Va aflati in:

Articole / Horoscop

Horoscop 2009

Publicat: 18.05.2008

Horoscop 2009, Horoscopul pentru anul 2009Vrei sa stii ce iti pregatesc astrele din horoscop pentru 2009? eLady.ro are detalii pentru tine, incepand de la previziunile astrale din horoscop 2009 in ceea ce priveste cariera, si terminand cu viata amoroasa.
Vrei sa stii daca ti se vor ivi oportunitati pentru a-ti deschide propria afacere sau pentru a primi o promovare la actualul serviciu? Noi, elady,ro iti spunem ce iti prevestesc astrele din horoscop pentru anul 2009.
Afla ce se va intampla cu viata ta in horoscop de dragoste 2009! Daca vrei sa stii cum va fi anul 2009 din punct de vedere financiar, noi suntem cei care te tin informata: fiecare zodie din horoscop iti va spune ce se va intampla cu banii tai si ai familiei, daca este bine sa faci investitii financiare, daca se anunta nori negri sau daca pur si simplu va da norocul peste tine si vei castiga o avere!
Daca ti se prevad calatorii, indiferent ca vorbim despe calatorii de afaceri sau de placere, horoscopul pentru 2009 te va pune la curent.
De asemeni, iti oferim informatii in horoscop 2009 despre starea de sanatate a ta si celor dragi tie si te avertizam daca este cazul sa fii mai atenta intr-o anumita luna a anului.
Tot ce ai de facut este sa dai click pe linkul care va duce catre previziunile speciale pentru zodia ta din horoscop 2009!
Horoscop 2009

Inainte de a spune adio anului 2008, pregateste-te sa intampini anul 2009 cu un zambet larg. Este cel mai bun moment pentru a vedea ce ti se pregateste in anul 2009 din punct de vedere astrologic.
Arunca o privire in viitor prin intermediul acestui Horoscop 2009 si descopera tot ce ti se pregateste in materie de noi sperante, teluri, vise si ambitii. Elady.ro te ajuta prin intermediul acestui Horoscop sa ai o vedere de ansamblu asupra anului 2009 si sa iti trasezi rezolutiile pe care le vei respecta apoi pe tot parcursul anului.
Cu un simplu click poti afla ce spun astrele pentru zodia ta in materie de familie, dragoste, finante, cariera, prieteni si multe altele.

Horoscop 2009 Berbec
Horoscop 2009 Taur
Horoscop 2009 Gemeni
Horoscop 2009 Rac
Horoscop 2009 Leu
Horoscop 2009 Fecioara
Horoscop 2009 Balanta
Horoscop 2009 Scorpion
Horoscop 2009 Sagetator
Horoscop 2009 Capricorn
Horoscop 2009 Varsator
Horoscop 2009 Pesti

Horoscop 2009
Cu sase eclipse, in loc de patru (cate sunt de obicei), cu trei conjunctii Jupiter-Neptun, in loc de una, cu o opozitie Saturn-Uranus care actioneaza continu, cu o retrogradare venusiana insotita de o conjunctie prelungita Venus-Marte, 2009 se anunta un an iesit din comun, atipic, presarat cu evenimente spectaculoase si situatii complexe, care cer ratiune, simt practic, adaptabilitate si... o buna rezistenta nervoasa!

