Va aflati in:

Articole / Sanatate

Despre albirea dintilor

Publicat: 16.03.2016

Albirea dintilor


Tinuta plina de siguranta, spatele drept, imbracaminte adaptata contextului, un zambet larg si... total alb. Iata imaginea femeii care poate primi cu lejeritate o nota de zece. Daca primele elemente ale ecuatiei femeii cu vino-ncoace nu sunt greu de pus in aplicare, nu acelasi lucru am putea spune si despre ultimul. Pentru ca obiceiurile alimentare nu foarte sanatoase, trecerea timpului, dar nu numai, ne pot rapi din albul de revista pe care ne-am dori sa il aiba dintii nostri.
Exista pareri pro si contra albirii dintilor. Daca iti doresti dinti mai albi, citeste articolul care urmeaza. Inainte de a lua o decizie in acest sens, informeaza-te!

Ce este albirea dintilor
Albirea dintilor priveste dintii decolorati, cu pete ale smaltului si ale dentinei. Aceste pete sunt cauzate de inaintarea in varsta, fumat, anumite alimente (rosii, mure, zmeura, visine, cacao), medicamente (tetraciclina) si chiar fluorizarea in exces. Procedeul vizeaza numai dintii naturali.

Cum poti sa iti albesti dintii
Una dintre metodele de albire a dintilor este cea stomatologica. Aud un au? Da, posibil sa fie si al meu. Si mie, da, si mie imi este teama de "nenea" stomatologul. Insa vorbim de o metoda de albire eficienta si rapida. In plus, medicul stomatolog... de asta e medic. Ca sa aiba grija de dintii tai.
Iti poti albi dintii, insa, si in afara scaunului stomatologic. Cum? Cu ajutorul unor produse speciale de albire, precum si a gelurilor si benzilor de albire.
Daca vrei sa optezi pentru produsele speciale de albire, trebuie sa stii ca le poti procura de la medicul stomatolog (da, deci tot pe la cabinetul lui va trebui sa ajungi). Aceste produse, spre deosebire de pastele speciale pentru albire, vor curata petele dintilor in profunzime.
Daca iti place mai mult varianta benzi si geluri de albire, lucrurile nu sunt deloc complicate. Gelul de albire poate fi cumparat din comert sau din cabinetul stomatologic. Gelul se va aplica cu ajutorul unei periute sau a unei gutiere speciale. Urmand instructiunile de folosire sau sfaturile medicului stomatolog nu ai cum sa dai gres. Benzile... - nu te gandi la ele ca la o solutie incomoda. Sunt subtiri, iar tratamentul nu dureaza mai mult de cateva zile.
Se recomanda, totusi, o vizita pe la stomatolog inaintea alegerii metodei de albire a dintilor. Asta pentru a fi sigur ca ai facut alegerea cea mai buna pentru dintii tai.

Vrei sa stii secretul? Iata-l!
Daca ai optat pentru varianta albirii dintilor cu ajutorul medicului stomatolog... bine ai facut. Stiu, ti-e teama un pic. Pentru a nu-ti face diverse scenarii despre cum decurge aceasta operatiune, iti voi spune ca nu e greu, nu doare si nu dureaza foarte mult timp. La inceput dintii vor fi curatati prin detartraj si periaj. Apoi, substanta de curatare va fi aplicata atat pe dinti, cat si in gutiera. Gutiera se va aplica pe dinti pentru maxim o ora, dupa care se va scoate si se vor spala dintii cu pasta cu flor (reduce sensibilitatea dintilor care apare dupa procedeul stomatologic). Procedeul dureaza in medie 8-10 sedinte, insa rezultatele vor incepe sa apara chiar dupa primele vizite la medic.
Pentru cei care isi doresc efecte imediate, albirea dintilor se poate face si intr-o singura sedinta cu ajutorul substantelor de albire cu o concentratie mai mare.

Nu toti oamenii au dinti de reclama la pasta de dinti dupa albire
Trebuie sa stii din start ca nu toti pacientii se vor bucura de aceleasi rezultate in urma acestui procedeu. Pentru unii rezultatele vor aparea mai repede, pentru altii ceva mai tarziu. Unii vor fi de-a dreptul multumiti, altii vor stramba putin din nas. Este firesc, te asigur asta. Culoarea dintelui dicteaza in final rezultatul. Iata cum: dintii galbeni iti vor da cea mai putina bataie de cap pentru ca dau cele mai bune rezultate la acest procedeu. Urmeaza culoarea maro, gri, mov. Griul-albastrui cauzat de tetraciclina se va arata cel mai dificil, impunandu-ti numeroase vizite la cabinetul stomatologic.

Cat de spectaculoase vor fi rezultatele dupa albirea dintilor
 Nu te astepta ca dintii tai sa straluceasca, ca in reclama, mai ales daca te vei intoarce la vechile obiceiuri legate de tigari, cafea...

Cat de spectaculoase vor fi rezultatele
Rezultatele vor fi bune, mai ales daca vei urma sfaturile medicului stomatolog. Totusi, nu te astepta ca dintii tai sa straluceasca, ca in reclama, mai ales daca te vei intoarce la vechile obiceiuri legate de tigari, cafea... Si mai ales nu te astepta la efecte definitive. Acestea nu exista.
Efectele procedeului vor fi mentinute 1-2 ani. Acest lucru depinde in mare masura de structura dintilor, culoarea petei, metoda de albire folosita, dar si de comportamentul ulterior al pacientului. Ne referim aici la intoarcerea sau nu la vechile obiceiuri nesanatoase: consumul de cafea, tutun, ceai, bauturi racoritoare de tip cola. Cu aceste obiceiuri vei fi nevoit sa ajungi din nou pe scaunul medicului stomatolog in maxim 9 luni.

Cine poate beneficia de albirea dentara?
Vom da unda verde pentru albirea dentara tuturor celor ai caror dinti nu au suferit prea multe interventii stomatologice sau ale caror gingii nu ridica mari probleme medicale.
Nu vom recomanda acest tip de procedeu copiilor si tinerilor cu varsta sub 16 ani, femeilor gravide sau care alapteaza, persoanelor alergice la substanta de albire sau celor cu dinti sau gingii sensibile.
Daca te-ai gandit ca prin albirea dintilor vei impusca doi iepuri deodata, adica iti vei albi dintii sanatosi si iti vei acoperi si cariile, te-ai inselat. Cariile nu se albesc prin acest procedeu. Cariile, ca de altfel si plombele, puntile si coroanele dentare nu se pot albi prin acest procedeu.
Albirea dintilor trebuie facuta inainte de repararea danturii pentru a se evita albirea neuniforma. Dar despre asta sunt sigura ca iti va povesti medicul stomatolog.

Micile inconveniente in drumul spre marile rezultate
Stii prea bine, la frumusete suferim... Astfel, in timpul acestei proceduri te poti confrunta cu cateva mici neplaceri. Nu te ingrijora, vor trece in cateva zile. Este vorba de mici iritatii ale gingiei sau de cresterea sensibilitatii dintilor la contactul cu alimente dulci sau reci.
Daca te temeai ca albirea dintilor iti va afecta smaltul, trebuie sa afli ca acest lucru nu este deloc adevarat. Asta nu va insemna, insa, sa apelezi la acest procedeu in mod excesiv.

Iti doresc un zambet cat mai alb si mai interesant!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

15 motive pentru limitarea consumului de zahar

Zaharul este un ingredient omniprezent in alime...

Sanatate

9 beneficii oferite de Aloe Vera pentru sanatate

Aloe Vera, denumita si planta minune, este un a...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.