi de gem si dulceata amestecate
- 250 grame de unt de cocos VCO sau margarina topita la bain-marie sau la microunde
- un pachetel de praf de copt
- 4 linguri cu varf de cacao neagra
- 50 grame de zahar de floare de cocos sau zahar brun
- un praf de sare
- 3 oua batute bine, neseparate
- 300 grame de faina (in functie de cat de lichide sunt resturile de dulceata si gem este posibil sa mai fie nevoie cateva linguri)
- cca 100 grame de visine congelate, fara samburi
- esenta de visine
- esenta de vanilie

Negresa umeda cu visine: Cum se face
Incalziti cuptorul la 180  °C.
Incalziti usor resturile de dulceata si puneti-le peste untul de cocos (sau margarina) topit in prealabil intr-un bol incapator. Amestecati bine. Adaugati apoi praful de copt, sarea, ouale, esentele de visine si vanilie, cacaoua in ploaie si amestecati bine cu un tel. Adaugati apoi faina in ploaie. Daca vi se pare ca aluatul este prea lichid, mai adaugati una-doua linguri de faina, pana aluatul are consistenta unei smantane mai groase, insa curge usor. Udati o tava de 25 cm X 20 cm sau o forma de tort cu apa si tapetati-o cu hartie de copt. Turnati aluatul de prajitura in tava si apoi puneti peste aluat visinele, una cate una, lasand putin spatiu intre ele (cca 3 mm).
Puneti prajitura in cuptor pentru 35 de minute, dupa care verificati-o cu o scobitoare. Daca mai este nevoie, mai lasati-o 10 minute. Prajitura este gata cand marginile se desfac de pe hartia de copt si mijlocul este intarit, chiar daca scobitoarea iese umeda (dar fara aluat fainos pe ea).
Dupa ce este gata, scoateti prajitura umeda cu visine din cuptor si lasati-o sa se raceasca in tava.
La taiere veti observa ca la mijloc s-a format un strat cremos de ciocolata impanat cu visine.
O nebunie! Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Paine rustica de casa cu seminte

Va place painea de casa? Cum ar fi sa o faceti ...

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Relatii & Sex

11 modalitati rapide sa iti pierzi toti prietenii

Vrei să ai prieteni, să fii o persoan...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...