Horoscop 2009: Cele mai semnificative configuratii astrale si influenta lor
Conjunctia Jupiter - Neptun
Datele aspectului exact: 27 mai, 10 iulie si 21 decembrie.
De obicei, Jupiter il ajunge din urma pe lentul Neptun o data la 13 ani, il saluta si trece mai departe. in 2009, Jupiter si Neptun se intalnesc insa de trei ori (!), iar aceasta tripla conjunctie influenteaza tot anul. Aspectul are un impact puternic, definitoriu pentru 2009, in general, si este configuratia cu cea mai mare influenta asupra Romaniei, fiindca se formeaza in semnul Ascendent al hartii Marii Uniri din 1918. Din acest motiv, semnificatia ei merita sa fie detaliata.
Neptun patroneaza inspiratia, idealul, compasiunea, iluminarea, credinta si misterul, dar si utopia, superstitia, amagirea, confuzia, deziluzia, ratacirea, dizolvarea, dependenta, somajul, frauda, interlopul. Are legatura cu colectivitatile largi, constiinta de masa si propaganda. Jupiter guverneaza entuziasmul, optimismul, expansiunea, convingerile, educatia, cultura si orizonturile largi. Are implicatii administrative, juridice si financiare. Negativ, exagereaza, amplifica, aduce un optimism inconstient, autosuficienta si multa aroganta, inclina la reactii bombastice, excese si risc.
Ultimele triple conjunctii Jupiter-Neptun s-au petrecut in 1843, 1919/1920 si 1971. Cea din 1843 (tot in Varsator) a sadit ideile progresiste ce au condus la valul de revolutii de la 1848, la miscarile pentru emanciparea femeilor si la abolirea sclaviei. Cea din 1919/1920 (in Leu) a fost insotita de un numar record de greve, dar tot atunci a debutat epoca „anilor nebuni“, o descatusare de energii la nivel social, artistic si cultural. in 1971, Jupiter si Neptun s-au intalnit in Sagetator. S-a infiintat organizatia „Medici fara frontiere“, compania intel a lansat primul microprocesor din lume, iar Ray Tomlinson a inventat e-mail-ul, dar anul a fost marcat de o epidemie de lovituri de stat (in Argentina, Bolivia, Thailanda, Sudan, Uganda reusite, iar in China, Egipt, Maroc si Laos esuate).
In varianta fericita, pentru Romania, tripla conjunctie Jupiter-Neptun ar putea insemna debutul unei regenerari a constiintei sociale, unei treziri spirituale, unei innoiri a viziunii, unei modernizari a sistemelor. Trebuie avuta insa foarte mare grija, caci granita dintre reusita si dezastru este extrem de subtire. Este foarte mare riscul ca Jupiter sa amplifice defectele neptuniene, sporind haosul din politica si justitie, conducand la fanatism religios, promovand un amestec dubios de pseudoprincipii, inoculand maselor idealuri utopice etc. Sub o astfel de configuratie, riscul financiar este extrem de crescut. initiativele, atat cele de natura financiara, cat si cele din orice alt domeniu trebuie gandite lucid si prudent, deoarece conjunctia are ceva amagitor, magnetizant, hipnotizant, care poate atrage pe carari gresite. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, Tauri, Lei si Scorpioni. Atentie marita pentru Romania si pentru cei care o conduc!

Horoscop 2009: Opozitiile Saturn-Uranus
Datele aspectului exact: 5 februarie, 15 septembrie.
Cele doua opozitii Saturn-Uranus (pe axa Fecioara-Pesti) apartin unui ciclu de 5 (una in 2008, doua in 2009 si doua in 2010). influenta lor se extinde asupra intregului an, iar efectele sunt bulversante. Avem un conflict intre Saturn, care patroneaza structura, organizarea, traditia si conservatorismul, si Uranus, planeta anarhiei, a schimbarii, experimentului si a innoirii. Sub o astfel de combinatie, o serie de concepte si sisteme incearca sa se reconfigureze, dar vechiul opune rezistenta noului, iar de aici rezulta dezordine si instabilitate. La nivel mondial se mentine riscul de dificultati politice, administrative si economico-financiare.

Horoscop 2009 pentru Romania
Romania resimte efectele in mod particular la nivel economic, dar opozitia i-ar mai putea aduce o accentuare a ratei mortalitatii in randul personalitatilor publice sau decese care starnesc un interes deosebit in randul publicului larg.
La nivel personal, opozitia genereaza instabilitate, dezorganizare, indoieli, nesiguranta, ravasirea sistemelor de valori, delasare, adversitati, accidente. Un avertisment special se indreapta spre Fecioare si Pesti, iar apoi spre Gemeni si Sagetatori.
Nota:
Criza globala in care ne gasim este generata in principal, acestei opozitii, care actioneaza in fundal, pe tacute, fara semnale virulente, inca din septembrie 2007 si care a inceput sa se manifeste foarte vizibil abia in toamna lui 2008, in lunile din preajma aspectului exact. Daca asa stau lucrurile, atunci este de asteptat ca neplacerile financiare sa se prelungeasca pe tot parcursul perioadei de influenta a opozitiei, adica si in 2009, si in 2010.

Horoscop 2009: Eclipsele
In timp ce un an obisnuit este „asezonat“ cu patru eclipse, doua de soare si doua de luna, 2009 se deda la excese rar intalnite: sase eclipse, din care doua de soare si patru de luna! Traditia astrologica sustine ca saptamanile din jurul eclipselor au o incarcatura speciala, cel mai adesea negativa. iata mai jos eclipsele din 2009 si cateva consideratii privind specificul lor:

Horoscop 2009: Prima tura de eclipse
• 26 ianuarie - Eclipsa inelara de soare, cu Soare-Luna la 6°29’ Varsator, vizibila in indonezia, sudul Africii, sudul Asiei si Australia.
• 9 februarie – Eclipsa de luna, cu Luna la 20°59’Leu
Aceste eclipse din 2009 partin unei familii de eclipse cu efecte blande, care fac trimitere la relatii: apartenenta la un grup sau altul, angajare sau responsabilitati de cuplu, parteneriate, asocieri, amicitie etc. Ne vorbesc despre nevoia de cooperare, acord si unirea eforturilor, lucruri ce au o acum o relevanta marita in Romania, fiindca eclipsele vizeaza axa orizontului din harta sa de „nastere“ (cea a Marii Uniri).

Horoscop 2009: Tura a doua de eclipse
• 7 iulie - Eclipsa de luna, cu Luna la 15°23’Capricorn
• 22 iulie - Eclipsa totala de soare cu Soare-Luna la 29°26’ Rac
Vizibilitate: Asia. Vizibilitate maxima, in banda de totalitate, care trece prin india, Nepal, Bhutan, Bangladesh, China, Japonia, insulele Marshall si Gilbert.
• 6 august - Eclipsa de luna, cu Luna la 13°43’ Varsator
Aceasta „serie“ este de mare impact, dat fiind faptul ca avem de-a face cu o eclipsa de soare totala si care vine insotita de doua eclipse de Luna, in loc de una singura, cum se intampla de obicei. Apartine unei familii de eclipse dure, care vor schimbare cu orice pret si o pot impune brutal. Au de-a face cu reformele rapide, neasteptate, cu gasirea unor metode noi si originale pentru a estiona situatii deosebite. Pentru Romania, vizeaza piata muncii, conditiile de lucru, mediul, rezervele de hrana, cerealele si zootehnia - aici pot surveni in iulie-august situatii de criza, care sa impuna solutionari de genul celor descrise.

Horoscop 2009: Tura a treia de eclipse
• 31 decembrie - Eclipsa de luna, cu Luna la 10°15’Rac. Este o eclipsa partiala, vizibila in seara Anului Nou si in Romania, daca permit conditiile meteorologice.
Apartine unei familii de eclipse care pune problema unor noi responsabilitati si angajamente, posibil fata de scopuri nobile sau fiinte neajutorate. Desi poate aduce dificultati, da multumire sufleteasca si creste respectul de sine. La noi, efectele se indreapta din nou spre „clasa muncitoare“, mediu si animale.

Horoscop 2009: Venus retrograd - Relatiile umane sunt sub lupa

Venus va fi retrograd intre 6 martie si 17 aprilie, in prima jumatate a Berbecului si ultimele grade din Pesti. Ciclul retrogradarii se intinde insa pe o perioada mai extinsa, efectele putandu-se resimti intre 3 ianuarie si 6 iunie. in aceasta perioada, notiuni ca dragostea, mariajul, colaborarea, pacea, armonia, echitatea, simetria, estetica, arta pot suferi unele perturbari. in plan relational, cresc implicarea emotionala si subiectivismul, exprimarea sentimentelor devine mai greoaie, pot iesi la suprafata trairi uitate, pot reaparea iubiri trecute sau revin in atentie situatii complicate sau nefinalizate. De obicei, lucrurile se limpezesc abia la incheierea ciclului. Cel putin cat timp Venus este retrograd, tind sa fie percepute deformat, drept care ar trebui evitate initiativele relationale importante: logodne, nunti, declansarea unei rupturi sau a procedurilor de divort. Cu adaptarile de rigoare, cele de mai sus sunt valabile si pentru asocieri sau colaborari. Atentie, mai ales pentru Berbeci, Fecioare, Balante si Pesti!

La nivel macro, Venus retrograd poate fi defavorabila acordurilor, conventiilor, intelegerilor si cooperarii, poate crea probleme financiare (Venus guverneaza in principal banii lichizi) si nu este tocmai favorabila lumii artistice, industriei de frumusete si celei de divertisment. Pentru Romania, influentele financiare sunt mai accentuate si toate cele de mai sus pot avea o legatura puternica si cel mai probabil deformata, cu mass-media si educatia. in ceea ce priveste relatiile, Venus retrograd pune sub lupa in special relatiile cu vecinii de frontiera. Subiectele noi pot da nastere unor dezacorduri, dar este posibil si ca in atentie sa revina subiecte vechi, nerezolvate, care acum cer o reanaliza si o solutionare.

Horoscop 2009: Conjunctiile Venus-Marte – Pasiunea umbreste judecata
Datorita retrogradarii, in 2009 Venus face doua conjunctii exacte cu Marte: pe 22 aprilie (Pesti) si pe 21 iunie (Taur). Cei doi raman insa alaturi peste doua luni si jumatate, conjunctia generand efecte intre 11 aprilie si 5 iulie!
Combinatia starneste pasiuni aprinse, care pot deveni greu de controlat. Sentimental, favorizeaza iubirile patimase, dar care pot trece prin crize acute. Dauneaza armoniei si predispune la situatii tensionate, poate chiar la ruptura. La nivel macro, influenteaza lumea militara, industriala, artistica, sportiva si medicala. Exalta sentimentele nationaliste, depreciaza valorile si aduce incertitudine. Are potential conflictual marit, fiind daunatoare pacii, consensului si tratativelor. La nivel personal, starneste pornirile instinctive, care tind sa umbreasca ratiunea si sa conduca la acte pripite si riscante. Cele doua conjunctii Venus-Marte din 2009 fac parte din acelasi ciclu cu conjunctia din septembrie 2008, motiv pentru care evenimentele din aprilie-iulie pot avea legatura cu cele din toamna trecuta. Ele sunt legate de ciclul retrogradarii lui Venus si nu pot fi disociate de acesta. Accentueaza manifestarile, le fac mai dinamice, mai patimase, mai combative, mai galagiose.

In cazul Romaniei, conjunctiile Venus-Marte se repercuteaza in special la nivel de finante, media, informatie, educatie, transporturi, vecinatati, traditie, imobiliare, industrie extractiva, agricultura. Aprinde spiritele in zona democratiei si a opozitiei parlamentare.

Citeste si horoscop 2013!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Horoscop

Avertizarile din HOROSCOP pentru Luna Noua din 7 Decembrie 2018!

Este sezonul veseliei si luminitelor. Din pacat...

Horoscop

Zodia si dieta potrivita

Asa cum horoscopul prevede pentru fiecare zodie...

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Gastronomie

Paine rustica de casa cu seminte

Va place painea de casa? Cum ar fi sa o faceti ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...