Prajitura cu ness pentru Craciun
Publicat: 20.12.2008
Iti prezentam o reteta de prajitura cu ness pentru seara de Craciun cu care ii vei uimi atat invitatii, cat si pe cei dragi.
Prajitura cu ness pentru Craciun este o reteta simpla, dar care iti va pune in valoare talentul in arta culinara.
Prajitura cu ness pentru Craciun este ideala atat pentru masa din seara de Craciun, cat si pentru noaptea de Revelion.
Ingredientele necesare pentru prajitura cu ness pentru Craciun:
- 1 litru frisca lichida
- 500 - 750ml lapte
- 2 plicuri crema instant cu gust de caramel
- 1 borcanel mic de ness
- 600gr biscuiti populari (obisnuiti)
- 15 – 18 linguri zahar
- 6 bucati folie de plastic mai groasa (celofan)
Mod de preparare:
Intr-un bol foarte mare se pune frisca lichida. Se adauga plicurile de crema instant, 5 – 6 linguri de zahar, 10-15 linguri de ness (dupa gust) si se amesteca cu mixerul la viteza mica intai, iar apoi la viteza maxima pana se ingroasa.
Se adauga treptat laptele (atat cat este necesar) pana cand crema devine pufoasa (crema nu trebuie sa fie foarte tare).
Intr-o cratita se pune apa si se da la foc. Cand aceasta s-a fiert se adauga 10-12 linguri de zahar si restul de ness. Se fierbe in continuare pentru inca 1 – 2 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa iti permita sa inmoi biscuitii fara sa te arzi la degete (siropul trebuie sa fie cat mai fierbinte).
Se intinde pe masa o folie de plastic pe verticala. Pentru fiecare portie din prajitura ai nevoie de 18 biscuiti. Biscuitii se inmoaie in siropul de ness. Se aseaza 3 biscuiti pe orizontala, iar restul de biscuiti sub, pe verticala.
Pe randul de biscuiti din mijloc se pune cate o lingura plina cu crema (cate o lingura de crema pe fiecare biscuit). Tinand de celofan se ridica usor randurile de biscuiti din exterior si se lipesc de crema pentru a forma un triunghi plin de crema la mijloc.
Se repeta operatiunea si pentru celelalte prajituri.
Triunghiurile se pun pe o tava de plastic sau pe un fund de lemn suficient de lung.
Se dau la frigider pentru 2-3 ore.
Se scot triunghiurile de la frigider. Pe aceasi tava se vor lasa prajiturile si dupa scoaterea celofanului. Partea de celofan ramasa in afara se intoarce pe sub triunghiuri. Se scoate cu mare atentie avand grija sa nu stricati triunghiurile.
Dupa indepartarea celofanului, prajiturile se imbraca cu crema ramasa, se orneaza cu cacao sau cu ciocolata (rasa sau topita) si se dau din nou la frigider.
Pentru design, taiati prajitura cu ness pentru Craciun in diagonala si serviti. Este delicioasa, iar succesul dumneavoastra este garantat.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Prajitura cu ness pentru Craciun

Comentarii postate (4)
Anastasia - 28/06/2009
Sa fiu sincera mi-a placut ingredientele pentru aceasta prajitura ,insa n-am inteles procedeul de lucru cu biscuitii cum se formeaza acest treiunghi ar fi bine daca s-ar putea adauga niste poze din procesul de lucru pentru ca nu mi-i clar nimic!si daca se pot folosi piscoturi ce forma trebuie sa aiba biscuitii ? eu sant din Moldova si nu pricep ce biscuiti ai folosit pentru ca la noi sant alte denumiri .multumesc anticipat daca i-mi vei da o axplicatie !
felicia - 07/12/2009
nici eu nu prea inteleg cum vine aranjarea cu celofanul ,poate feceti un mic film video ca sa vedem clar!va multumesc.
vgjhsdgfktr - 22/04/2011
Curiozitatea ma roade si pe mine,ca nu inteleg cum se fura cu copy & paste retete,fara a se seziza nimeni in legatura cu copyrightul. Sau,altfel,de ce naiba nu e niciun raspuns la intrebaril;e adresate aici? Rusine sa va fie!
eLady - 27/04/2011
Stimate domnule/doamna vgjhsdgfktr (din pacate nu ati uzitat un nume ca sa il putem folosi si nici o adresa de email valida, ci una inexistenta, va rugam sa nu improscati cu noroi fara sens. Reteta de prajitura cu ness pentru Craciun este o reteta de familie a unei prietene a revistei noastre si nu este copiata de nicaieri. Ba, dimpotriva, observam ca alte siteuri au copiat-o de la noi, deci DOAR noi avem voie sa ne suparam ca au fost incalcate drepturile de copyright. O viata linistita va dorim!
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung
Supa curry de midii cu taietei sticlosi de faso...
Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit
Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...
Cele mai citite
Horoscop

Horoscopul saptamanii 28 Martie - 03 Aprilie
Horoscopul saptamanii 28 Martie - 03 Aprilie: A...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails