Va aflati in:

Articole / Povesti

Intre ratiune si "nebunie"

Publicat: 28.06.2020

intre_nebunie_si_ratiune_400
"Va veni vremea ca oamenii sã înnebuneascã și când vor vedea pe cineva ca nu înnebunește, se vor scula asupra lui, zicându-i cã el este nebun, pentru cã nu este asemenea lor." (Sfântul Antoine cel Mare, via Pãrintele Mihail Gabriel Irimia)

... Apãi mie tot mi se spune cã sunt nebunã și eu tot mã încãpãțânez sã îmi pãstrez nebunia intactã!

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã am preferat mereu singurãtatea și m-am îndepãrtat mereu de oamenii care îmi aduceau nefericire, scârbã și tristeți.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã am ales sã trãiesc la o margine de sat, la capãtul pãmântului, în loc de aglomerația mizerabilã a orașului.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã am preferat dintotdeauna compania rarã a unor oameni interesanți, profunzi și înțelepți în locul companiei dese a unor oameni interesați, superficiali și proști.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã vorbeesc frumos și prietenos cu toatã lumea, mai ales cu aceia "fãrã statut", dar nu mã strâng deloc chiloții când pun mãnușile de catifea și dau o directã de dãrâm instant statui, mituri și fițe.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã prefer sã citesc, sã vãd un film, sã scriu, sã gãtesc, sã fac curat în loc sã casc gura și sã pierd timpul fãrã niciun folos prin mall-uri, cafenele ori baruri.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã refuz sã mã împerechez (în orice fel) cu tâmpiți doar din frica de singurãtate. Orice semn de prostie și preluare de control asupra ființei, conștiinței, modului meu de a mã comporta și a fi, mã face sã fug sau sã mã retrag în cochilia mea și sã devin mutã și invizibilã.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã detest sã mã cert și sã mã contrazic steril pe orice subiect - mai ales pentru niște subiecte pe care eu le consider insignifiante, irelevante și stupide.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã îmi mãrturisesc public Ortodoxia și zâmbesc caustic celor care nu cred în nimic altceva decât în propriile lor interese de tot rahatul.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã nu am întreținut vreodatã și nici nu întrețin relații de prietenie și pupincurism pentru interese și a obține foloase materiale sau de orice fel. Pentru mine este irelevantã poziția socialã, politicã, economicã, apãs butonul "eject" dupã ce atenționez de cel puțin zece ori cã se calcã pe teren minat, adicã pe bãtãturile mele.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã nu sunt dependentã și nu caut sex, ci afecțiune realã. Sex pot sã gãsesc oricând, pe când dragoste, nu!

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã nu cred în superioritatea bãrbatului așa cum nu cred nici în superioritatea femeii. Toți avem un rol, ar fi bine sã nu încurcãm borcanele și sã ne vedem fiecare de menire.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã declar public cã nu cred în corectitudinea politicã și pentru cã afirm fãrã reținere cã acest concept este o formã de nazism și totalitarism.

Mi se spune cã sunt nebunã cã nu îmi cunosc interesul. Îmi cunosc foarte bine interesele, însã țin mult mai mult la preceptele mele morale, la coloana mea vertebralã și la dreptul meu de a raționa singurã decât la "interese".

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã am spus în gura mare cã sufãr de tulburare depresivã și anxioasã, când alții se pretind sãnãtoși la cap, deși au simptome, manifestãri și tulburãri grave de comportament,
toate vizibile de pe Sirius,
demne de bolnavi mintal buni de internat în cãmașã de forțã.

Mi se spune cã sunt nebunã și sunt consideratã proastã de cãtre toți aceia care mã subestimeazã și încearcã sã mã manipuleze. Este însã amuzant pentru mine sã îi urmãresc, ca la teatru, cum din cauza ego-ului inflamat ca o tumorã malignã, nu își dau seama cã singurii nebuni și proști sunt chiar ei.

Mi se spune cã sunt nebunã pentru cã nu îmi ascund adevãratele gânduri sub preș și refuz sã o fac pe maimuța de circ ca sã impresionez dobitoace și sã primesc aplauze de la cretini.

... Și aici mã opresc pentru cã în ritmul acesta nu mai termin textul niciodatã.
Bref, sunt declaratã nebunã pentru cã am alte sisteme de valori, raționez și reacționez altfel decât majoritatea "oamenilor normali".

Pentru mine, timpul despre care vorbește Sfântul Antonie a venit cu multã vreme în urmã.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Povesti

O lectie pentru fiecare dintre noi

Exista multe povestiri care tot circula pe int...

Povesti

Mama. Loc de munca: Centura

De ani de zile o văd pe centura Bucure5...

Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur

Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...

Cariera

Vrei sa castigi mai multi bani din videochat? Urmeaza aceste sfaturi!

In tara noastra, posibilitatile de castig nu ar...

Cariera

Alege sa folosesti in 2020 o agenda personalizata!

Trăim o perioadă în care orice ...

In forum despre Povesti
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.