Va aflati in:

Articole / Relatii & Sex

Cat de mult ne afecteaza viata oamenii pe care nici nu ii cunoastem?!

Publicat: 18.06.2020

Cat de mult ne afecteaza viața oameni pe care nici nu ii cunoastem
Se spune cã poți sã stai o viațã lângã un om fãrã sã ajungi sã îl cunoști cu adevãrat. Și așa e. Pentru cã greșim noi și nu vedem semnele pe care ni le dau cei de lângã noi, sau greșesc ei pentru cã nu au fost niciodatã sinceri și relația a avut de la început un termen de expirare, doar cã nu am știut noi asta.

Însã acum nu este vorba despre cum suntem afectați de oameni pe care îi cunoaștem. Ci de cei pe care nu îi cunoaștem sau nu îi cunoaștem încã, ori îi știm doar din auzite.

Orice om cu toate doagele din cap aranjate dupã model OCD/ TOC este tentat sã spunã cã oamenii pe care nu îi cunoaștem nu ne afecteazã existențele în niciun fel.
Ei, aș, monșer, s-avem pardon! Ba bine cã ne afecteazã!

Ne afecteazã fãrã sã știm cã nevasta șefului face curã de purificare și drept urmare, șeful nu are acces la colivia ei, drept pentru care el e cu fundu-n sus toatã ziua.

Ne afecteazã cã șoferița din fațã e neatentã și distratã, deoarece nu a dormit suficient pentru cã are un copil care suferã de coșmaruri și de-aia a pus frânã brusc, de era sã îi pupãm mașina în fund.

Ne afecteazã cã jumãtatea noastrã s-a certat cu mã-sa pentru cã a refuzat borcanul cu dulceațã și checul pentru acasã.

Ne afecteazã cã pãrinții, rudele, prietenii, șefii, vecinii s-au certat cu soțul, soția, soțul, copiii, vecinii lor și drept urmare ni se fac nouã reproșuri sau ni se gãsesc nouã noduri în papurã pentru lucruri care le declanșeazã lor tristeți, furie, sentimente de frustrãri, regrete, neputințe.

Relațiile mai mult sau mai puțin defectuoase (temporar sau permanent) ale celor la care ținem cu alții ne pun în postura imposibilã de a fi puși la colț și de a trebui sã simțim pe propria piele rezultatul ciocnirilor lor cu terții.
Ciocniri, pe care, de altfel, ne este imposibil sã le controlãm și sã dezamorsãm bombe.

Și asta se întâmplã când cei de lângã noi nu conștientizeazã cã nu noi provocãm nemulțumirile, ci alții.

Și dacã ar fi totul fair-play, încãrcãturile emoționale negative pe care le au ar trebui discutate exact cu cei care li le produc, și nu revãrsate pe persoanele pe care ceasul rãu, pisica neagrã, ghinionul sau simpla coincidențã le-au facut sã se afle în proximitate.

Și partea cu adevãrat cea mai tristã este cã asemenea descãrcãri (electrice, nervoase sau de orice naturã) nu fac decât sã mai genereze încã o serie de tristeți, nemulțumiri, durere și amarãciune în plus. Dar pentru oameni care sunt prinși la mijloc în razboaie care nici mãcar nu le aparțin și pentru care nu au nicio vinã...
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.