Va aflati in:

Articole / Sanatate

Tromboza hemoroidala sau cand boala hemoroidala se complica

Publicat: 02.04.2019

Tromboza hemoroidala sau cand boala hemoroidala se complica
Boala hemoroidala este o boala comuna, statisticile relevand ca aproape jumatate dintre noi vom avea hemoroizi dupa varsta de 50 de ani. Cu toate acestea, boala apare si la populatia tanara, cauzele principale fiind sedentarismul, constipatia, lipsa unei alimentatii sanatoase si perioadele indelungate de stat pe scaun.

Trebuie sa recunoastem totusi ca boala hemoroidala este privita ca fiind o problema jenanta. Nu e de mirare ca nu auzim prea des discutii despre acest subiect. Si desi este destul de frecvent intalnita, putini sunt cei care merg la un consult medical.

Cum se manifesta  boala hemoroidala?
Boala hemoroidala se manifesta prin dilatarea venelor situate la nivelul canalului anal si al anusului, putand atinge dimensiuni ingrijoratoare, dar adevaratele probleme si dureri apar atunci cand hemoroizii ies din canalul anal, cand sunt obstruati de unul sau mai multe cheaguri de sange sau atunci cand sangereaza.
Cand hemoroizii devin inconfortabili si durerosi, se pune problema operarii lor, dar interventia se va stabili in functie de gradul lor de severitate si de raspunsul la tratamentul medicamentos. Numai un medic specialist poate hotari cu precizie planul de tratament necesar in fiecare caz in parte.

Cum iti dai seama ca suferi de boala hemoroidala?
Principalul simptom este aparitia sangerarilor dupa defecatie. Hemoragia poate fi minima sau abundenta, cu sange rosu aprins, care va pata scaunul, apoi oprindu-se spontan. Odata cu sangerarile apare si un disconfort la nivelul regiunii anale. In unele cazuri, boala hemoroidala prezinta si o simptomatologie cauzata de complicatii, cum ar fi tromboza hemoroidala.
Tromboza hemoroidala este definita ca fiind un proces inflamator acut, insotit de formarea unui cheag de sange in interiorul unei vene hemoroidale. In cazul in care nu se va retrage spontan, acest trombus va trebui evacuat altfel, fie prin rectoragie, fie pintr-o interventie chirurgicala.

Cand apare tromboza hemoroidala?
Tromboza hemoroidala apare de regula
brusc, dupa un efort de defecatie, dupa un episod diareic sau dupa efort fizic intens.
Apare mai frecvent in cazul hemoroizilor externi si poate avea fie dimensiuni mici, limitata la un singur hemoroid, fie poate cuprinde intreaga circumferinta anala. Aceasta debuteaza cu o senzatie de tensiune anala ce se transforma rapid in durere locala acuta.
Pacientul constata, la autopalpare, ca in regiunea anala a aparut una sau mai multe umflaturi foarte dureroase, care nu se reduc in lumenul canalului anal.
Dupa cum spuneam, tromboza anala reprezinta o complicatie a bolii hemoroidale, iar evolutia sa poate fi spre resorbtie, in timp de aproximativ 2-3 saptamani, sau poate evolua adesea si spre alte complicatii ca exulcerarea tegumentului sau a mucoasei anale, fistulizarea, hemoragia, abcedarea.

Tratamente pentru tromboza hemoroidala
Tratamentul trombozei hemoroidale externe se face, in primul rand, medicamentos, cu antiinflamatoare si antalgice, unguente, supozitoare si tonice ale venelor.
In acelasi timp, se va incerca reglarea tranzitului. In unele cazuri este necesara interventia chirurgicala locala de la bun inceput. Acelasi tratament se va aplica si In cazul in care tratamentul medicamentos nu da rezultate.
In caz de tromboze hemoroidale externe repetate, se va lua in considerare un tratament chirurgical, precum hemoroidectomia, care consta in extirparea hemoroizilor.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Ce este halitoza si de ce este important sa o tratezi?

Una din cele mai neplacute afectiuni la nivel o...

Sanatate

Tablete de iod in cazul unui accident nuclear

Ai o varsta sub 40 de ani, esti insarcinata, al...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Personalitati

Christian Dior

Christian Dior este poate cel mai cunoscut nume...

Personalitati

Elena Farago

In 2007 se comemoreaza 54 de ani de la moarte...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara