Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de chili de post

Publicat: 15.01.2016

Reteta de chili vegan, RETETE retete vegetariane, retete fara carne, retete pentru post, retete de post, retete cu legume, retete cu fasole, retete picante, retete mancaruri picante


Chili... mancarea mexicana picanta se face de obicei cu carne, insa se poate gati o delicioasa mancare mexicana de chili si fara carne. Potrivita in perioadele de post sau pentru cei care urmeaza un regim alimentar vegan sau vegetarian, chili de post este pur si simplu delicios si usor de facut!Reteta de chili de post (chili vegan) este o reteta bogata in carbohidrati, de aceea este potrivita pentru perioadele reci ale anului.

Ingrediente pentru reteta de chili de post (reteta de chili vegan)
500 g fasole rosie fiarta
3 cepe mari taiate mic
1/2 lingurita de cuisoare pisate
1/2 lingurita pudra de chimion
1/2 lingurita pudra de chimen
1/2 lingurita de ienibahar pisat
3 frunze de dafin
1 lingurita de cimbrisor uscat
1 ardei mare gras, rosu, taiat cubulete
2-3 ardei iuti verzi, curatati de seminte si nervuri, taiati cubulete
1 conserva mare de rosii, fara pielita, in suc propriu
2 linguri de pasta de rosii
ca. 2 l supa (sau 1 1/2l supa si 1/2l vin rosu)
200 grame porumb fiert din conserva
1 legatura de patrunjel
150 grame de orez, spalat si apoi fiert (separat) in apa
sare dupa gust
8 linguri de ulei

Cum se prepapara chili de post (Chili vegan)
Pune o cratita incapatoare la foc, cu apa. Cand apa clocoteste, pune ceapa taiata si da-o in clocot pentru 2-3 minute. Scurge apoi apa si arunc-o. Toarna 3 cani de apa fierbinte peste ceapa oparita, pune si usturoiul frunzele de dafin si toate condimentele si lasa sa fiarba impreuna pentru 15 minute. Adauga apoi fasolea fiarta deja, ardeii si uleiul si lasa sa fiarba bine, pana scade, la foc mic. Separat, pune 150 grame de de orez spalat sa fiarba in apa fierbinte, pana este aproape gata. Spala apoi orezul cu apa rece si pune-l intr-o sita, sa se scurga bine de apa.
In cratita cu fasolea adauga si rosiile din conserva si pasta de bulion si amesteca. Mai lasa sa scada mancare de chili de post si apoi adauga boabele de porumb fiert si sare dupa gust, lasand sa mai clocoteasca inca vreo 10 minute impreuna. Pune apoi orezul, amesteca, lasa 5 minute pe foc mic si apoi gusta iar, pentru ca s-ar putea sa fie nevoie sa mai pui putina sare. La sfarsit, dupa ce inchizi focul, pune si patrunjelul taiat.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Retete de slabire

Bulete Monti de bacon si branza

eLady iti prezinta o gustare spectaculoasa si p...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...