Tromboza hemoroidala sau cand boala hemoroidala se complica
Publicat: 02.04.2019

Boala hemoroidala este o boala comuna, statisticile relevand ca aproape jumatate dintre noi vom avea hemoroizi dupa varsta de 50 de ani. Cu toate acestea, boala apare si la populatia tanara, cauzele principale fiind sedentarismul, constipatia, lipsa unei alimentatii sanatoase si perioadele indelungate de stat pe scaun.
Trebuie sa recunoastem totusi ca boala hemoroidala este privita ca fiind o problema jenanta. Nu e de mirare ca nu auzim prea des discutii despre acest subiect. Si desi este destul de frecvent intalnita, putini sunt cei care merg la un consult medical.
Cum se manifesta boala hemoroidala?
Boala hemoroidala se manifesta prin dilatarea venelor situate la nivelul canalului anal si al anusului, putand atinge dimensiuni ingrijoratoare, dar adevaratele probleme si dureri apar atunci cand hemoroizii ies din canalul anal, cand sunt obstruati de unul sau mai multe cheaguri de sange sau atunci cand sangereaza.
Cand hemoroizii devin inconfortabili si durerosi, se pune problema operarii lor, dar interventia se va stabili in functie de gradul lor de severitate si de raspunsul la tratamentul medicamentos. Numai un medic specialist poate hotari cu precizie planul de tratament necesar in fiecare caz in parte.
Cum iti dai seama ca suferi de boala hemoroidala?
Principalul simptom este aparitia sangerarilor dupa defecatie. Hemoragia poate fi minima sau abundenta, cu sange rosu aprins, care va pata scaunul, apoi oprindu-se spontan. Odata cu sangerarile apare si un disconfort la nivelul regiunii anale. In unele cazuri, boala hemoroidala prezinta si o simptomatologie cauzata de complicatii, cum ar fi tromboza hemoroidala.
Tromboza hemoroidala este definita ca fiind un proces inflamator acut, insotit de formarea unui cheag de sange in interiorul unei vene hemoroidale. In cazul in care nu se va retrage spontan, acest trombus va trebui evacuat altfel, fie prin rectoragie, fie pintr-o interventie chirurgicala.
Cand apare tromboza hemoroidala?
Tromboza hemoroidala apare de regula brusc, dupa un efort de defecatie, dupa un episod diareic sau dupa efort fizic intens.
Apare mai frecvent in cazul hemoroizilor externi si poate avea fie dimensiuni mici, limitata la un singur hemoroid, fie poate cuprinde intreaga circumferinta anala. Aceasta debuteaza cu o senzatie de tensiune anala ce se transforma rapid in durere locala acuta.
Pacientul constata, la autopalpare, ca in regiunea anala a aparut una sau mai multe umflaturi foarte dureroase, care nu se reduc in lumenul canalului anal.
Dupa cum spuneam, tromboza anala reprezinta o complicatie a bolii hemoroidale, iar evolutia sa poate fi spre resorbtie, in timp de aproximativ 2-3 saptamani, sau poate evolua adesea si spre alte complicatii ca exulcerarea tegumentului sau a mucoasei anale, fistulizarea, hemoragia, abcedarea.
Tratamente pentru tromboza hemoroidala
Tratamentul trombozei hemoroidale externe se face, in primul rand, medicamentos, cu antiinflamatoare si antalgice, unguente, supozitoare si tonice ale venelor.
In acelasi timp, se va incerca reglarea tranzitului. In unele cazuri este necesara interventia chirurgicala locala de la bun inceput. Acelasi tratament se va aplica si In cazul in care tratamentul medicamentos nu da rezultate.
In caz de tromboze hemoroidale externe repetate, se va lua in considerare un tratament chirurgical, precum hemoroidectomia, care consta in extirparea hemoroizilor.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Tromboza hemoroidala sau cand boala hemoroidala se complica

Comentarii postate (0)
Sanatate

10+ sfaturi practice despre cum sa ai grija de sanatatea ochilor tai
In acest articol, oferim cateva sfaturi practic...
Sanatate

Beneficiile unei consultatii optometrice regulate pentru sanatatea ochilor
In acest articol aducem in prim-plan importanta...
Cele mai citite
Celebs & Style

Emma Stone si Benedict Cumberbatch intr-un nou film horror
Amatorii filmelor horror vor fi fericiti. Guill...
Regim si Diete

Semnele unei diete care te imbolnaveste
Exista multe modalitati prin care putem sa face...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails