Obezitatea si depresia
Publicat: 14.05.2006
Legatura dintre obezitate si depresie ar putea fi asemanata cu dilema oului si a gainii: care a aparut primul? Ratele obezitatii si depresiei sunt ridicate atat la copii cat si la adulti. Studiile arata ca persoanele obeze se simt mai degraba izolate si intalnesc mai multe dificultati in avansarea pe scara carierei, in ciuda capacitatii lor. Oamenii de stiinta suspecteaza o legatura intre stare si greutate. Si ei stiu ca obezitatea creaza un dezechilibru in chimicalele care regleaza ceea ce simti. Totusi, daca ai impresia ca greutatea este motivul depresiei tale sau daca urmarea unei depresii este ingrasarea, afla ca exista ajutor pentru tine.
Pierderea greutatii insemna munca iar inlaturarea depresiei poate parea departe. Dar o poti face! In primul rand, fa rost de un suport. Unele grupuri care au acelasi scop, cum sunt cele de Pilates – pierderea greutatii – te pot ajuta. Intalnirile iti vor arata structura si sprijinul de care ai nevoie pentru a scapa de sentimentele de izolare si disperare. Vei primi si informatii despre exercitii si alimentatie!
Canalizeaza dieta pe pierderea greutatii. Ia mancarea si activitatile ca pe o noua preocupare – buna functionare a corpului tau. Schimba-ti relatia cu mancarea astfel incat sa nu te mai simti vinovat atunci cand mananci!
De exemplu, alege mai multe legume fierte cum ar fi brocolli-ul, spanacul, morcovii si sparanghelul pentru o masa. Popcorn cu cat mai putine grasimi si fucte. Paste de grau si boabe – sunt mai recomandate decat preparatele. Alege mazarea si fasolea, bucati de peste cu cat mai putine grasimi si produse din soia. Poti sa plimbi si catelul, poti lua si lectiile de Pilates la care te gandesti de atata timp sau poti merge in cluburi pentru a dansa toata noaptea.
Cu alte cuvinte, gaseste metode distractive de a-ti adauga aceste activitati fizice in rutina zilnica – si vei fi mai castigata (consulta totusi un medic si un dietetician pentru schimbarile pe care planuiesti sa le face in exercitii si dieta).
Gandul unor schimbari poate fi apasator. Nu fa acest pas singura si nu te astepta ca totul sa se schimbe dintr-odata. Fa schimbarile treptat in obiceiurile tale. Poti vorbi cu o prietena care vrea sa locuiasca impreuna cu tine sau sa manance mai sanatos. Vorbeste cu o persoana competenta, care te poate ajuta sa iti intelegi sentimentele de durere si disperare. Medicul iti poate prescrie si medicamente care te pot ajuta.
Aminteste-ti, un numar mai mic in talie nu este scopul tau. Incearca sa te gandesti la o mai buna functionare a organismului tau si nu la pierderea greutatii.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Portal pentru femei

Comentarii postate (0)
Psihologie

Daca ai nevoie de un psiholog, nu ai nevoie de orice psiholog. Cum sa iti alegi psihologul potrivit
Suferi de depresie? Mergi la un psiholog! Sau m...
Psihologie

Cum sa te calmezi in timpul unui atac de panica
Anxietatea (sau frica, ori panica) este un sent...
Cele mai citite
Retete de slabire

Mancare de linte Montignac cu ceapa verde
Exista foarte multe feluri de a gati lintea. el...
Retete de slabire

Piept de pui a la creme Montignac
Nu ne mai aducem aminte unde am mancat prima d...
Articole importante
In forum despre Psihologie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails