Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa de naut, rosii si linte

Publicat: 12.02.2013

Retete vegetariene, retete vegan, retete fara carne, retete de supe, retete usoare, retete rapide, retete pentru incepatori, retete testate, retete verificate, retete de post, retete de supe, retete ieftine


Ne place aceasta reteta de supa de naut, rosii si linte pentru ca este o reteta gustoasa si rapida. Supa de naut, rosii si linte are un gust chiar mai bun a doua zi, asa ca poti sa o pregatesti de seara si sa o mananci a doua zi la masa de pranz. Nici unul dintre ingredientele folosite in acesta reteta nu este scump si, in plus, nu va dura mai mult de o jumatate de ora pentru a o face. Reteta de supa de naut, rosii si linte propusa de eLady.ro este o reteta vegetariana, dar are o aroma atat de bogata si o textura asa de placuta, ca te-ai astepta sa nu fie!

Reteta de supa de naut, rosii si linte: Ingrediente pentru 4 portii
- 2 conserve cu rosii tocate
- 2 cutii de 400 grame cu boabe de naut, scurse si clatite
- 2 catei de usturoi mari
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de chimen
- 2 litri supa de pui sau de legume daca esti vegan sau tii post (baza de supa)
- 250g linte rosie din conserva, scursa si clatita
- O mana de coriandru sau patrunjel proaspat tocat
- O jumatate de lamaie (optional)
- O lingurita de seminte de coriandru, pisate fin in mojar
- un ardei iute, verde, curatat de seminte si taiat fin (daca iti plac mancarurile picante)
- 1 lingura boia de ardei dulce
- sare si piper

Reteta de supa de naut, rosii si linte: Cum se prepara
Pune uleiul la incalzit in oala in care faci reteta de supa de naut cu rosii si linte. Adauga ceapa si soteaz-o la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand incepe sa se inmoaie (trebuie sa devina sticloasa, nu maro). Pune apoi usturoiul si chimenul si mai lasa pe foc pentru un minut, amestecand pentru a se elibera aromele. Adauga supa (inferbantata intr-o alta oala) si fierbe pentru 15 minute.
Pune apoi rosiile, linte, zaharul, boiaua de ardei si ardeiul iute si mai fierbe inca 15 minute, pana cand lintea si nautul sunt indeajuns de moi. Asezoneaza dupa gust.
Pune apoi verdeata tocata si stoarce lamaia. Pofta buna!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...

Cariera

Beneficiile unei table magnetice in scoli si birouri

Placile de scris magnetice sunt versatile, usor...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.